12 milionari celebri care trăiesc ca niște oameni obișnuiți

Ne imaginăm că oamenii celebri au case imense, frecventează numai restaurante de lux, au mașini și haine scumpe și pot face ce poftesc. Pentru unele vedete, așa și este. Dar altele duc o viață obișnuită, deși au averi de milioane de dolari.

Oamenii bogați care trăiesc normal, fără să depindă de lux și fără cheltuieli excesive, o fac din diferite motive. Unii vor să rămână cu picioarele pe pământ după ce au dus o viață normală înainte de a gusta succesul.

Alții cred că este un mod de viață mai sănătos sau consideră că este mai bine să dea un exemplu bun copiilor.

Bright Side prezintă exemplele unor milionari celebri care au ales să trăiască simplu, ca niște oameni obișnuiți, fără să epateze și fără să-și folosească banii la orice pas. Pur și simplu le place să fie discreți, să ducă o viață cât mai simplă și să stea cât mai departe de presiunea pe care o creează banii.
Mai ales munții de bani.

Ashton Kutcher și Mila Kunis

Cei doi actori știu foarte bine cât de mult contează banii și cum trebuie să-i folosească. Amândoi au fost copii săraci, așa că prețuiesc ceea ce au, trăiesc ca un cuplu normal și nu sunt dependenți de lux. Ei își educă copiii să facă la fel și au anunțat că le vor lăsa moștenire o mică parte din avere, restul urmând să-i doneze unei organizații de caritate.

Adele

Cântăreața britanică duce o viață simplă. Deși are mai multe proprietăți scumpe, Adele nu-și cumpără ținute scumpe, nu face poze pe iahturi și pe plaje private. Cunoscută pentru discreția cu care își protejează viața privată, ea este un personaj retras și își crește fiul departe de agitația din showbiz.

Surpriza generală pe care a creat-o cu noul ei look, complet schimbat, după ce a slăbit enorm, este un alt indiciu al stilului ei de viață retras.

Tyra Banks

Deși are o avere importantă, fostul supermodel, fondatoare a concursului de frumusețe "America’s Next Top Model", îi cere acordul contabilului ei când vrea să cumpere ceva. "Îmi întreb contabilul dacă-mi permit ceva anume, și el îmi zice: 'Ce vorbești?'."

Tyra nu se ferește să mănânce fast food la cel mai apropiat local și în locul unei tablete scumpe folosește notițele scrise de mână în agenda ei. Întotdeauna ia săpunurile și șampoanele din hotelurile în care stă, scrie Bright Side. Deși unii colegi o judecă aspru pentru atitudinea ei, vedeta consideră că are dreptul să facă ce vrea cu banii ei.

Renée Zellweger

Actrița a crescut într-o familie modestă și știe cât de greu se câștigă banii. Când era tânără, ea a lucrat ca ospătăriță, iar acea perioadă a avut un impact puternic asupra felului în care privește și folosește banii. Nu-i place să cumpere ținute scumpe, ține evidența cheltuielilor și când se află acasă încearcă să nu consume multă energie electrică. În schimb, face periodic donații pentru diverse cauze caritabile.

Robert Pattinson

Chiar dacă se numără printre cei mai populari actori și ar putea să-și permită orice, Pattinson preferă să ducă o viață obișnuită. Nu-i plac petrecerile, nu frecventează restaurante scumpe și poate fi văzut deseori călătorind cu metroul sau la coffee shop obișnuit. În plus, actorul poartă haine obișnuite și evită pe cât posibil evenimentele mari.

Sarah Michelle Gellar

Actrița nu ascunde că este o fire economă, cumpătată. Împreună cu soțul ei, Freddie Prinze, Jr., ea a făcut, însă, multe donații. "Am început să donez pentru că mama m-a învățat cu mult timp în urmă că chiar și atunci când nu ai nimic există moduri de a ajuta. Așa că eu cred că dacă cheltuiesc niște bănuți pe mâncare pentru cei nevoiași, lumea va fi puțin mai bună", a declarat ea.

Tobey Maguire

Actorul a crescut într-o familie săracă, lucru care a avut o influență enormă asupra personalității sale. Și în ciuda faptului că acum are mulți bani și este celebru, el și familia sa trăiesc pe o proprietate mică și fac investiții cumpătate. Tobey a declarat că nu vrea să-și cheltuiască toți banii cât încă este tânăr ca să nu ajungă să se roage de producători să-l distribuie când va fi bătrân. Actorul preferă să aibă bani puși deoparte pentru viitorul său și al copiilor.

Bill Murray

Chiar dacă este milionar, actorul nu este adeptul shopping-ului și al achiziționării de mașini scumpe. Bill Murray nici măcar nu are agent - dacă vrei să-i dai un rol, trebuie să-l suni direct pe el, scrie Bright Side. Acest lucru și altele (te poți trezi cu el la o petrecere de nuntă la care nu a fost invitat sau se apucă să vândă bilete la meciuri de baseball) fac din Bill Murray un star și un milionar aparte.

Mark Zuckerberg

Fondatorul companiei Facebook și familia sa duc o viață obișnuită, deși Mark se numără printre cei mai bogați cinci oameni din lume. Mare parte din avere o donează organizațiilor The Giving Pledge și Chan Zuckerberg Initiative, pe care le-a creat împreună cu soția lui.

Mark a declarat că nimeni nu merită să aibă atâția bani. El consideră că oamenii ar trebui să fie recompensați pentru că fac ceva bun, dar este inutil să ai atâția bani.

Zuckerberg preferă să folosească mașini obișnuite, iar recent a fost văzut într-un Costco (un magazin renumit pentru prețurile mici), unde el și soția căutau ceva pentru casa lor.

Kristen Bell și Dax Shepard

Actrița și soțul ei sunt foarte cumpătați. Deși au o avere de aproximativ 18 milioane de dolari, au cheltuit doar 140.000 la nunta lor. Iar Kristen a declarat că asta nu-i face să se simtă jenați.