7 actrițe care au refuzat să slăbească pentru un rol

17 Iulie 2022
În prezent, există mai multe femei cu forme la Hollywood decât în urmă cu câteva decenii. Cu toate acestea, multe dintre ele s-au confruntat cu critici în ceea ce privește forma lor fizică, deși unele actrițe nu pot fi considerate nici măcar plinuțe.

Agenții de casting, producătorii sau regizorii fac adesea presiuni asupra starurilor și le cer să slăbească, chiar și atunci când nu este neapărat necesar pentru un rol. 

Citește și: 15 actori care s-au schimbat atât de mult pentru un rol încât sunt imposibil de recunoscut


Multe vedete au vorbit despre această situație, iar unele dintre ele au avut curajul să refuze atunci când li s-a cerut să slăbească.
 

Descoperă șapte actrițe care au refuzat să slăbească pentru un rol: 

Jennifer Lawrence

Jennifer a refuzat să slăbească pentru rolul Katniss din „The Hunger Games”. Ea este de părere că, în calitate de actriță, are capacitatea de a influența imaginea pe care tinerele fete o văd la TV. 
„Nu mă voi înfometa niciodată pentru un rol. Nu vreau ca fetițele să spună 'O, vreau să arăt precum Katniss, așa că o să sar peste cină.' Am încercat să îmi fac corpul să pară puternic, în formă, și nu slab și subnutrit", a declarat actrița într-un interviu. 

Patricia Arquette

Patricia Arquette a avut un conflict cu unul dintre producători atunci când i s-a cerut să slăbească pentru rolul Allison Dubois din serialul „Medium”. „Le-am răspuns 'Această doamnă este mamă, este căsătorită și are trei copii. Deci nu'”, a dezvăluit actrița, potrivit Page Six. 

Kirsten Dunst

Regizoarea Sofia Coppola, care a lucrat cu Dunst, i-a sugerat actriței să slăbească pentru rolul din „Beguiled”. Însă Kirsten a refuzat, iar regizoarea, din fericire, a acceptat situația. Actrița a spus cu sinceritate că „este mult mai greu să slăbești când ai 35 de ani și urăști antrenamentele.”
Ea a mai spus că aceasta nu este singura ei scuză. „Mănânc pui prăjit și McDonald's înainte de muncă. Deci nu avem nicio opțiune. Îmi pare rău, nu pot slăbi pentru acest rol”, a declarat vedetă. 

Margot Robbie

În mod surprinzător, Margot Robbie, care nu poate fi încadrată drept o actriță plinuță, a trecut prin aceeași situație. Vedetei i s-a cerut să slăbească pentru rolul Jane din filmul „The Legend of Tarzan”. Însă Robbie a refuzat spunându-le producătorilor că este un film a cărui acțiune se desfășoară în secolul 19, iar femeile la acea vreme nu erau neapărat slabe. 

Sienna Miller

Atunci când Sienna a obținut rolul Edie Sedgwick din filmul „Factory Girl”, regizorul i-a cerut să slăbească. Deși a încercat, actrița nu a reușit să mențină dieta strictă pentru că nu mai avea energie să lucreze pe platoul de filmare. 
„Edie Sedgwick era mai slabă decât mine, astfel că regizorul George Hickenlooper a vrut să slăbesc. Dar nu pot munci atât de mult fără să mănânc. Venea și încerca să-mi smulgă covrigul din mână”, a dezvăluit actrița.

Amber Riley

Vedeta din „Glee” a mărturisit că de fiecare dată când mergea la audiții i se oferea rolul fetei triste, care stă într-un colț și mănâncă toată ziua. Dar ea a refuzat să interpreteze un personaj care se urăște pe sine. 
Amber i-a auzit întotdeauna pe directorii de casting spunându-i să slăbească, iar refuzurile pe care le primea au început să-i afecteze stima de sine. Cu toate acestea, ea a reușit obțină roluri și să devină o actriță de succes.

Ashley Benson

Deși are 54 de kg, actrița a dezvăluit că de-a lungul carierei i s-a spus că este prea grasă pentru unele roluri. Dar de fiecare dată a refuzat să slăbească pentru că este de părere că nu era nevoie. 
„Am avut această discuție de câteva ori în ultimii ani. Îmi spuneau 'ești prea grasă pentru asta'. Iar eu stăteam acolo și nu îmi venea să cred: 'Stai, ce? Vrei un schelet?'”, a dezvăluit Ashley.
MAI MULT DESPRE: vedete, filme, roluri, actrite