Eurovision 2013: Cine este Cezar „The Voice“ Ouatu şi cum a devenit celebru

Cezar Ouatu, supranumit „The Voice“, a câştigat selecţia naţională a concursului Eurovision, urmând să reprezinte România în Suedia, la Malmo.

Piesa lui Cezar, „It’s My Life“, compusă de Cristian Faur, a primit cele mai multe voturi din partea telespectatorilor (9.774, dintr-un total de 42.567), obţinând 12 puncte din partea acestora, cărora li s-au adăugat 8 puncte de la juriul de specialitate, anunţă Televiziunea Română.

„Le mulţumesc fanilor! Nu e nimic fals, datorită vouă am ajuns aici şi datorită vouă trăiesc un vis. Până în urmă cu puţin timp, nu eram cunoscut în ţară, iar în trei săptămâni am câştigat atâţia prieteni! Mulţumesc mult familiei, fraţilor mei de acasă, mamei mele şi tatălui, care mă priveşte din cer“, a spus Cezar Ouatu.

Cezar „The Voice“ s-a născut într-o familie de muzicieni, începând să studieze pianul la vârsta de 6 ani.

S-a remarcat pentru talentul său muzical şi a absolvit Liceul de Artă "Carmen Sylva" din Ploieşti, apoi secţia canto clasic la Conservatorul G.Verdi din Milano, una dintre cele mai importante şcoli de muzică din lume.

A câştigat premii la importante concursuri internaţionale de canto în Barcelona, Dresda, Milano, Monaco, San Marino. Are o carieră de peste 10 ani în lumea operei internaţionale, cu spectacole în cele mai mari săli şi teatre din lume, însă spune că nu este un cântăreţ de operă cu o viziune îngustă. „Mie îmi place foarte mult jazz-ul, ascult multe voci, indiferent de stilul muzical abordat de solişti. Ascult chiar şi cântăreţii de manele, fiind interesat nu de muzică în sine, ci de ceea ce fac ei cu vocile, de inflexiunile vocilor lor.

Viziunea mea mai amplă asupra muzicii m-a determinat să particip şi la Eurovision şi am fost primit foarte bine“, a spus Cezar pentru Ziarul Prahova.

Din anul 2012, Cezar a decis să abordeze genul pop opera, îmbinând cele două genuri, într-un concept inovativ şi original pe plan mondial. În acest an, pe lângă faptul că a câştigat selecţia naţională a Eurovisionului, Cezar va urca pe scenă şi alături de Andrea Bocelli, care va susţine un concert pe 25 mai, la Romexpo.

Cezar a fost invitat luni dimineaţă la emisiunea „Neatza cu Răzvan&Dani“, unde a vorbit despre experienţa trăită în ultimele săptămâni. „Sunt un muzician şi îmi place să spun ceea ce îmi place.

Suntem aici să facem muzică, nu scandal. S-au creat anumite tensiuni, au fost la Eurovision anumite atacuri. Nu cred că ar trebui să existe acest lucru în muzica“, a spus acesta.

Cântăreţul vorbise zilele trecute şi despre viaţa sa personală, afirmând că nu are o iubită, deoarece se axează pe carieră. „Sunt romantic, cred în dragoste la prima vedere. Deocamdată sunt singur, nu mai am o iubită. Mi-am sacrificat viaţa personală pentru profesia mea pe care o iubesc enorm, însă îmi doresc o familie, îmi doresc un băieţel, care să fie năstruşnic şi să ducă mai departe numele Ouatu“, a afirmat „The Voice“.

După aceste declaraţii, despre Cezar Ouatu s-a spus că ar fi homosexual, iar pentru a face lumină în acest caz, el a acordat un interviu pentru Libertatea.
„Doamnele şi domnişoarele pot fi liniştite, sunt bărbat 100%, nu am alte orientări sexuale, nu sunt gay. Nu că ar fi un lucru rău, dar Dumnezeu m-a lăsat bărbat şi aşa sunt. Am foarte mulţi prieteni gay, sunt persoane deosebite, loiale, foarte bune. Îi respect şi îi admir, însă mie îmi plac femeile“, a încheiat acesta.

12 Martie 2013