Teoria şocantă emisă de Bank of America: Sunt 50% şanse să trăim în Matrix!

Lumea în care trăim ar putea fi o simulare computerizată, se arată într-o notă pe care Bank of America a transmis-o investitorilor. Pe ce se bazează această teorie?

Lumea noastră nu este reală. Este un joc pe computer extraordinar de bine realizat, conceput de cel mai bun programator - Dumnezeul pe care îl venerăm toţi, la care ne închinăm oricum îl numim şi care are grijă de noi, pentru că el a scris codul sursă, ADN-ul, şi el decide tot ce se întâmplă, tot ce gândim şi simţim.
Această teză extravagantă are tot mai mulţi adepţi la nivel mondial şi chiar unii cu poziţii importante. Elon Musk, de pildă, avangardistul inginer, inventator, antreprenor, investitor și programator canadiano-american, a spus-o în repetate rânduri: suntem, probabil, personajele unei imense simulări, dar nu vor putea afla niciodată asta.

Acum, teoria lui este îmbrăţişată şi de conducerea Bank of America şi oricât de fantasmagorică ar părea, este evident că atrage atenţia prin ineditul său şi prin posibilităţile pe care le deschide.

Suntem sau nu într-un Matrix din care ne este imposibil să ne trezim? Ei bine, simplul fapt că ne îndoim de lumea noastră ar trebui să ne dea de înţeles că nu, nu trăim în Matrix. Dar faptul că ne îndoim şi ne punem întrebări despre cine suntem şi despre lumea noastră nu exclude complet această ipoteză.

În trilogia cinematografică a fraţilor Wakowsky, personajul principal, Neo, interpretat de Keanu Reeves, descoperă că trăieşte într-o realitate simulată, în care nimic din ceea ce vede şi simte nu este adevărat.
Oamenii erau conectaţi la maşinile care preluaseră controlul şi le foloseau creierele, proiectându-le iluzia unei existenţe adevărate. Bank of America susţine că scenariul acestui film poate fi real şi că sunt 50% să trăim într-un Matrix.

Deşi pare o teorie a conspiraţiei, Bank of America a transmis o scurtă notă către investitorii săi, prezentându-le această posibilitate, relatează publicaţia Business Insider, citată de Daily Mail. "Mulţi cercetători, filosofi şi lideri ai mediului de afaceri cred că există între 20 şi 50% şanse ca oamenii să trăiască într-o lume virtuală, o simulare computerizată", se arată în nota citată de cotidianul britanic, potrivit căreia teoria a fost dezbătută într-o dezbatere organizată de Muzeul American de Istorie Naturală.
"Argumentul este că noi am ajuns deja să creăm simulări fotorealistice 3D la care pot participa simultan milioane de oameni. Este de înţeles că având la îndemână avantajele inteligenţei artificiale, a realităţii virtuale şi puterea supercomputerelor, membrii unor viitoare civilizaţii au decis să creeze o simulare a înaintaşilor lor", se arată în nota emisă de Bank of America.

Deşi cercetătorii care susţin această ipoteză spun că ar fi o realitate descurajantă, ei nu ştiu dacă există o cale de ieşire din această simulare. Conform Daily Mail, nu sunt clare motivul pentru care Bank of America a transmis această notă şi care ar fi implicaţiile ei pentru investiţiile instituţiei.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
19 Septembrie 2016