Eurovision 2015. Voltaj, cel mai slab punctaj pentru România. Cine atacă?

Finala din acest an a Eurovisionului a fost una specială, deoarece concursul a împlinit 60 de ani. Marii câştigători au fost suedezii, în timp ce România s-a clasat pe locul al 15-lea.

Punctajul obținut de piesa “De la capăt”, a trupei Voltaj, a fost acumulat prin voturile pe care reprezentanții României le-au primit din partea Moldovei (12 puncte), Spaniei (5 puncte), Belgiei (5 puncte), Israelului (5 puncte), Portugaliei (4 puncte), Danemarcei (2 puncte), Ciprului (1 punct), respectiv Ungariei (1 punct).

Din păcate, totalul de 35 de puncte acumulat de ţara noastră este, după cum notează cei de la Click, cel mai slab obţinut de România în ultimii 10 ani.

Deşi Voltaj a avut în acest an un punctaj foarte slab, a reuşit să se claseze pe poziţia a 15-a, adică mai sus decât s-au clasat în trecut Hotel FM (poziţia a 17-a, cu 77 de puncte) sau Nico şi Vlad (poziţia 20, cu 45 de puncte).

foto: Click

„Este o onoare pentru noi că am reprezentat România la Eurovision. Prezența în finală a fost o experiență unică, iar mesajul campaniei noastre a fost transmis de pe scena celui mai mare concurs muzical european.

Sigur, mereu este loc de mai bine, dar locul 15 din 40 de țări participante, cu piese puternice și show-uri spectaculoase, este unul cu care ne putem întoarce acasă optimiști”, a declarat Călin Goia, la finalul concursului.

26 Mai 2015