Cum a ajuns Simona Gherghe dintr-o jurnalistă respectată, una detestată

Cazul Ioana Tufaru ia amploare pe zi ce trece, iar pe lângă Antena 1, televiziunea la care a fost batjocorită fiica Andei Călugăreanu, şi Simona Gherghe, realizatoarea emisiunii „Acces direct“, este atacată din toate părţile.

Primul care s-a luat de Simona este Mihai Bendeac, coleg de trust cu aceasta. Actorul nu s-a putut abţine şi a scris pe Facebook că Simona Gherghe nu mai este om, fix în timp ce la televizor rulau imaginile cu Adriana Bahmuţeanu care îşi bătea joc de Ioana Tufaru. „Mesaj pentru Simona Gherghe. Lucram. Şi ochii mi-au scăpat pe televizor. Simona, deseară, când ajungi acasă, mai uită-te încă o dată la reportajul de azi cu Ioana Tufaru. Ce simţi? Eu am plâns. Nu am văzut vreodată ceva mai umilitor. Simona, mai eşti OM?... Cu drag, Mihai“, a scris Bendeac pe Facebook.

Nici reacţia publicului nu a întârziat să apară, iar internetul a fost imediat invadat de susţinătorii Ioanei Tufaru. Dacă la început lumea i-a luat apărarea Ioanei Tufaru şi au încercat să caute motive pentru care aceasta apare la televizor, pe parcursul zilelor trecute toţi internauţii au căzut de acord că aceasta nu are nicio vină, deoarece suferă de o boală mintală, ci vina aparţine în totalitate trusturilor de preză şi realizatorilor TV.

Cu toate că Dan Capatos a prezentat în emisiune unele acte care arată că Ioana Tufaru este 100% sănătoasă, nu putem uita faptul că tatăl Ioanei, actorul Dan Tufaru, decedat, avea acte din care reieşea că Ioana suferă de o formă de retard mintal.

„Mă simt ca în faţa unui pluton de execuţie. Ca şi cum cel mai mare rău al României eu l-am făcut. Nu mi-a picat bine deloc acel material, am spus-o încă de atunci. Dar cei care voiau război n-au mai stat să asculte... Mă rog pentru toţi să le fie bine, să nu fie niciodată în situaţia mea, de a fi puşi la zid şi «scuipaţi»... Dumnezeu le ştie mai bine şi o să ne liniştească pe toţi“, a spus Simona Gherghe, în momentul în care a realizat că sunt foarte puţine persoane de partea ei.



Sesizări legate de cazul Ioana Tufaru au ajuns şi la Consiliul Naţional al Audiovizualului. Potrivit „Pagina de Media“, CNA a primit peste 100 de sesizări pentru ediţia de luni a emisiunii Acces Direct.

„Mi se pare salutară viteza de reacţie a publicului şi modul voluntar în care ne solicită sancţionarea acestui gen de jurnalism. Şi mai cred că au reacţionat în număr atât de mare, fiindcă au încredere că CNA vrea să demonstreze că nu «gustul» lor dictează audienţei, ci, din contră, ei sunt obligaţi să consume «dictatura» audienţei“, a spus Laura Georgescu, preşedinte CNA. Antena 1 şi Pro TV au mai fost amendate, anul trecută, tot pentru cazul Ioana Tufaru, cu 50.000 de lei, respectiv 30.000 de lei.

Cariera Simonei Gherghe


Simona Gherghe s-a intersectat pentru prima oară cu televiziunea în anul 1998, atunci când a participat la o preselecţie pentru postul de prezentator de ştiri la Pro TV Iaşi. La acea vreme, tânăra născută în 1977 a fost repsinsă, pe motiv că nu este telegenică.

Pentru un timp, Simona şi-a luat gândul de la televiziune şi s-a angajat la Radio Nord-Est Iaşi, unde a lucrat timp de trei ani.

Până la urmă a participat la o nouă preselecţie pentru postul de prezentator, de această dată pentru postul ieşean TV Bit, afiliat Antenei 1. Norocul i-a surâs de această dată şi a fost angajată, iar după un an de lucru a fost cooptată în echipa Antena 1.

Simona Gherghe a fost chemată la Bucureşti în anul 2002 şi a obţinut postul de prezentator al jurnalelor de prânz şi de după-amiază. Mai mult, ea a fost şi reporter pentru ştirile de la ora 19.00.

Citiţi şi:

Cruzime la TV: De ce o batjocoresc televiziunile pe Ioana Tufaru?

Ce trebuie să păţească Simona Gherghe şi Bahmu pentru batjocorirea Ioanei Tufaru?

Printre materialele de presă pe care le-a realizat pe vremea când lucra la Observator sau la Radio se regăsesc interviurile cu membrii trupei Scorpions, cu fostul pilot de formula 1 Juan Pablo Montoya sau cu Ovidiu Lipan „Ţăndărică“.

În 2010, Simona Gherghe a părăsit Observatorul şi a devenit realizatoarea emisiunii „Acces direct“.

Vedeta a părăsit în lacrimi studioul de ştiri al Antenei 1, copleşită de surpriza pe care i-au făcut-o colegii din redacţie.

În timp ce Simona se aştepta să ruleze o ştire din agenda cotidiană, pe ecran apăreau diverse imagini cu ea, din diferite momente ale carierei sale, notează Click. Marea surpriză a venit odată cu intrarea lui Botezatu în studio, cu un buchet mare de flori în braţe.

Când toată lumea credea că Simona Gherghe are o carieră strălucită, a venit cazul Ioana Tufaru, iar tot ce vedeta a încearcat timp de 15 ani să construiască, s-a năruit în doar câteva ore.

8 Februarie 2013