Dosar Eva. 8 cupluri de vedete care au divorțat în primele 6 luni din 2013

16 Iunie 2013
S-a scurs doar jumătate din acest an, dar se poate spune că 2013 a fost potrivnic relațiilor de durată. Pe lângă perechile necăsătorite care s-au dispersat sub reflectoarele presei, opt cupluri celebre au luat decizia de a divorța în primele șase luni.

Andreea Marin și Bănică Junior, divorțul anului

Toate evenimentele importante din viața celor doi s-au petrecut iarna, la început și la sfârșit de an. Ştefan Bănică jr. şi Andreea Marin s-au căsătorit în ianuarie 2006, în Statele Unite, după o relaţie de peste doi ani. Pe 15 decembrie 2007 s-a născut fiica lor Violeta. În ianuarie anul acesta, cei doi au anunțat că se despart.
 
Ei au anunţat pe conturile lor de Facebook decizia de a se despărţi, apoi au plecat împreună într-o vacanță în Dubai, cu fetița lor, ca o familie, o "manevră" care a lăsat să planeze dubiile asupra divorțului lor timp de mai multe luni, până la oficializarea documentelor.
 
Potrivit tabloidelor, relația dintre Ștefan și Andreea Bănică scârțâia de mai mult timp, iar la baza divorțului s-ar afla infidelitatea artistului. Întrebată despre motivul despărțirii, "Zâna" a dat o explicație neconvingătoare. "Sunt un om puternic şi fac clar legătura şi diferenţa între viaţa profesională şi cea personală. Viaţa personală nu-mi influenţează viaţa profesională", a spus ea la un eveniment caritabil. "Faptul că la un moment dat convingerile tale nu se mai potrivesc cu cele ale persoanei de lângă tine nu înseamnă că nu îl mai iubeşti şi nu trebuie să însemne nici o dramă. La noi a fost vorba doar de nişte nepotriviri, de nu lucruri greu de digerat. Mergem mai departe cu zâmbetul pe buze şi mână în mână. Nu-mi permit luxul de a nu mai fi pozitivă. Cred în iubire în continuare", a adăugat vedeta.

La patru luni de la divorț, Andreea s-a afișat în public cu noul ei iubit, medicul turc Tuncay Ozturk. Deși s-au despărțit în condiții civilizate, Bănică "a taxat-o" pe fosta lui soție, dând de înțeles că relația ei cu Tuncay ar fi început pe când ei încă erau căsătoriți. "Din momentul în care am divorţat, fosta mea sotie e liberă să facă tot ce vrea, ca şi mine de altfel. Sigur, drumurile în Turcia din ultimii doi ani şi poziţia neclară vis-a-vis de presupusa ei relaţie a trezit noi speculaţii. Potrivit celor apărute în presă rezultă că relaţia dintre ei ar fi din timpul căsătoriei noastre, însă nu vreau comentez. Din respect pentru fiica mea, dar şi pentru mine, nu vreau să vorbesc despre asta", a spus artistul. "Zâna" nu s-a lăsat mai prejos și i-a dat imediat replica. "M-a surprins că Stefan a făcut o speculaţie pe tema relaţiei mele, că ar fi început în timpul căsniciei. Şi despre el s-au spus multe şi eu nu am fost altfel decât alături de el. M-a deranjat. Eu sunt un om care a luptat mult pentru căsnicia lui, până la capăt", a spus "Zâna" la emisiunea "Happy Hour".

Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană, campionii divorțurilor

Ca de fiecare dată, cei doi s-au despărțit ca să aibă apoi de ce să se împace. Fiecare divorț prin care au trecut, cu nelipsitul circ televizat, a lăsat impresia unui reality show regizat pentru audiență și pentru bani. Iar ultima lor despărțire, urmată de o împăcare subită, nu putea face excepție.
 
Instanța a pronunțat cel de-al patrulea divorț al soților Prigoană în ianuarie. de atunci, presa și publicul au fost țintele unui spectacol din care n-au lipsit lacrimile, cuvintele grele și detaliile de alcov.
Cu puţin timp înainte să-i spună cât de mult o iubeşte, Prigoană a vorbit într-un interviu despre motivele care au dus la despărţire. "Tot circul făcut de ea în presă a fost pentru acoperirea unei idile «coapte» din noiembrie 2011. Voi de ce credeţi că m-a părăsit? Că n-am luat-o pe mă-sa la mare sau alte motive? Nu! Ea avea pregătit un cordaci încă din timpul căsniciei. N-am mai avut contact sexual de mai bine de doi ani", a declarat omul de afaceri pentru ziarul Ring.
 
După această revelaţie, Prigoană şi-a dat seama că nu poate trăi fără Adriana, așa că a renunțat la "iubita" lui, şi i-a dat un ultimatum foistei soții să se întoarcă la el. Ceea ce Bahmu, după ce a schițat o tentativă de negociere, a și făcut, lăsându-și și ea baltă "iubitul". Asta după ce în iarnă, înainte de a se pronunţa cel de-al patrulea divorţ, ea se plângea: "Viaţa noastră se transformase într-un infern". Tot atunci, îi ura lui Silviu: "Să dea Dumnezeu să-i moară la intrare." Între timp, ea și-a retras partea cu intrarea...

Mihai și Iulia Albu: "Nu te mai iubesc! Ba te iubesc! Ba nu! Ba da!"

După opt ani de căsnicie, cei doi au semnat actele de divorț la sfârșitul lunii martie. Ei au ieșit de la notar ținându-se de mână ca doi îndrăgostiți și au anunțat că vor rămâne în relații bune. Cu timpul, ei au mai încălcat "armistițiul", apoi au revenit la sentimente mai bune.
 
"De azi suntem oficial divorţaţi, rămânem în relaţii bune şi sigur că vom colabora şi de acum încolo. Fiecare o ia pe drumul lui în plan personal, viaţa merge înainte. Nu ne mai împăcăm", a declarat Iulia după semnarea documentelor.
Deși inițial au anunțat că nu vor da detalii despre motivul despărțirii, ei doi au ajuns să se atace în presă. Mihai a spus că decizia divorțului îi aparține și că o regretă. "Toată viaţa vom fi legaţi, dar lucrurile au ajuns puţin prea departe. Probabil m-am căsătorit cu un bărbat care şi-a dorit să aibă o femeie casnică. Mi-a reproşat că am avut <tupeul> să intru cu 10 la facultatea de arte", a declarat Iulia Albu, într-o intervenţie telefonică la Acasă TV.
După ce Iulia a spus că Mihai îi va plăti fiicei lor, Mikaela, "fabuloasa sumă de 1.000 de lei pe lună", creatorul de modă a ajuns la concluzia că nu mai regretă nimic și s-a obișnuit cu ideea despărțirii. "Nu profesia şi preocupările ei nu au condus la această despărţire, ci problemele dintre noi. Lipsa timpului petrecut împreună a deteriorat această căsnicie. O respect pe Iulia că vroia o carieră, dar priorităţile mele erau altele", a spus designerul la același post TV.
Chiar dacă a dat vina pe lipsa timpului petrecut împreună, Mihai Albu a dezvăluit, însă, adevăratul motiv pentru care a cerut divorțul. "Sunt un tip deschis, dar uneori m-au deranjat excentricităţile ei", a mărturisit Mihai Albu. "Nu mai este cale de împăcare între mine şi Iulia", a asigurat el. Potrivit informațiilor din presă, alegerea bizară a Iuliei de a avea ca animal de companie o găină și ironiile din presă pe această temă l-a exasperat pe soțul ei.
 
Cei doi s-au împăcat de Paște, iar Iulia a povestit fără perdea că au petrecut noaptea de Înviere împreună, după ce ziariştii au scris despre împăcarea lor. "Da, am făcut amor ca doi nebuni. Am stat tot timpul împreună, am ieşit la plimbare ca în vremurile de demult, chiar şi acum sunt cu Mihai, mergem să cumpărăm nişte suc. Nu am stat să numărăm orele petrecute în dormitor, dar pot să spun că am avut parte de clipe de vis", a dezvăluit ea în luna mai.

Claudiu Bleonț, divorțat și tătic la 54 de ani

Actorul s-a despărțit de soția lui, regizoarea Andra Negulescu, după un mariaj de 12 ani. Căsnicia lor a trecut, în 2012, printr-un episod delicat, în momentul în care Nadine l-a acuzat de hărţuire sexuală. Bleonț a fost susținut atunci de soția lui.
 
Actorul a uimit când a recunoscut că, după separarea de Andra Negulescu, în ianuarie, în sufletul lui şi-a făcut loc o nouă dragoste, Iulia. "Nu am vrut să şochez, dar mi s-a întâmplat tot timpul acest lucru", a mărturisit Claudiu Bleonţ la Kanal D. "Viaţa e o desfăşurare misterioasă, o creştere la care suntem chemaţi toţi...a cărei evoluţie ne scapă, pentru că nu avem parametri şi că, pe acest drum, eşti însoţit de fraţi şi surori. Pe parcursul relaţiei ne-am regăsit în situaţia de a nu ne mai putea împlini", a spus actorul.
 
Bleonț a anunțat și că va deveni tătic. "Fosta mea soţie a aflat acum că voi deveni tată", a mai dezvăluit artistul în vârstă de 54 de ani.
 
Iulia, mama viitorului copil, este cea de-a patra dragoste intensă a lui Claudiu Bleonţ. Actorul a mai fost căsătorit cu Irina Tapalagă, iar în anul în care a divorţat de aceasta s-a căsătorit cu regizoarea Beatrice Rancea, de care apoi s-a despărțit pentru a o lua de soție pe Andra Negulescu. "Am rămas împreună şi cu Irina. Am rămas împreună şi cu Beatrice", a vorbit actorul despre fostele iubiri din viaţa sa, mărturisind că nu se gândea deloc că viaţa sa ar putea lua o astfel de turnură. Bleonţ a adăugat că relaţia cu fosta soţie se încheia atunci când a început relaţia cu actuala sa parteneră, care îi va dărui un copil.
Acesta a mai spus şi că cele mai multe lucruri le-a învăţat din divorţuri, pentru că numai pierzând ceva ce şi-a dorit cu ardoare a putut să îl vadă cu alţi ochi şi să înţeleagă altfel lucrurile.

Diana Dumitrescu și Ducu Ion, din nou liberi după patru ani

Actriţa de la Acasă TV Diana Dumitrescu (29 de ani) şi producătorul Ducu Ion (31 de ani) au depus actele de divorţ, după o căsnicie de patru ani.
 
Diana şi Ducu Ion s-au căsătorit cu fast în august 2009, iar relaţia lor s-a desfăşurat departe de ochii presei, îndrăgostiţii preferând să călătorească şi să nu ofere multe detalii despre viaţa lor privată. Diana Dumitrescu şi Ducu Ion, fiul Ruxandrei Ion, nu au copii împreună. În ultima perioadă, ei s-au afişat tot mai rar la evenimente mondene, iar vedeta de la Acasă TV a declarat că vrea să se concentreze pe carieră.

Potrivit Click!, relaţia celor doi nu mai mergea bine de ceva timp. Primele semne că sunt probleme în cuplu au apărut când Ducu Ion a plecat alături de prieteni în vacanţă să facă scufundări.
La începutul lunii, Diana Dumitrescu a venit cu prietenele la un eveniment monden de la Clucbul Diplomaţilor, iar zvonurile unui divorţ se înmulțeau. Diana a declarat pentru ziarul Ring că se va concentra pe carieră, aceasta fiind prioritatea ei.

Cu o lună înainte, Diana a postat pe blogul ei un mesaj care ridica semne de întrebare. "Sunt momente în viaţă când te blochezi. Situaţii în care nu ştii cum să acţionezi sau să reacţionezi, pentru ca nu eşti cu totul decis. Adică, mintea îţi spune una, sufletul alta. Momentele acealea când minte zice: «Ai dreptate! Fă aşa! Reacţionează aşa!» , iar sufletul spune: «Nu, mai aşteaptă! Ai răbdare! Încearcă altfel!». Ei bine, devine totul foarte confuz", a scris ea.

Presa a speculat că motivul despărțirii ar fi faptul că ei nu pot avea copii. O altă variantă răspândită a fost că certurile erau la ordinea zilei, întrucât Diana îi reproșa lui Ducu faptul că Adela Popescu primește mai multe roluri decât ea.

Angela Gheorghiu și Roberto Alagna, un divorț anunțat

Soprana în vârstă de 47 de ani s-a despărțit în luna mai de tenorul francez Roberto Alagna (49 de ani). Divorțul a fost pronunțat în mai, la Judecătoria Sectorului 1 din Capitală.
 
Artista, despre care s-a scris în ultima vreme că ar avea o relaţie cu Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision, a revenit la numele anterior, pe care de altfel îl folosea şi pe scenă, acela de Gheorghiu, păstrat de la primul soţ, numele ei de fată fiind Burlacu.
 
Angela Gheorghiu a dezvăluit încă de la începutul acestui an, într-un interviu, că urmează să se despartă de soţul său. "Am hotărât de comun acord şi în deplină prietenie cu Roberto divorţul iminent, ce se va pronunţa cât de curând. Fiecare are şi va avea drumul său. Nu excludem să avem spectacole împreună, în mod natural, cum o facem cu toţi colegii noştri, ca şi până acum", a declarat atunci artista.
 
Despărțirea s-a produs din cauza lipsei timpului petrecut împreună, Angela Gheorghiu locuind în Statele Unite, iar Alagna în Franţa. Cei doi au fost aproape de divorț şi în 2009. 

Elena Udrea și Dorin Cocoș, un mariaj cu final așteptat

Cei doi au divorțat la începutul acestei săptămâni, "în mod amiabil şi în faţa notarului". după cum au anunțat într-un comuunicat. 
 
"Decizia de a ne despărţi vine după o analiză îndelungată şi profundă a relaţiei noastre şi a opţiunilor de viitor a fiecăruia dintre noi. Faptul că avem cariere atât de diferite şi, în cazul nostru, chiar incompatibile, unul politică, altul afaceri, ne-a privat de timpul petrecut împreună necesar relaţiei şi a supus căsătoria unor presiuni din exterior care au afectat-o iremediabil. De astăzi, mergem pe drumuri separate, dar păstrăm prietenia şi parteneriatul solid construite în ultimii 15 ani, rămânând în cele mai bune relaţii", au menționat ei. "Mulţumim familiilor şi prietenilor care ne-au fost şi ne sunt alături şi rugăm pe toţi cei care ar putea fi interesaţi de acest subiect să dea dovadă de înţelegere faţă de noi şi să ne respecte intimitatea", au mai scris cei doi.

Vestea n-a fost, să recunoaștem, una șocantă. De-a lungul timpului, au apărut semnale că mariajul lor nu mai funcționa. Chiar Dorin Cocoș mărturisea că Elena Udrea e mai mult musafir în relația lor. "E şi uşor şi greu", spunea omul de afaceri într-un interviu publicat de Click! în 2011. "Din păcate, politica îi ocupă mai tot timpul. Mai în glumă, mai în serios, acum este aproape musafir, petrecem împreună mult mai puţin timp decât ne-am dori. Am ceva stres, nu sunt obişnuit cu expunerea mediatică, mi-aş dori să pot trece neobservat", a adăugat Dorin Cocoş. 

Presa a speculat că fostul ministru al Turismului ar avea o relație cu primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, însă edilul a negat informația. "În ceea ce o priveşte pe doamna Elena Udrea nu pot să nu recunosc că este o femeie frumoasă, hotărâtă, inteligentă şi puternică, tocmai de aceea îl felicit de pe acum pe bărbatul lângă care va alege să îşi trăiască de acum înainte viaţa. E de o calitate umană care se ridică deasupra multor bărbaţi din politică", a declarat Cătălin Cherecheş pentru ziarul Click!.

Gabriela Cristea și Marcel Toader au făcut o afacere din divorțul lor

Cei doi și-au tranformat despărțirea într-un spectacol de prost gust, încurajați de televiziunile care au plătit pentru a scoate rating și profit din povestea lor. 
 
Fosta prezentatoare TV şi Marcel Toader s-au prezentat joi la Oficiul Stării Civile din Sectorul I al Capitalei, pentru finalizarea divorţului. Ei au venit separat, fiecare cu maşina lui, iar dacă alte vedete, chiar în ziua despărţirii, au dat semne că au rămas în relaţii bune, cei doi au fost distanţi, nu au schimbat nici o vurbă între ei şi au refuzat să discute şi cu presa.
După oficializarea divorțului, Cristea și Toader s-au întrecut în a demonstra la televiziuni cât de bine o duce fiecare pe cont propriu, ca beneficiari ai unor numere de striptease. 

Iar acum, banii, căci ei sunt mai presus de orice în ziua de azi. Conform cotidianului Libertatea, Marcel Toader ar fi semnat un contract cu o televiziune de prim rang, care i-ar fi oferit câte 10.000 de euro pe lună, pentru dezvălui toate picanteriile căsniciei eşuate. 10.000 ori trei luni, cât s-a lungit "telenovela", egal 30.000 de euro.
La rândul ei, Gabi Cristea s-a descurcat chiar mai bine, ea negociind, cu o altă televiziune importantă, un contract şi mai bănos: 5.000 de euro pe lună salariu, timp de opt luni, cât va dura noua emisiune în care va fi distribuită începând din toamnă.
În total, 40.000 de euro, la care se mai adaugă, graţie apariţiilor siropoase de la TV, dinainte de divorţ, încă 10.000 de euro. Cu totul, 50.000 de euro, scrie Libertatea.
Categoric, unii se pricep la afaceri: faci o investiție în nuntă, apoi exploatezi la maximum divorțul!