Andreea Marin, mesaj pentru iubitorii animalelor

Vedeta a postat un mesaj pe Facebook, în care își explică poziţia faţă de eutanasierea câinilor vagabonzi.
Andreea Marin precizează că vina pentru situația-limită în care s-a ajuns acum le aparține tot oamenilor, dar ea consideră că nu putem pune viaţa câinilor înaintea vieţii copiilor. 

"Am un câine cu care îmi încep ziua, pe care îl iubesc, are o inimă uriaşă şi doi ochi care vorbesc mai mult decât ar putea-o face o mie de cuvinte. Am avut un altul înainte, de talie mare. Iubesc animalele. Dar nu înseamnă că dragostea mea pentru ele înseamnă şi să le las libertatea de a pune în pericol viaţă oamenilor. Necuvântătoarele nu au nici o vină. Împinse de <<binefăcători>> către limită, înfometate peste măsură în mult libertatea pe care mi-e greu să cred că şi-o doresc astfel, pot reacţiona violent.
Nu îţi trebuie prea multă carte să pricepi asta. Şi aici aşa-zişii iubitori de suflete nevinovate ar trebui să se trezească la realitate şi să aibă cu adevărat grijă că animalele de care pretind că le pasă să nu ajungă în situaţia disperată de a se transforma în fiare. Dacă îţi pasă cu adevărat de un câine, îl ţii în curtea ta, îl hrăneşti cum se cuvine, petreci timp cu el, îl duci la doctor de câte ori are nevoie, îl plimbi în parc cu botniţă pentru a nu-i pune în pericol pe alţii, îi strângi resturile pe care nu poate să le adune singur... Îi oferi dragoste şi protecţie, nu libertatea de a... muri de foame. Nu îl hrăneşti o dată şi apoi îi dai drumul aiurea, spre nicăieri, ştiind că nu va avea cum să reziste decât respectând în final legea junglei"
, a scris vedeta.

"Şi dacă iubeşti sufletele nevinovate, atunci micuţul Ionuţ şi mulţi alţii că el nu merită aceeaşi dragoste? Sunt mama adoptivă a unui câine şi a unei pisici, dar sunt şi mama, pur şi simplu.
Şi nu am de gând să trăiesc cu teamă că viaţă noastră poate fi sfâşiată la propriu pe nepusă masă"
, a continuat ea.

Andreea Marin a mai scris că, deși unele publicații i-au interpretat greșit poziția în această chestiune, ea nu susține eutanasierea, dar crede că se impune o decizie rapidă, pentru că acest caz, al băiețelului sfâșțiat de câini, nu trebuie să se mai repete. "Deşi unele publicaţii mi-au răstălmăcit vorbele şi s-au grăbit să scrie că susţin eutanasierea, poziţia mea e că această este ultima soluţie pe care mi-aş dori-o. Am afirmat că un asemenea caz - sfâşierea unui copil - nu trebuie să se mai repete, şi o spun din nou cu toată convingerea. Că trebuie luată o decizie imediată, albă sau neagră, nu mai e loc pentru gri.
A sta cu braţele încrucişate nu e acceptabil. Acel pui de om a murit în groază pe timp de pace. Vă puteţi aşeza în locul lui pentru nu mai mult de o clipă?".

Din postura de iubitoare a animalelor, Andreea Marin crede că atunci când pui în balanță viața unui copil și pe cea a unui câine, alegerea care trebuie făcută este clară. "Acei părinţi şi frăţiorul martor vor avea veşnic coşmarul trupului sfârtecat din care viaţă s-a scurs fără nici o speranţă. Acea bunică se stinge pe picioare în fiecare clipă, devorată de sentimentul vinovăţiei eterne. De aceste suflete cui îi pasă? Şi astăzi, într-un alt colţ de ţară, povestea se repetă cu un alt copil de trei ani. Din fericire, acesta e în viaţă, într-un spital...
printr-o minune. Când pun în balanţă viaţă copiilor noştri, da, iau în calcul şi situaţia limită, iubind totodată necuvântătoarele, că doar am două în propria <<familie>>
"
, a scris vedeta.
 

Foto: Mediafax 



Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
9 Septembrie 2013