Dosar Eva. 7 personaje importante din România care au ucis. Vezi ce au pățit!

1 Iulie 2012
Fostul "cârcotaș" Șerban Huidu a fost condamnat vineri la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru un accident rutier produs din vina lui și soldat cu moartea a trei oameni.
Huidu nu este însă singurul personaj notoriu din România care are pe conștiință moartea unor oameni. El s-a alăturat, cu sau fără inconștiență, unei "pleiade" nefaste de vedete TV, artiști ori personaje influente care au comis accidente mortale sau au ucis cu arme de foc.

Șerban Huidu, închisoare cu suspendare pentru morți

La jumătatea lunii mai, realizatorul TV a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în urma accidentului produs în octombrie 2011, lângă Timişul de Sus, în judeţul Braşov.

Magistraţii Judecătoriei Braşov l-au condamnat vineri pe Huidu la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de patru ani şi şase luni. Sentinţa nu este definitivă și poate fi atacată în termen de zece zile de la comunicare. Fostul "cârcotaș" nu a fost prezent, vineri, la Judecătoria Braşov, fiind reprezentat de avocatul său, Ioan Mânjina.

În accidentul provocat de Huidu şi-au pierdut viaţa Ioan Garbis, Magda Drăghici şi Ştefan Lungu Balogh, colegi la o firmă din Braşov. În 16 octombrie 2011, ei se îndreptau cu un Logan spre Aeroportul Otopeni. Şerban Huidu circula dinspre Capitală spre Braşov, iar la ieşirea din Timişul de Sus a intrat cu maşina pe contrasens şi a izbit Dacia în care se aflau cele trei persoane. Huidu se afla în maşină împreună cu soţia sa, cu cei doi copii în vârstă de doi şi patru ani şi cu bona acestora.

Potrivit concluziilor expertizei tehnice, la momentul accidentului, maşina condusă de Huidu rula cu 87 de kilometri la oră, în condiţiile în care limita de viteză era de 50 de kilometri la oră, şi a intrat total pe contrasens. Conform experților, Loganul rula cu 40 de kilometri la oră. "Huidu putea preveni producerea accidentului dacă şi-ar fi păstrat banda de circulaţie. Starea de pericol s-a declanşat în momentul în care Şerban Huidu a pătruns pe contrasens. Nu s-a putut stabili dacă putea sau nu să evite producerea accidentului", se arată în raportul expertizei tehnice.

Valeriu Sterian, doi morți în cârca fiului său

În 1999, cântăreţul Valeriu Sterian a fost implicat implicat într-un accident ce s-a soldat cu decesul a două persoane.

Artistul conducea într-o noapte în Bucureşti un autoturism BMW şi a provocat un carambol în care au murit două persoane. Ancheta a stabilit că Sterian băuse înainte de a se urca la volan. El a fost arestat, dar eliberat după o lună şi cercetat în stare de libertate.

Valeriu Sterian a murit la 16 septembrie 2000, la 48 de ani, la Spitalul Fundeni din Bucureşti, unde fusese operat de o tumoare imensă, care îi acoperea toata zona abdomenului.

Procesul penal în care era acuzat Valeriu Sterian a încetat la 26 septembrie 2000, la puțin timp de la decesul cântărețului. Rudele victimelor accidentului au cerut însă continuarea procesului pe latură civilă, constituindu-se părți civile cu sume cuprinse între 26.000 și 50.000 de lei. În februarie 2002, magistrații Judecătoriei Sectorului 1 București au decis ca Oliver Sterian, fiul artistului, să le plătească daune de 70.000 de lei rudelor victimelor accidentului.

Vali Ionescu de la Voltaj și-a ucis fiica și logodnica într-un accident

În 2002, basistul de Voltaj a provocat un accident în urma căruia şi-au pierdut viaţa fiica lui, Vanessa, în vârstă de nouă ani, şi logodnica sa, Ioana.

Ei se întorceau de la mare, iar în apropierea localităţii călărășene Dragoş Vodă, maşina condusă de "Prunus", o Dacia 1300, s-a ciocnit frontal cu un camion. Potrivit poliţiştilor, artistul a făcut o depăşire interzisă şi n-a mai putut evita coliziunea. Ioana şi Vanessa au murit, iar Vali Ionescu a fost transportat în stare gravă la spital, dar a scăpat cu viaţă.

După înmormântarea acestora, basistul, căruia îi murise soţia de cancer cu doar un an înainte, a căzut în depresie, copleșit de vinovăție pentru producerea accident. Timp de mai multe luni, s-a închis în el şi nu a mai urcat pe scenă,  ba chiar s-a zvonit că s-ar fi refugiat în patima băuturii.

Cu timpul, ajutat de colegii de trupă, el și-a revenit, continuându-și cariera. Cazul a căzut în uitare, iar artistul a scăpat de urmărirea penală.

Carmen Păunescu a ucis trei oameni nevinovați

Nici măcar o zi de închisoare pentru soția poetului Adrian Păunescu - așa a considerat justiția din România că trebuie pedepsită moartea a trei oameni nevinovați . Ca o ironoie a sorții, singura victimă care a scăpat cu viață a fost adoptată chiar de cea care a lăsat-o fără părinți și fără soră...

În 31 iulie 2004, soția poetului Adrian Păunescu se îndrepta spre Craiova, la volanul unei maşini de teren în care se afla şi fiica ei minoră, Ana-Maria. Carmen Păunescu a intrat pe contrasens, în încercarea de a depăși o coloană de maşini, iar jeepul ei a lovit frontal un autoturism Dacia Nova care circula regulamentar. În accident au fost ucişi pe loc Marin Burlan (46 de ani) şi soţia sa, Ileana (43 de ani). Fata cea mare, Laura (18 ani), a decedat câteva ore mai târziu, la Spitalul Judeţean din Craiova. Fiica cea mică a familiei Bian, Silvia, care la acea vreme avea 16 ani, a fost singura care a scăpat cu viață.

În 2005, Carmen Păunescu a fost condamnată de Judecătoria Vâlcea, la doi ani de închisoare cu suspendare și nu a petrecut nicio zi în arestul Poliţiei. În 2006, ea a înfiat-o pe Silvia Burlan.

Iovan l-a ciuruit pe hoțul care intrase noaptea în casă

Cazul Iovan a divizat opinia publică și a ridicat la cote uriașe audiențele OTV. O parte a publicului considera că soțul Romaniței Iovan a acționat în legitimă apărare în casa sa, alții erau de părere că a fost o crimă pasională.

În noaptea de 5 spre 6 octombrie 2005, Adrian Iovan a împuşcat și ucis pe loc un bărbat pe care l-a surprins în locuinţa familiei, situată în zona Herăstrău din Capitală. Romaniţa Iovan a declarat că hoţul intrase în casă printr-o fereastră de la subsolul imobilului, iar acesta apucase să ia câteva bijuterii şi un ceas, după care a vrut să intre în dormitorul în care se aflau cei doi soţi. În acel moment, ea s-a trezit, a văzut silueta şi a început să ţipe. Hoţul a fugit, iar soţul ei a sunat la Poliţie, după care a luat puşca de vânătoare şi s-a dus după acesta. Justiția a decis că Adrian Iovan era în legitimă apărare când l-a omorât pe hoţ, astfel că s-a dispus neînceperea urmăririi penale. “Dacă ar fi cazul, aș trage din nou, casa mea nu e troleu, nici spațiu public", a declarat el în 2010, la Pro TV.

Ulterior, Adrian Iovan și Romanița au divorțat. Fostul pilot de aviație este urmărit penal după ce a fost reclamat de o vecină pentru că a împușcat mortal un câine, pe o stradă din Otopeni, în zona locuinței sale.

Alex Rădulescu a împușcat un om în cap pentru o prostie

Unul dintre puținele cazuri din România în care moartea unui om a fost pedepsită ca la carte de Justiție. Cu vârf și îndesat.

Fostul președinte al sindicatului fotbaliștilor din România, Alexandru Rădulescu a primit 23 de ani de închisoare după ce în vara anului 2006 a ucis cu arma un tânăr, pe motiv că acesta se scălda în lacul Văcărești, pe care agresorul îl concesionase. Șeful sindicatului fotbaliștilor a avut un conflict verbal cu victima, iar în momentul în care tânărul Costin Rădulescu (29 de ani) s-a refugiat în mașină, încercând să fugă, Alex Rădulescu a spart geamul cu pușca, apoi l-a împușcat în cap. Victima s-a stins din viață la spital.

La proces, criminalul a susținut că arma s-a descărcat accidental, apoi a enumerat mai multe cauze puerile care au condus la deces: ba că victima a murit din cauza medicilor care nu s-au străduit suficient ca să-i salveze viața, ba din cauza unei septicemii,. ba din cauza unui chist pe care tânărul îl avea în craniu din copilărie.

"Călăul de pe baltă", cum a fost denumit de presă, a primit 23 de ani de închisoare, plus o pedeapsă complementară de 5 ani, pe care va trebui să o execute după ce își va ispăși prima condamnare. Totodată, el a fost obligat să achite familiei victimei daune materiale de 60.000 de lei și 200.000 de lei daune morale. "Pedeapsă nu există pentru acest criminal. Oricât i-ar fi dat este prea puţin, dar dat fiind că legile din ţara asta, asta prevăd, noi suntem mulţimiţi", a declarat mama victimei, Constanţa Rădulescu.

Bogdan Vlădău n-a plătit pentru că a ucis o femeie gravidă

Pe vremea când colabora cu Pro TV la show-ul "Vara Ispitelor", fostul manechin, devenit apoi cântăreț a lovit cu mașina o femeie gravidă. Victima a murit pe loc.

În 2001, în noaptea de Sfinții Constantin și Elena, Vlădău, aflat la volanul unui jeep, a accidentat-o mortal pe Ștefania Rădulescu (33 ani). Potrivit ziarului Cancan, cu toate că impactul s-a produs pe trecerea de pietoni, Vlădău a fost cercetat în stare de libertate, apoi dosarul a fost clasat.

În februarie anul acesta, el a fost prins de polițiști în timp ce conducea noaptea pe o stradă din București. Agenții au constatat că acesta băuse alcool și i-au suspendat permisul, cu interdicția de a-și continua drumul la volan. Vlădau a așteptat ca polițiștii să se retragă și s-a urcat din nou la volan. "Am fost testat cu etilotestul și mi-a ieșit o alcoolemie de 0,10 la mie. Nu am băut decât un pahar cu șampanie, dar nu mâncasem nimic toată ziua. După ce am fost sancționat, m-am urcat într-adevăr la volan, însă nu am mers decât câteva sute de metri,
până la prima intersecție, de unde am luat un taxi. Mașina a rămas acolo"
, a declarat el în Cancan.