10 femei celebre care se mândresc cu formele lor generoase

Siluetele lor nu se încadrează în standardele de frumusețe promovate de societate. Și totuși, aceste femei sunt mândre de formele lor voluptoase, iar lumea le admiră.

În era siluetelor ireproșabile, în care perfecțiunea este încorsetată tot mai strâns în tipare nerealiste ce sfidează absurdul și distrug feminitatea, există femei care demonstrează că pot avea succes și fără să corespundă șabloanelor sociale actuale.

Mișcarea de acceptare a corpului le-a ușurat sarcina, dar abia în ultimii ani siluetele generoase au început să fie tolerate și chiar promovate - până acum, în showbiz s-a instituit o cultură a slăbitului cu orice preț, a siluetelor filiforme și a perfecțiunii "la milimetru".

Bright Side aplaudă femeile celebre care se mândresc cu formele lor generoase, ca o recunoaștere a normalității. Chiar dacă siluetele lor nu sunt perfecte, aceste vedete sunt admirate în toată lumea și s-au impus prin talentul și frumusețea lor naturală.

Jennifer Lopez

De ani de zile, femeile și bărbații din întreaga lume adoră silueta generoasă a vedetei. J-Lo este mândră de felul în care arată la 51 de ani, deși au fost vremuri în care se simțea dezavantajată de posteriorul său mare: "Îmi amintesc că-mi părea rău că nu sunt mai subțire, că aveam forme. Dar am învățat că a fi sănătoasă și a mă simți bine nu înseamnă să ai un anumit tip de corp - e ceva individual", a declarat artista.

Beyonce

Cântăreața a devenit o emblemă a femeilor plinuțe. Niciodată nu a făcut un pas înapoi în provința felului în care arată și le-a încurajat pe femeile cu forme generoase să fie mândre de felul în care arată. "Nu ne prețuim suficient. Tinerii nu apreciază îndeajuns cât de strălucitor este corpul fiecăruia dintre noi", a spus Beyonce.

Kelly Clarkson

Cântăreața a trecut prin mai multe fluctuații de greutate de-a lungul carierei, dar acestea nu i-au afectat frumusețea. Fiind în centrul atenției, ea a știut tot timpul că trebuie să față criticilor legate de aspectul fizic. "N-am luat niciodată în seamă ce crede lumea. Pentru mine e mai important să fiu fericită și am încredere că arăt bine. Acesta a fost mereu obiectivul meu. Iar acum cu atât mai mult cu cât am o familie - n-am nevoie de nicio acceptare", a declarat Kelly.

Serena Williams

Legendara jucătoare de tenis vrea să fie un exemplu pozitiv pentru fiica sa, iar faptul că își prețuiește corpul așa cum este a ajutat-o în acest sens: "Mi s-a spus tot timpul că sunt prea musculoasă sau că nu eram destul de drăguță pentru a fi jucătoare de tenis. Am învățat să ignor negativismul și să privesc în sinea mea pentru a mă iubi... Îmi place cum sunt... Îmi plac corpul meu, pielea mea și încrederea mea și accept totul la mine", a mărturisit Serena.

Christina Aguilera

După ce a născut și a tot încercat să slăbească, Christina Aguilera a trebuit să facă de fiecare dată față fazelor în care se îngrășa. Cu timpul, a realizat că, indiferent ce măsuri ar avea, cineva tot nu va fi fericit, așa că a decis că doar părerea ei contează în ceea ce o privește. "Am avut momente mai bune și mai rele... Eram prea slabă. Eram prea grasă. Am fost criticată când eram în ambele situații (...). Îmi place corpul meu", a precizat cântăreața.

Oprah Winfrey

Cuvintele realizatoarei de televiziune ar trebui predate în școli, consideră Bright Sight: "Mă gândesc la toți anii pe care i-am irosit urându-mă pentru că eram grasă, dorindu-mi să fi fost slabă. Simțindu-mă vinovată pentru fiecare croissant, renunțând la carbohidrați, flămânzind, ținând diete, apoi făcându-mi griji când nu țineam dietă, mâncând tot ce voiam înainte de următoarea dietă. Toată energia aceea aș fi putut-o folosi pentru a mă iubi așa cum eram."

Demi Lovato

Timp de aproape un deceniu, vedeta s-a confruntat cu tulburări alimentare, dar a reușit să iasă cu bine din această încercare. Ea a dezvăluit că obișnuia să se închidă în sine și nu vrea ca același lucru să li se întâmple altor fete: "Stăteam pe Instagram și am început să mă compar cu modelele IG. Mi-am zis: cineva trebuie să le arate fanilor și oricui îmi vede pagina că ceea ce vede nu este mereu real", a povestit Demi. Cântăreața a început să posteze imagini proprii neretușate, subliniind că îi place așa cum arată.

Ashley Graham

Ashley a devenit primul model plus-size care a apărut pe coperta revistei Sports Illustrated Swimsuit Issue și de atunci a determinat întreaga industrie a modelling-ului să joace după regulile sale. Ea promovează frumusețea dincolo de măsuri și le învață pe admiratoarele sale că e mai important să fie fericite și sănătoase: "Nu contează ce măsuri și ce formă ai. Poți fi fericită. Nu e doar o chestiune de măsuri. Este despre mintea ta, inima ta, emoțiile tale. Am ajuns să fim atât de absorbiți de discuția asta despre măsuri", a arătat ea.

Amy Schumer

Schumer nu ezită să se autoironizeze pe seama măsurilor sale, folosindu-și aspectul fizic ca material pentru glume în show-ul "Inside Amy Schumer". Însă când cineva a criticat-o pe Instigram, ea nu a lăsat lucrurile așa și a replicat tăios, punând lucrurile la punct: "Chiar îmi place cum arăt. Ăsta e corpul meu. Îmi place fiindcă e puternic și sănătos."

Melissa McCarthy

Actrița nu a permis niciodată industriei de la Hollywood să-i dicteze cum să arate. A câștigat două premii Emmy și a fost nominalizată la un Glob de Aur și un Oscar, apoi s-a decis să slăbească. "Există o cultură constantă și ciudată în cazul femeilor, cum că ar trebui să ne comparăm una cu alta. Cine s-a îmbrăcat mai bine? Cine are un fund mai arătos? Dar cum ar fi dacă toată lumea ar câștiga? Cât de plictisitor ar fi dacă toate am fi la fel?", a spus Melissa McCarthy.