7 vedete de la Hollywood care au trecut prin multe tragedii: Demi Moore a păstrat până acum un secret dureros

Celebre și bogate, au acum tot ce-și doresc. Viața acestor vedete nu a fost, însă, ferită de tragedii.

Oamenii îi admiră, în invidiază, îi copiază. Au bani, sunt celebri, sunt frumoși. Dar dacă afli prin ce au trecut înainte de a cunoaște succesul, vei descoperi că nu prea ai de ce să-i indiviezi: nimeni n-ar vrea să fi fost în locul lui Charlize Theron când a văzut cu ochii ei o crimă comisă de mama sa.

Clipele cumplite pe care le-au trăit i-au marcat pentru totdeauna, iar unii au găsit abia acum puterea de a vorbi despre aceste experiențe nefaste.

Rose McGowan

Vedeta s-a născut la Florența, într-o familie de americani, Daniel și Terry. Tatăl ei era managerul diviziei italiene a unei secte intitulată Copiii lui Dumnezeu și toți membrii familiei erau membrii acestei organizații. Secta le interzicea orice contact cu lumea exterioară - nu aveau voie să se uite la televizor, să citească ziare și erau ținuți în încăperi întunecate.

Dar nu asta era partea cea mai rea - secta încuraja relațiile sexuale între membrii ei. Când David Berg, cel care conducerea gruparea, a vrut să implice și copiii în actele sexuale, tatăl lui Rose a realizat că trebuie să caute o scăpare - și-a luat soția și fiica de nouă ani și au fugit în SUA.

Părinții s-au despărțit, iar Rose a rămas cu mama. Odată, unul dintre iubiții femeii a decis să profite de fata de 14 ani și a concins-o pe mama ei că era traficantă de droguri. Rose a fost internată într-o clinică, dar a reușit să scape și a fugit la bunica ei.

La 16 ani, McGowan a plecat și de acolo și a început să locuiască cu prietenul ei. A avut slujbe mărunte de chelneriță și casieră. Când iubitul său a murit, a dormit de câteva ori pe stradă. În ciuda tuturor necazurilor, la 17 ani ea a intrat la școala de artă din Seattle și apoi și-a început cariera în actorie.

În 2007, ea a trăit o altă tragedie. Rose a suferit un accident auto, iar cioburile din parbriz i-au sărit în față. Câteva bucăți i-au pătruns în ochi. Operațiile i-au refăcut chipul, dar acum nu mai arată ca înainte.

Jack Nicholson

Copilăria și tinerețea acestui actor uriaș au fost aproape obișnuite. Jack era atras de muzică și a lucrat într-un studio de înregistrări MGM. Atunci a fost remarcat de producătorul Joe Pasternak, care l-a convins să se facă actor.

În 1974, Nicholson avea 37 de ani și devenise un actor cunoscut. Atunci a aflat un secret care l-a șocat. Un jurnalist de la Time a descoperit o informație secretă și i-a transmis-o: "sora lui mai mare", June, era, de fapt, mama lui. Cealaltă soră, Lorraine, i-a confirmat ceea ce i-a zis jurnalistul. Dar nimeni din familie nu știa cine era tatăl lui.

June l-a născut pe Jack când ea avea doar 16 ani. Ca să evite rușinea și să-i dea copilului său o șansă la un viitor bun, părinții mamei au decis să-l crească ca și cum ar fi fiul lor. Așadar, oamenii pe care Nicholson îi credea părinții săi erau, de fapt, bunicii lui. În '74, când el a aflat asta, nici mama biologică, nici bunica sa nu mai erau în viață.

Woody Harrelson

Woody s-a născut într-o familie nevoiașă. Mama lui era singura care aducea bani în casă - salariul ei de secretară. Când el avea trei ani, părinții au divorțat. Patru ani mai târziu, tatăl lui, Charles, a fost condamnat la închisoare pentru comiterea unei crime. După ce a fost eliberat, acesta s-a apucat din nou de fărădelegi. De exemplu, de trafic de droguri. Iar în 1979, când Woody avea 18 ani, a fost condamnat la închisoare pe viață - de data asta, a ucis un judecător local.

La început, Woody n-a ținut deloc legătura cu tatăl său, dar după câțiva ani a început să-l viziteze la închisoare. În 2007, Charles Harrelson a fost găsit fără suflare în celula sa, fără urme de violență pe corp.

Oprah Winfrey

Fosta realizatoare de televiziune a fost desemnată de mai multe ori una dintre cele mai influente femei din lume. Ea este prima femeie de culoare care a devenit miliardară.

Copilăria sa nu anunța, însă, această traiectorie strălucitoare. Mama sa era menajeră și nu avea timp să se ocupe de ea. Winfrey a fost crescută timp de șase ani de bunica sa. Mai târziu, mama a luat-o înapoi și s-au mutat într-un ghetou din Milwaukee.

Când avea nouă ani, Oprah a fost agresată sexual de unchiul ei, verii săi și de un prieten. La 14 ani, a plecat de acasă și a rămas însărcinată. Copilul s-a născut prematur și a murit. Mama a trimis-o apoi să stea la tatăl ei, iar acesta i-a plătit școlarizarea. La 17 ani, Oprah a câștigat un concurs de discursuri, apoi a devenit studentă la Universitatea de Stat din Tennessee, unde a studiat comunicarea. Tot atunci a devenit reporter al postului CBS și și-a început cariera în televiziune.

Charlize Theron

La 43 de ani, este una dintre cele mai frumoase și faimoase actrițe de la Hollywood. A câștigat un Oscar și un Glob de Aur, dar trecutul ei este marcat de o tragedie pe care n-o va uita niciodată.

Tatăl actriței era alcoolic și de multe își bătea soția. Când Charlize avea 15 ani, în timpul unei confruntări, bărbatul a început să tragă cu pistolul în sus, amenințându-le pe Charlize și pe mama ei. Femeia a luat și ea un revolver și l-a îndreptat spre el, apoi a tras. Acesta a murit pe loc.

Mama a fost judecată, iar instanța a considerat că a fost un caz de autoapărare, scăpând-o de acuzația de crimă.

Demi Moore

Tatăl a părăsit-o pe mama sa înainte ca ea să se nască. Când Demi avea doar trei ani, mama ei s-a căsătorit cu Dan Guynes, un agent de vânzări de publicitate la un ziar local. Dependent de jocuri de noroc, acesta își pierdea pe rând banii și fiecare job pe care îl căpăta, iar familia sa era nevoită să se mute din loc în loc, pe unde își făcea acesta un rost temporar. Pe deasupra, mama și tatăl vitreg al viitoarei actrițe erau alcoolici.

Nimic nu anunța că Demi va ajunge vedetă, dimpotrivă, părea sortită să se târască prin viață asemenea părinților săi dammați: în copilărie, Demi a purtat proteză dentară și privea cruciș, așa că a avut nevoie de ochelari cu lentile mari, iar colegii râdeau de ea. Din fericire, mama ei a făcut un lucru bun - a strâns bani pentru o operație și problema ochilor s-a rezolvat.

După ce s-a născut fratele ei, viața lui Demi a intrat pe un făgaș nefast. Fugea deseori de acasă, iar când avea 15 ani părinții au divorțat. Doi ani mai târziu, tatăl ei vitreg s-a sinucis.

Demi Moore a făcut dezvăluiri șocante în cartea sa biografică, "Inside Out", lansată pe 24 septembrie. Ea a scris că a fost violată, la vârsta de 15 ani, de un bărbat căruia mama sa i-a dat cheia casei și pe care acesta a plătit-o cu 500 de dolari. Actrița a spus că agresorul a fost Val Dumas, pe numele real Basil Doumas, născut în Grecia, proprietarul unui club foarte popular în adolescența actriței, La Cage Aux Folles. Bărbatul a murit în 1997, la vârsta de 68 de ani.

Întrebată într-o emisiune dacă a crezut că a fost vândută de mama ei, Demi a spus: "În adâncul inimii mele, nu. Nu cred că a fost o tranzacție directă, dar i-a dat acces înăuntru și m-a pus în pericol."
Actrița a mai spus că nu crede că violul a fost cumpărat dinainte, ci mai degrabă făptașul i-a dat banii pe urmă mamei sale, pentru a nu depune plângere.

În cartea sa, Demi Moore a povestit că odată i-a salvat viața mamei sale: "Îmi amintesc cum îmi foloseam degetele, degețelele unui copil, ca să scot pastilele din gura ei", a scris ea, adăugând că acela a fost sfârșitul copilăriei sale.

Mama vedetei a fost dependentă de alcool toată viața și a fost arestată de câteva ori, chiar și atunci când Demi ajunsese vedetă. Diagnosticată cu cancer, ea a murit câteva luni mai târziu.

Jim Carrey

Astăzi este unul dintre cei mai bine plătiți actori de comedie din Statele Unite, însă tinerețea lui nu a fost mereu așa de simplă. Când încă era elev, familia lui a avut probleme cu banii. Tatăl său, Percy, a renunțat la slujba sa și s-a angajat într-o fabrică de cauciucuri. Toată familia a muncit acolo. Jim, fratele și surorile lui ștergeau pe jos și făceau curat la toalete.

Părinții au renunțat apoi și la acest job și au ajuns să trăiască într-o rulotă până când tatăl lui a găsit altceva de muncă. S-au mutat cu toții în Burlington și au trăit opt ani acolo. În anii aceia, mama lui Jim credea că avea o tulburare psihologică, dar de fapt suferea de ipohondrie.

La 15 ani, Carrey a fost dus de tatăl lui la un club de comedie, Yuk Yuk, din Toronto. Dar prima lui apariție pe scenă a fost un eșec atât de mare, încât publicul s-a enervat. A doua sa încercare s-a produs mai târziu și a ieșit bine - tânărul Jim Carrey a început să facă show-uri de standup comedy și și-a croit drumul spre televiziune și cinema.