10 vedete care au încercat să ascundă faptul că suferă de boli grave

23 Noiembrie 2017

Sănătatea este în mod sigur cel mai important aspect al vieţii noastre, fie că suntem conştienţi de asta sau nu. Cel mai bine o demonstrează vedetele internaţionale care, la fel ca oamenii de rând, se confruntă adesea cu unele afecţiuni dificil sau chiar imposibil de tratat. Faptul că îţi permiţi să faci cele mai bune tratamente şi să încerci terapii inovatoare nu garantează că te poţi vindeca, astfel că sănătatea devine nepreţuită. Unele vedete au încercat să ţină secret faptul că se confruntă cu boli grave, dar într-un final au decis sau au fost nevoite să recunoască adevărul.

Selena Gomez - Lupus

În ultimele luni, Selena Gomez a vorbit despre problemele de sănătate grave pe care le-a avut din cauza bolii lupus. Vedeta a anunţat că a suferit un transplant de rinichi în vara acestui an, donator fiind actriţa Francia Raisa, cea mai bună prietenă a sa. Vedeta suferă de lupus din anul 2015, dar a reuşit să ţină ascuns acest lucru. Abia când boala s-a agravat foarte mult Selena a fost nevoită să dezvăluie că are grave probleme de sănătate. Lupus este o boală autoimună, care poate afecta diverse organe, efectele asupra organismului fiind devastatoare.

Charlie Sheen - HIV

Charlie Sheen poate fi numit fără probleme unul dintre actorii de la Hollywood cu cel mai dezorganizat stil de viaţă. Actorul a avut probleme serioase cu consumul de alcool, dependenţa de droguri, dar şi cu cea de sex. Iar acest stil haotic de viaţa i-a adus şi o afecţiune incurabilă. Charlie a dezvăluit în timpul unei emisiunii TV că este infectat cu virusul HIV. Starul a ascuns ani la rândul că suferă de această boală, pe care o ţine sub control cu ajutorul medicamentelor antiretrovirale.

Lady Gaga - Fibromialgie

Fibromialgia este o afecţiune misterioasă. Medicii nu cunosc pe deplin cauzele acestei boli, iar simptomele pot fi destul de variate, astfel că şi diagnosticarea este dificilă. În întreaga lume se estimează că aproape trei milioane de oameni suferă de această afecţiune. Unul dintre simptomele grave ale sale este durerea musculară severă, care are ca efect episoade de letargie, insomnii şi depresie. Cântăreaţa Lady Gaga a dezvăluit de curând că suferă de fibromialgie, în cadrul documentarului despre viaţa sa realizat de Netflix.

Michael J. Fox - Boala Parkinson

Actorul Michael J. Fox este probabil cel mai cunoscut caz de Parkinson din lume. Starul se luptă de ani buni cu această afecţiune severă care afectează capacitatea de mişcare şi funcţionarea creierului. Fox a început să se confrunte cu primele semne ale bolii Parkinson în 1991 şi a fost diagnosticat un an mai târziu. A reuşit să ţină secret timp de şapte ani că suferă de această afecţiune gravă care l-a forţat să pună capăt carierei sale.

Halle Beryy - Diabet de tip 2

Diabetul de tip 2 este asociat cu probleme de greutate şi în general cu o stare de sănătate precară, fiind o afecţiune comună în rândul persoanelor obeze. Dar oricine poate suferi de această boală, indiferent de greutate sau stil de viaţă. Halle Barry este una dintre persoanele care se confruntă cu această problemă gravă de sănătate. Actriţa a fost diagnosticată cu diabet de tip 1 la vârsta de 20 de ani, atunci când a leşinat şi a fost dusă de urgenţă la spital. În 2007, vedeta a anunţat că a reuşit cu ajutorul unui stil de viaţă sănătos să scape de administrarea injecţiilor cu insulină, ceea ce i-a făcut pe unii să speculeze că vedeta a suferit încă de la început de diabet de tip 2.

Pamela Anderson - Hepatita C

Devenită faimoasă datorită rolului CJ Parker din serialul Baywatch, Pamela Anderson a primit mai multă atenţie din cauza relaţiei instabile cu rockerul Tommy Lee. Cele două staruri au trecut prin numeroase despărţiri şi împăcări, actriţa acuzându-l pe muzician că este violent. De asemenea, Pamela a susţinut că a luat de la Lee virusul hepatitei C, deşi acesta a declarat că nu a fost niciodată infectat cu acest virus. Actriţa a mai dezvăluit că medicul său i-a spus că ar mai putea avea numai zece ani de trăit atunci când a fost diagnosticată. Din fericire medicul s-a înşelat, iar vedeta a anunţat printr-o postare pe Twitter că după 20 de ani în care s-a lupta cu hepatita C a reuşit să învingă această boală gravă care provoacă printre altele ciroză hepatică.

Avril Lavigne - Boala Lyme

Cântăreaţa Avril Lavigne a aflat că e infectată cu Lyme în decembrie 2013. Vedeta a declarat în timpul unei emisiuni TV că a zăcut în pat timp de cinci luni, în casa ei din Ontario. Ceea ce a afectat-o foarte mult a fost faptul că a primit mai multe diagnosticuri greşite. Afecţiunea, care are efecte grave asupra organismului, este provocată de o bacterie transmisă prin înţepătura căpuşelor Ixodes.

Catherine Zeta Jones - Tulburare bipolară

Problemele de sănătate sunt întotdeauna dificil de suportat, indiferent de statutul social sau de problema de care suferi. Iar acest lucru este valabil şi în ceea ce priveşte afecţiunile psihice. Actriţa Catherine Zeta Jones este una dintre vedetele care se confruntă cu o astfel de problemă. Aceasta a fost internată pentru a trata tulburarea bipolară, o afecţiune care se manifestă prin stări de spirit alternante şi trecerea bruscă de la o stare depresivă la una euforică. Sănătatea sa a avut şi mai mult de suferit în perioada în care soţul său, Michael Douglas, s-a luptat cu cancerul.

Demi Lovato - Tulburare bipolară

O altă vedetă care se confruntă cu tulburarea bipolară este actriţa şi cântăreaţa Demi Lovato. Starul din filmele Disney a fost diagnosticată cu această afecţiune după ce s-a internat într-un centru de dezintoxicare pentru a scăpa de dependenţa de droguri. Demi a încercat iniţial să ascundă faptul că are probleme de sănătate, dar a decis apoi să vorbească despre dificultăţile prin care trece pentru ca povestea sa să determine şi alte persoane care suferă de această problemă să apeleze la ajutor.

Sharon Stone - Accident vascular cerebral

Unul dintre cele mai şocante cazuri de afecţiuni grave ţinute secret de vedete este cel al actriţei Sharon Stone. Vedeta din "Basic Instinct" a suferit în anul 2001 un accident vascular cerebral provocat de un anevrism cerebral. După câteva zile în care s-a simţit rău, Sharon a decis să meargă la spital, unde medicii au descoperit că suferise un accident vascular. Deşi a ajuns la timp la medic, afecţiunea gravă a lăsat urme severe. Vedeta a avut un picior paralizat, şi-a pierdut parţial vederea şi nu mai putea vorbi. După ani de terapie, actriţa a reuşit să se recupereze şi a vorbit recent despre perioada dificilă prin care a trecut.

MAI MULT DESPRE: sanatate, vedete, boli, afectiuni