Maratonul DHL Ștafeta Carpaților susține cel mai mare număr de sportivi paralimpici români din istorie, calificați la Jocurile Paralimpice de la Rio!

DHL a dat start înscrierilor la Maratonul DHL Ștafeta Carpaților, unul din cele mai îndrăgite evenimente de alergare montana din România, care are loc în Poiana Brașov, şi se află anul acesta la ediția cu numărul 7.

Evenimentul va avea loc pe 19 iunie 2016.  Maratonul DHL Ștafeta Carpaților estimează pentru ediția de anul acesta o creștere organică cu 20% a participării în competiție.Înscrierile sunt deschise pentru concurenți pe website-ul oficial al competiției www.maratondhl.ro, unde găsiți detalii si despre traseu și categoriile de concurs.

Maratonul DHL Ștafeta Carpaților rămâne un mare susținător al practicării sportului în aer liber în rândul tinerilor, de aceea aceștia se pot înscrie gratuit în competiția de ștafetă (limita de vârstă 14 ani) sau semimaraton (limita de vârstă 16 ani).

Crosul copiilor este, de asemenea, o competiție unde participarea este gratuită și se adresează celor mici, cu vârste de la 5 la 13 ani, fiind o competiție separată, dedicată acestora, cu distanțe mai mici de alergare.

“2016 este un an excelent pentru mișcare și sport, fiind marcat de Olimpiada de la Rio.

Competițiile sportive sunt pe un trend ascendent, în plus, ma bucur să constat că un procent mare din populația urbană este consumatoare de activități sportive. Acest lucru este benefic pentru maratonul nostru și ne dorim ca și în acest an să avem la start un număr cât mai mare de alergători. Rămânem alături de sportivii noștri paralimpici care, cu fiecare medalie obținută la competițiile internaționale, sunt mai aproape de podiumul Jocurilor Paralimpice de la Rio de Janeiro din luna septembrie” a declarat Daniel Kearvell, Managing Director DHL Express România.

"În ultimii doi ani DHL a fost alături de noi, contribuind în mare măsură la creșterea performanței echipei paralimpice. NPC România va participa anul acesta la Jocurile Paralimpice din Rio cu cea mai numeroasa echipă din istoria sa și va intra în competiție la cel puțin șase categorii sportive.
Până în acest moment avem 11 sportivi calificați și încă cinci în curs de calificare. Dorim ca, din 7 până în 18 septembrie la Jocurile Paralimpice din Rio 2016, să demonstrăm prin rezultatele și medaliile obținute că am meritat  încrederea investită de către DHL în sportivii noștri” a declarat Sally Wood-Lamont, Președinte Comitetul Național Paralimpic.

Ministerul Tineretului și Sportului sprijină inițiativele care încurajează mișcarea și stilul de viață sănătos. Maratonul DHL Ștafeta Carpaților este mai mult decât o competiție realizată profesionist, cu o tradiție de 11 ani. Mulțumită acestui proiect generos și a promovării responsabilității sociale prin implicarea în cauze caritabile, anul acesta se va deplasa la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, cea mai numeroasă echipă de sportivi români.
Felicitări pentru longevitate, constanță și implicare! Nu e ușor să organizezi o competiție internațională cum e Maratonul DHL, pe un traseu montan dificil, dar spectaculos. Succes! a declarat Elisabeta Lipă, Ministru Tineretului și Sportului.

Gheorghi Filip, primul sportiv paratir cu arcul care s-ar putea califica pentru Jocurile Paralimpice de la Rio după ce va trece cu brio 3 competiții din acest an, Octavian Ilina și Naomi Ciorap înotători calificați deja au fost prezenți la eveniment în calitate de ambasadori ai Maratonului DHL Ștafeta Carpaților și o parte dintre sportivii care vor reprezenta România la Olimpiadă Paralimpică de la Rio.

Alături de ei, fostele campioane olimpice Andreea Răducan, Monica Roșu și Constantina Diță, fostul rugbist George Baltă, împreună cu persoanele publice Carmen Brumă, dr. Șerban Damian și Sonia Argint Ionescu, susțin ediția de anul acesta a maratonului.

Concurenții se pot înscrie până pe data de 3 iunie, iar taxele de participare se modifică după cum urmează: 15 februarie – 25 martie : 70 lei/ membru de echipă – pentru companii și pentru persoane fizice, 25 martie – 3 mai : 115 lei  /membru de echipă – pentru companii și 90 lei /participant – pentru persoane fizice, 3 mai – 3 iunie : 140 lei / membru de echipă – pentru companii și 115 lei/ participant – pentru persoane fizice.
Persoanele sub 18 ani beneficiază de gratuitate.