Fenomen pe YouTube: Cum scapi de acnee cu tehnici simple de machiaj

La început, s-a gândit că imaginile video pe care le-a încărcat pe YouTube ar putea fi de folos cuiva care are aceeaşi problemă. Dar niciodată nu şi-a imaginat că trucurile prin care ea îşi masca acneea vor fi urmărite de milioane de persoane. Cassandra Bankson, o tânără de 19 ani din California, a reuşit să le redea încrederea multor tineri disperaţi de efectele acestei afecţiuni.

La început, s-a gândit că imaginile video pe care le-a încărcat pe YouTube ar putea fi de folos cuiva care are aceeaşi problemă. Dar niciodată nu şi-a imaginat că trucurile prin care ea îşi masca acneea vor fi urmărite de milioane de persoane. Cassandra Bankson, o tânără de 19 ani din California, a reuşit să le redea încrederea multor tineri disperaţi de această plagă a adolscenței.

Cassandra a postat o demonstraţie video în care îşi arată faţa înroşită de acnee înainte de machiaj. În 10 minute, prin câteva metode simple, ea îşi maschează zonele afectate, iar chipul ei este ca nou. Filmuleţul a fost urmărit de aproape 8 milioane de ori, iar tânăra a fost invitată la emisiunea TV "Good Morning America" pentru a-şi prezenta povestea, relatează cotidianul britanic Daily Mail.

Tânăra a explicat că devenise obiectul ironiei colegilor de şcoală pentru felul în care arăta, dar a învăţat singură să-şi mascheze afecţiunea. Cu timpul, ea şi-a perfecţionat atât de bine tehnica, încât a devenit model, iar imaginile din portofoliul ei rivalizează cu cele ale unor fotomodele cu vechime în branşă. După ce şi-a recăpătat încrederea în ea, Cassandra s-a gândit că ar fi bine să împărătăşească şi altora povestea ei, iar de aici până la fenomenul de pe YouTube totul a venit de la sine.

"Prima bubiţă mi-a apărut în al treilea an de liceu, apoi situaţia s-a înrăutăţit şi am fost nevoită să găsesc o soluţie. Am făcut filmul în noiembrie anul trecut, dar mi-a luat o lună să-l postez, mă temeam că voi fi luată peste picior, cum am păţit la şcoală. Dar m-am gândit că dacă pot să ajut o singură persoană, o fată sau un băiat cu aceeaşi problemă, atunci merită", a povestit ea.

Ceea ce a urmat i-a depăşit însă cu mult aşteptările, Cassandra devenind eroina a milioane de tineri aproape distruşi de acnee. Foarte mulţi dintre cei care au urmărit filmuleţul i-au mulţumit şi au rugat-o să le mai arate şi alte secrete pe canalul ei de YouTube, "diamondsandheels14". Tânăra spune că impactul primului ei film a fost uimitor. "Mi-a deschis ochii. Acneea este la fel de epidemică pentru tineri ca şi pentru adulţi", a povestit ea în emisiunea "Good Morning America".

La începutul materialului video, înregistrat în casa părinţilor, Cassandra apare cu chipul acoperit de machiaj şi cu o piele perfectă. Abia după ce începe să-şi cureţe primerul, fondul de ten, pudra şi fixativul, adevărul iese la lumină: sub toate straturile de machiaj se ascunde pielea acoperită de acnee. Tânăra începe să arate apoi detaliat fiecare pas pe care îl urmează cu meticulozitate pentru a deveni practic o altă persoană.

"Mă simt aiurea, probabil este cea mai mare prostie pe care o pot face, fiindcă mă dau de gol, dar asta e faţa mea", spune Cassandra, arătând spre cameră cum acneea s-a extins pe gât şi pe umeri. "Partea tristă e că e mai mult decât ar trebui să fie. Adică s-a întins pe piept, pe tot spatele, e peste tot şi se poate vedea că a coborît pe gât, am chiar şi pe ureche. Acum e puţin mai bine, dar tot nu e în regulă. Este cel mai mare secret al meu", mărturiseşte ea.

"Am o piele foarte grasă", explică tânăra, în timp ce dă sfaturi despre primer şi despre combaterea tenului gras. Iar pe măsură ce aplică mai multe cosmetice, ea se transformă într-o tânără încrezătoare. Poate sună cam pretenţios, dar ea a devenit un fel de expert dermatologic, vorbind în materialele sale despre "psihologia acneei" şi despre cele mai indicate tratamente ale pielii.

La sfârşitul primului ei videoclip, Cassandra e deja altcineva. Nici urmă de acnee! "Voila! Am o piele care arată curată. Sper că vă place. Sper că veţi scăpa şi voi de acnee", spune ea spre cameră.

Tânăra din California studiază ca să devină asistentă medicală. A mai pus pe YouTube metode recomandate de alte persoane şi scrie despre acest subiect pe blogul ei. Visul său este să-şi creeze propria linie de produse cosmetice pentru combaterea acneei. Dar cel mai mult şi-ar dori să scape de acnee pentru totdeauna.

Foto: Daily Mail

 

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
31 Mai 2012