Hollywood: 5 boli secrete ale vedetelor. Cine reuşeşte să ascundă simptomele?

Kim Kardashian suferă de psoriazis, afecţiune care se manifestă prin leziuni roşiatice ale pielii.Deşi sunt faimoase şi extrem de bogate, vedetele de la Hollywood nu sunt ocolite de problemele de sănătate cu care se confruntă oamenii obişnuiţi. Spre deosebire de aceştia însă, celebrităţile au mai multe resurse pentru a lupta cu ele şi reuşesc de multe ori să le învingă sau să ascundă simptomele de ochii fanilor. Iată 5 dintre vedetele despre care puţini ştiu că sunt bolnave.

Kim Kardashian

În reviste şi pe micile ecrane, Kim Kardashian pare să aibă o piele fără cusur, la care multe doamne şi domnişoare tânjesc. Realitatea este însă alta. Vedeta suferă de psoriazis, o boală autoimună cronică, necontagioasă, cu evoluţie de lungă durată, cu ameliorări şi agravări periodice. Cel mai evident simptom fizic al acestei boli sunt leziunile roşiatice, cu scuame ale pielii, pe care starleta reuşeşte să le ascundă cu succes cu ajutorul machiajului atunci când apar.

Nick Jonas

Vocalistul trupei Jonas Brothers a aflat că suferă de diabet de tip 1 la vârsta de 13, după ce s-a prezentat la medic în urma unor simptome precum scăderea bruscă în greutate şi senzaţia excesivă de sete. De atunci, Nick a fost nevoit să-şi monitorizeze constant nivelul de zahăr din sânge.

Shannen Doherty

În urmă cu 4 ani, actriţa a recunoscut că suferă de boala Crohn şi că îi este extrem de dificil să o controleze, iar viaţa ei s-a schimbat complet de la diagnostic.

Boala Crohn se manifestă prin inflamarea unei porţiuni din tractul digestiv, de obicei a intestinului subţire şi a colonului. Dintre simptome fac parte: diaree, crampe, dureri de burtă, febră şi, din uneori chiar şi sângerări anale. În plus, pofta de mâncare poate dispărea, provocând scădere în greutate.

Michael J Fox

Actorul a fost diagnosticat cu Parkinson în anul 1991, pe când avea vârsta de 30 de ani, însă a recunoscut că suferă de această boală în faţa publicului după 7 ani, în 1998.

Afecţiunea se manifestă prin tremur al mâinilor, braţelor, picioarelor şi feţei, contracţii şi rigiditate la nivelul membrelor şi trunchiului, vorbirea este încetinită, încetinirea mişcărilor, tulburări ale funcţiilor cognitive, adică senilitate (la unii pacienţi). În general apare la vârste cuprinse între 60-70 de ani şi rareori se constată prezenţa bolii de la 40 de ani sau mai devreme. Chiar dacă afecţiunea nu pune viaţa în pericol, ea ajunge să afecteze calitatea vieţii persoanei afectate.

Jack Osbourne

Anul trecut, la doar doua luni de când a devenit tatăl unei fetiţe, Jack Osbourne a primit o veste grea. Tânărul de 27 de ani a fost diagnosticat cu scleroză multiplă, boala care poate provoca pierderea parţială sau chiar totală a vederii şi afectează capacitatea de mişcare.