Dosar Eva. 7 vedete din România care au îmbrăcat rochia de mireasă în 2012

2 Septembrie 2012

Nunta Elenei Băsescu a fost unul dintre cele mai mediatizate evenimente mondene din acest an. Fiica preşedintelui s-a căsătorit ieri, în Bucureşti, cu Bogdan Ionescu, şi în ciuda încercării de a păstra discreţia, avalanşa de zvonuri i-a determinat pe cei doi miri să dea publicităţii, cu două zile înainte, un comunicat care conţinea numeroase detalii despre ceremonie.

Aproximativ 600 de invitaţi au participat la petrecerea organizată sâmbătă seară în grădina Palatului Snagov, atmosfera fiind întreţinută de interpreţii Aurel Tamaş, Călin Geambaşu, Smiley Band şi de un DJ.

Rochia miresei, realizată din dantelă Sophie Hallette, organza din mătase naturală şi tafta, a fost creată de designerul autohton Anca Maxim şi a costat în jur de 4.500 de euro.
Evenimentul completează şirul nunţilor de vedete din acest an, în care au strălucit miresele Nicoleta Luciu şi Teo.

Nicoleta Luciu a făcut nuntă şi botez în aceeaşi zi

Vedeta s-a căsătorit pe 21 aprilie cu Zsolt Csergo, partenerul ei de şapte ani. Evenimentul a avut loc la Miercurea-Ciuc şi a fost urmat de botezul tripleţilor Karoly, Kevin şi Kim.

Ceremonia a fost oficiată atât în limba română, cât şi în cea maghiară. Zsolt a răspuns "IGEN", adică "da", în limba română. La eveniment, alături de miri, au participat 30 de invitaţi, printre care cele şase perechi de naşi, sora Nicoletei, Iuliana, împreună cu iubitul ei, Răzvan, Cătălin Măruţă, părinţii şi fratele lui Zsolt.
La cununia civilă, Nicoleta si Zsolt au primit şi câteva cadouri de la primarul oraşului Miercurea Ciuc. Este vorba despre trei cărţi: una de bucate şi una despre oraşul Miercurea Ciuc pentru Nicoleta, iar pentru Zsolt, volumul "Sign of the city"- scris în engleză, maghiară şi română, pentru a nu uita niciodată locul în care s-au căsătorit.
La ora 17:00, Nicoleta, însoţită de naşi, i-a botezat pe tripleţii Kim, Karoli şi Kevin la Mănăstirea Fecioara Maria, din Şumuleu. Nicoleta, îmbrăcată în mireasă, a fost condusă la biserică de naşul ei, Peter Imre. Vedeta a purtat o rochie care i-a pus în valoare decolteul generos şi strălucea de fericire. 200 de invitaţi au fost prezenţi la petrecerea ţinută într-un restaurant din Miercurea Ciuc.

Nicoleta Luciu şi Zsolt Csergo au împreună patru copii. Vedeta l-a născut pe primul ei copil, Zsolt Jr., în septembrie 2008. În octombrie anul trecut, ea i-a născut pe tripleţii Karoly, Kevin şi Kim.

Teo a avut o rochie ca-n anii '20

Vedeta TV s-a căsătorit pe 2 iunie, chiar în ziua în care a împlinit 44 de ani, cu iubitul ei, Constantin Iosef.

Nunta a avut loc la Buftea, într-un cadru intim. La dorinţa mirilor, cununia religioasă s-a desfăşurat în aer liber, în apropierea cortului, chiar pe pajiştea de la Buftea, pe malul lacului, într-un cort amenajat exact pe gustul miresei şi decorat în tonuri de roz şi alb, iar petrecerea a avut ca temă anii '20.
Naşii de cununie au fost Romeo Dediu (chitaristul de la Holograf) şi soţia acestuia, Claudia Dediu, care a fost şi organizatoarea evenimentului.
Printre cei 150 de invitaţi s-au numărat Nuami Dinescu, Andreea Godeanu, fosta producătoare a lui Teo de la Pro TV, Mircea Badea şi Carmen Brumă, Alexandru Ciucu (cel care i-a şi făcut costumul mirelui) împreună cu soţia sa Alina Sorescu, trupa Harra, Carmen Tănase, dar şi multe alte persoane din showbiz precum şi rude.
După cununia civilă, care a avut loc în jurul orei 19.00, a urmat cea religioasă, preoţii deplasându-se la Buftea. Pe spaţiul verde a fost special amenajat un altar, unde a avut loc ceremonia.

Îmbrăcată într-o rochie în stilul anilor 1920, realizată de creatoarea Liza Panait, Teo a spus "Da" într-un decor de vis, pe malul lacului Buftea. "Rochia de mireasă e frumoasă, îmi place foarte mult. Are două părţi: în partea de sus este simplă, iar în partea a doua are un fel de fotă. Voi avea şi o a doua ţinută. Voi avea o rochie de mireasă şi o rochie şi de mai mireasă!", a spus Teo înaintea nunţii.

Holograf, Taxi, Mircea Baniciu, dar şi Mihai Mărgineanu au întreţinut atmosfera pentru invitaţi. Potrivit ziarului Cancan, accesul în studiourile din Buftea s-a făcut numai pe bază de invitaţie, un bodyguard verificând fiecare maşină care a pătruns în interior.

Elena Gheorghe a petrecut trei zile şi trei nopţi

Cântăreaţa în vârstă de 26 de ani a îmbrăcat rochia de mireasă duminică, 8 iulie, când i-a spus “Da” iubitului ei, Cornel Ene. Petrecerea fastuoasă a ţinut trei zile şi trei nopţi, aşa cum cere tradiţia machedonilor.

Şirul de evenimente a început de sâmbătă, când a avut loc botezul micuţului Nicholas, oficiat chiar de tatăl Elenei. După slujbă, cei 120 de invitaţi au sărbătorit evenimentul pânâ în zori, la restaurantul Jubile din Bucureşti.
A doua zi, Elena şi Cornel s-au cununat religios. Ceremonia a fost oficiată de un sobor de 11 preoţi. "Tatăl meu fiind preot, avem foarte mulţi prieteni de familie preoţi care mă cunosc de când eram mică şi care şi-au dorit să fie alături de mine în acest moment", a explicat cântăreaţa pentru Pro TV Magazin. Artista a ales două rochii de mireasă, una pentru biserică, creată de designerul spaniol Manuel Mota, şi una speciala pentru petrecere, semnată de atelierul Ersa. "Eu şi Cornel am pregătit un dans al mirilor… atipic. Am început cu un vals şi am continuat cu o salsa, cu multe prize şi tot felul de combinaţii de paşi. Pentru ca totul să iasă perfect, am repetat intens cu Doina Botiş, coregrafa de la "Dansez pentru tine". Tot în această idee mi-am ales şi rochia de mireasă: partea de jos era detaşabilă, aşa că mi-a permis să le prezint invitaţilor o salsa ca la carte. M-au ajutat de asemenea şi sandalele create de Mihai Albu care, deşi aveau un toc de 13 centimetri, erau foarte commode, iar talpa antiderapantă mi-a oferit siguranţa de care aveam nevoie pentru a efectua toată coregrafia", a mai povestit ea.

Rochia purtată în timpul cununiei religioase a fost accesorizată cu un set foarte fin de diamante, care valora 10.000 de euro. Şi domnisoarele de onoare au purtat ţinute speciale în nuanţele lavandei, Elena cumpărând pentru ele întreaga colecţie a designerului Ana Radu. Conform Pro TV Magazin, sora miresei şi soacra mică au ales ţinute semnate de acelaşi designer.
Atmosfera petrecerii de la Ambasad'Or a fost întreţinută de trupa Provincialii, Steliana Sima, Maria Cârneci şi cei de la Steaua di Vreari, care au reuşit să-i ţină până la 8 dimineaţa pe ringul de dans pe cei 500 de invitaţi. La insistenţele invitaţilor, Elena a trebuit să urce şi ea pe scenă. Alături de Elena au fost şi prieteni din showbuiz, printre care Adela Popescu şi Radu Vâlcan, Mihaela Tatu, Delia Matache şi viitorul ei soţ, Răzvan Munteanu, Laurentiu Duţă, Mihai Leu şi Ionuţ Iftimoaie.

Dana Rogoz a venit la petrecere pe bicicletă

Vedeta s-a căsătorit pe 14 iulie cu regizorul Radu Dragomir. Cununia religioasă a avut loc la Palatul Mogoşoaia.

"Totul este exact aşa cum am visat, exact aşa cum mi-am imaginat că o să fie la nunta mea! Sunt foarte fericită!”, a exclamat emotionată mireasa la începutul serii. Cortul alb amenajat pe o pajişte imensă a fost însufleţit de colivii şi becuri colorate, felinare şi ghirlande, precum şi rânduri întregi de ghivece cu flori de câmp pe care invitaţii le-au primit în dar din partea mirilor, ca amintire. Multe dintre decoraţiuni au fost confecţionate de Dana însăşi care a ţinut ca totul să fie cât mai personalizat posibil.
Culorile serii au fost verde deschis, lila lavandă şi ivoire. Bufetul de dulciuri a impresionat prin brioşe şi biscuiţi care nu au ieşit nici ele din tonul general. Totul în jur a lăsat impresia de vis, de reverie şi delicateţe, iar melodiile care au răsunat pe pajiştea de la Palatul Mogoşoaia au fost alese după placul invitaţilor.
Adela Popescu şi Laura Cosoi, împreună cu alte trei prietene foarte bune ale Danei au fost cele cinci domnişoare de onoare care i-au fost alături Danei. Ele au îmbrăcat la rândul lor rochii diafane, în culoarea lavandei. Pe cap, au avut împletite coroniţe din floare de museţel.

Dana şi Radu şi-au făcut apariţia la cortul alb pe o bicicletă roşie cu două locuri, la care au pedalat atât mirele, cât şi mireasa. Prezenţa lor a fost primită cu strigăte de bucurie şi aplauze.
Mirii au deschis seara îmbrăţişaţi şi fericiţi, pe acordurile unei melodii cu însemnătate pentru ei. Un alt moment impresionant al serii a fost dansul Abramburicăi Dana Rogoz cu cel al Magicianului Marian Ralea, care au renăscut pentru câteva minute şi s-au lăsat cuprinşi de emoţiile trecutului. "Eu pot, eu sunt Magician!", melodia pe care generaţii întregi de copii au fredonat-o în copilăria lor a adus cu ea o parte din nostalgia, bucuria şi inocenţa acelor vremuri.

De la petrecere nu au lipsit Andreea Esca şi Alexandre Eram, Cabral şi Andreea Ibacka, Adela Popescu şi Radu Vâlcan, Laura Cosoi, Amalia Enache, Iulia Vintur, Răzvan Fodor, Pavel Bartoş, Adelina Chivu, Alina Chivulescu, Aylin Cadar, prietenii cei mai apropiaţi şi familiile celor doi miri.

Sorana şi-a rupt rochia şi a căzut pe ringul de dans

Fosta cântăreaţă de la ASIA s-a căsătorit pe 23 iunie cu Paul Muga, la biserica Izvorul Tămăduirii din Bucureşti. Deşi a avut o nuntă ca-n poveşti, cea mai importantă zi din viaţa mirilor nu a fost lipsită de peripeţii.

Sorana Mohamad(29 ani) şi iubitul ei s-au căsătorit religios, după ce pe 28 aprilie şi-au unit destinele în faţa ofiţerului stării civile. Sorana a purtat o frumoasă rochie tip sirenă, din dantelă albă, cu trenă, creată de libanezul Ellie Saab.
Deşi au fixat slujba la ora 18.00, pentru a evita canicula năucitoare, Sorana şi Paul s-au topit de cald în biserică. Preoţii au solicitat ca uşile lăcaşului de cult să fie închise pe durata slujbei, aşa că mirii au avut de suportat un aer închis vreme de o oră. Naşii lor, Raluca şi Daniel Tita, au avut grijă să nu le lipsească şerveţelele, pe care le-au folosit în permanenţă. Sorana a părut extrem de afectată de atmosfera încinsă şi a dat mereu semne că nu mai poate continua slujba, relatează Click! Vedeta a îndurat însă cu stoicism căldura şi a ieşit din lăcaşul de cult cu zâmbetul pe buze. După ceremonia religioasă, artista şi cei 250 de invitaţi au petrecut la restaurantul Press House Ballroom.

Cu toate că şi-a luat toate măsurile de precauţie pentru ca evenimentul să fie unul cu adevărat reuşit, vedeta nu a putut evita un incident neprevăzut. Dan Bordeianu, cel mai bun prieten al Soranei, a călcat-o din greşeală pe rochie, chiar în mijlocul ringului, şi i-a rupt o bucată din trenă. Cei doi s-au împiedicat şi au căzut unul peste celălalt în faţa tuturor invitaţilor.

Giulia, o mireasă răscumpărată cu 7 pungi de pufuleţi

Cântăreaţa a făcut cununia religioasă şi botezul fetiţei sale, în aceeaşi zi. Duminică, 8 iulie, ea s-a căsătorit cu Vlad Huidu, fratele lui Şerban Huidu.

Mireasa a întârziat o jumătate de oră la ceremonia religioasă, desfăşurată la Biserica Sfântul Elefterie din Capitală. Giulia Anghelescu şi-a făcut apariţia într-o limuzină de culoare neagră şi a purtat o rochie cu o trenă lungă de trei metri. Naşii cuplului au fost o familie de prieteni.
După slujbă a avut loc şi creştinarea fetiţei mirilor, Antonia Sabina, în vârstă de trei luni. La final, ei au luat în palmă câte un porumbel alb, din cei zece pregătiţi să zboare la ieşirea lor din biserică. La petrecere, invitaţii, în frunte cu mireasa, s-au distrat pe muzică lăutărească. Viorica de la Clejani i-a ţinut pe invitaţi în ringul de dans, dar atmosfera a fost întreţinută şi de Jukebox şi RedBlonde.

Nu a lipsit nici furtul miresei. Potrivit Agenţiei de Presă Mondenă, Giulia a dispărut timp de o jumătate de oră, iar domnişoarele de onoare au cerut ca solista să fie răscumpărată nu cu bani sau cu daruri scumpe, ci cu şapte pungi cu pufuleţi şi cu un voucher de o zi la spa. Vlad Huidu s-a conformat şi şi-a recâştigat mireasa.
Giulia a declarat în emisiunea "Happy Hour" că şi-a dorit foarte mult să se mărite cu Vlad. "Eu am aşteptat ceva ani nunta asta. A ieşit aexact aşa cum am vrut", a spus ea. "Cele mai mari emoţii le-am avut când a intrat pe uşa bisericii şi a venit la altar", a spus Vlad. "Nu Şerban Huidu a botezat-o pe Antonia, ci naşul nostru. Şerban e doar unchiul ei", a spus Giulia.

Foto: Dumitru Angelescu, Libertatea

Diana Bişinicu, adusă cu şalupa la nuntă

Fosta membră a trupei POPS, în vârstă de 26 de ani, s-a căsătorit la malul Mării Negre cu producătorul de televiziune Cătălin-Gabriel Andrieş (26 de ani). Mireasa a fost adusă cu barca pe pontonul unui hotel din Mamaia, unde s-a oficiat cununia civilă. A fost o zi cu peripeţii...

Mirii au rezervat pentru invitaţii lor toate camerele unui hotel din Mamaia. Pe pontonul aceleiaşi clădiri a avut loc, la ora 13.00 şi cununia civilă, într-un cadru romantic. Evenimentul a debutat însă cu câteva incidente. Organizatorii, împreună cu mirii si cu naşii, Gabriela Cristea Toader şi Marcel Toader, au calculat totul până la cel mai mic detaliu. Conform scenariului pus la punct, mirii au venit la cununia civilă cu o şalupă de lux. Probabil în urma unei defecţiuni tehnice, apărută în ultimul moment, ambarcaţiunea nu a putut fi oprită, intrând cu viteză în ponton. În urma impactului, fibra de sticlă a cedat şi apa a început să pătrundă în şalupă. Necazurile nu s-au oprit aici: în cei câţiva pasi pe care îi avea de parcurs pe ponton, artista a mai avut parte de o surpriză: un nuntaş neatent a călcat din greşeală pe rochia de mireasă. Din fericire, ghinioanele au încetat brusc după cununia religioasă, remarca postul Kanal D.

Diana a purtat o rochie superbă de culoare verde, accesorizată un colier şi cu cercei din aur şi pietre preţioase.
Spre seară a avut loc şi cununia religioasă, la Biserica "Sfântul Mina" din Constanţa. Diana a purtat o rochie semnată de Ana Maxim şi sandale ca ale lui Kate Midlleton, de la Jimmy Choo. La petrecere au fost prezenţi 500 de invitaţi care au avut parte de un moment inedit: dansul mirilor a fost atât de înfocat, încât toată lumea a putut vedea chiloţii miresei.
A fost ultimul incident minor al unei nunţi altfel reuşite, pentru care s-a muncit şi s-a investit mult. Potrivit ziarului Libertatea, familiile mirilor au cheltuit aproape 100.000 de euro pentru ca nunta să iasă perfect. Nici un amănunt nu a fost uitat. Invitaţiile, de exemplu, au fost oferite în plicuri din catifea roşie şi se închideau cu un clips accesorizat cu pietre.