Andreea Runceanu a dezvaluit secretele unei relatii fericite in primul seminar de life coaching

Andreea Runceanu a sustinut in acest weekend primul seminar in calitate de life coach, “Fericirea in cuplu”. Cunoscuta artista din trupa Amadeus, absolventa a Noble Manhattan Coaching, din Marea Britanie, le-a vorbit participantilor despre secretele unei relatii fericite cu partenerul de viata, in contextul in care, in prezent, relatiile de iubire par din ce in ce mai firave.

Andreea Runceanu a interactionat cu participantii si a impartasit tehnicile, testate si aplicate, prin care partenerii isi pot schimba radical atitudinea si mentalitatea, reusind sa depaseasca orice problema aparuta in cuplu.

„Sunt artist de cand ma stiu, practicant NLP si life coach certificat international, dar ceea ce ma defineste cu adevarat este ca sunt un om fericit, echilibrat si implinit. Sunt mama a doi copii si iubita sotului meu de aproape 10 ani, ani frumosi in care am invatat ce trebuie si ce nu trebuie sa faci ca sa construiesti fericirea in cuplu.

Barbatii si femeile se comporta diferit si au asteptari diferite.

Totul provine si din informatia pe care o avem in ADN inca din vremurile stravechi, cand barbatii ieseau la vanatoare si se intorceau cu ‚trofeele’, iar femeile stateau acasa, avand grija de familie si creandu-si astfel tot felul de asteptari si temeri.

Femeile gandesc emotional, barbatii rational. Femelilor le este teama de singuratate, de abandon, ca nu vor mai fi protejate de parteneri. Barbatilor le este teama de rusine, de faptul ca nu sunt la inaltimea asteptarilor celorlalti. Femeile au nevoie sa comunice cu partenerul, sa fie ascultate, sa simta si sa se asigure ca el le mai iubeste.
Pe de alta parte, cu cat ele insista sa comunice, cu atat barbatii se inchid in ei pentru ca se simt pusi la zid, ca nu sunt apreciati.

Insa nu diferentele dintre noi duc la neintelegeri in cuplu, ci modul in care tratam aceste diferente, atitudinea noastra fata de acestea, modul in care reactionam si comunicam cu partenerul.

Dincolo de orice diferente de comportament si asteptari, conectarea partenerilor este cel mai important lucru intr-o relatie. Daca nu exista prietenia si legatura stransa dintre cei doi, comunicarea este in zadar. Sunt doar vorbe care vin ca de la televizor, care ori n-au niciun impact, ori, din contra, inrautatesc situatia.

Cel mai des terapeutii indeamna sa iti exprimi toate sentimentele si sa intelegi ce simte celalalt.
Abordarea mea e diferita. Eu incerc sa ii fac pe cei doi parteneri sa inteleaga ca este important sa fie siguri ca vor cu adevarat ca relatia lor sa functioneze si ii ajut sa revina la starea de conectare pe care o au intotdeauna indragostitii la inceputul relatiei”, declara Andreea Runceanu.

Toate aceste probleme de care se lovesc cei aflati intr-o relatie sau intr-o casnicie au fost analizate in cadrul seminarului “Fericirea in cuplu”. La finalul intalnirii, participantii si-au conturat o idee mai clara despre cum anume este indicat sa se comporte in relatia de cuplu pentru a evita neintelegerile si conflictele si a se simti cu adevarat fericiti in ciuda problemelor inevitabile de zi de zi, venite din exterior.

Urmatorul seminar „Fericirea in cuplu” va fi sustinut de Andreea Runceanu in luna martie.
Detaliile despre inscriere vor fi anuntate de cunoscuta artista pe blogul ei, www.andreearunceanu.ro si pe pagina acesteia de Facebook.