Eurovision 2015: Trupa Voltaj, doar locul 15. Suedia a câștigat trofeul!

Måns Zelmerlöw, favoritul competiţiei, a câştigat clar finala de la Viena, cu piesa "Heroes", care a obţinut 365 de puncte. Pe locul doi s-a clasat Rusia, cu 303 puncte, urmată de Italia, cu 292 de puncte.

Ediţia de anul viitor va avea loc din nou la Stockholm. Suedia, ajunsă la a 52-a participare la Eurovision, a câştigat concursul pentru a şasea oară. În 2012, Loreen a cucerit trofeul cu piesa "Euphoria".

România, reprezentată de trupa Voltaj, cu melodia "De la capăt/ All Over Again", a înregistrat unul dintre cele mai slabe rezultate ale ultimilor ani, clasându-se abia pe locul 15, cu doar 35 de puncte.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

România a votat astfel: 8 puncte pentru Suedia, 10 pentru Rusia şi 12 pentru Italia. Rezultatele votului publicului din ţara noastră au fost anunţate, ca şi în ultimii ani, de prezentatoarea TVR Sonia Argint Ionescu.


Republica Moldova a dat 8 puncte Suediei, 10 puncte Rusiei şi 12 României.

Au fost primele puncte obţinute de trupa Voltaj în finală.

Ca şi la ediţiile precedente, cele mai multe dintre ţări au votat pe considerente regionale, acordând punctaj maxim în special vecinilor geografici, sau pe considerente politice.

În decizia finală au contat în proporţie de 50% votul telespectatorilor şi 50% votul unui juriu de specialitate.

Doar românii din străinătate au putut să îi voteze pe reprezentanţii României, urmărind concursul la televiziunea publică din ţara în care se află.

Seara a fost deschisă de Orchestra Filarmonicii din Viena, care a interpretat "Oda Bucuriei", imnul Uniunii Europene, urmat de un moment al câştigătoarei de anul trecut, Conchita Wurst.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
24 Mai 2015