Statui cu tatuaje de interlopi: Venus din Milo are simbolurile mafiei ruse

Un artist italian a creat sculpturi din marmură cu un neașteptat aspect modern.

Fabio Viale a realizat reproduceri ale unor statui antice: un tors grecesc, brațul celebrului David, sculptat de Michelangelo, și o copie a faimoasei Venus din Milo, pe care le-a pictat cu tatuaje realistice. "E fantastic modul în care lucrează în marmură, un material tradițional și aproape sfânt. El interpretrează marmura într-o manieră contemporană", a declarat Pietro Gagliardi, agentul lui Fabio Viale.

Fabio a început să lucreze în marmură la vârsta de 16 ani și nu s-a mai oprit de atunci.

"Încă mă fascinează. Materialul îmi permite să creez formele la care visez. Pot să fac orice", a explicat artistul.

În mâinile lui, marmura albă, asociată în mod tradițional cu puritatea și aristocrația, este ornamentată cu simboluri inspirate din arta corporal a mafioților ruși și japonezi, relatează deMilked. Pe statuile cu Fabio putem vedea toate simbolurile folosite de interlopi pentru a-și afirma identitatea: Fecioara Maria, cranii, pistoale și alte desene din codul complex al pușcăriașilor.


În viziunea lui Fabio, trupurile statuilor clasice, un etalon al perfecțiunii frumuseții antice, capătă aspect unor infractori, făcându-ne să reconsiderăm modul în care arta clasică se poate adapta la realitatea contemporană, notează site-ul citat.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
17 August 2017