12 detalii din filme pe care nici fanii adevărați nu le-au observat

2 Septembrie 2020
Atunci când te îndrăgostești de un film, îl poți revedea de o mulțime de ori fără să te plictisești. Dar chiar și așa este posibil să ratezi unele detalii ascunse, pe care doar cei mai vigilenți cinefili le-au reperat. Descoperă 12 detalii din filme pe care nici fanii adevărați nu le-au observat:

Ochii lui Galadriel - The Lord of the Rings, 2001

Galadriel este singurul elf din Pământul de Mijloc care a văzut lumina celor Doi Copaci din Valinor. Acesta este motivul pentru care ochii săi reflectă lumina stelelor. Pentru a obține acest efect, echipa de producție a folosit lumini speciale în scenele în care apare personajul interpretat de Cate Blanchett.

Sărutul - Thor: The Dark World, 2013

În scena finală, în care Thor (Chris Hemsworth) o sărută pe Jane, nu apare Natalie Portman, cea care interpretează acest personaj în film. Actrița nu a putut participa la filmarea acestei scene pentru că era ocupată lucrând pentru un alt film. În scenă apare Elsa Pataky, soția lui Chris Hemsworth.

Tom Cruise într-un film western - Young Guns, 1988

Este dificil, dar totuși posibil, să-l observi pe Tom Cruise în filmul Young Guns. Personajul său este împușcat în timpul unei răfuieli. Actorul se afla accidental pe platourile de filmare și a fost rugat să apară în film pentru că nu a jucat niciodată într-un western și își dorea mult să încerce.

Tăcerea - The Great Gatsby, 2013

Când Gatsby și Daisy Buchanan se văd, rămân tăcuți timp de 30 de secunde. Ar putea părea o pierdere de timp pentru film. Însă regizorul și-a dorit să prezinte această scenă exact așa cum a fost descrisă de Fitzerald în roman: „Timp de jumătate de minut, nu s-a auzit niciun sunet”.

Referirea la Sex and the City - Forgetting Sarah Marshall, 2008

Personajul principal din Forgetting Sarah Marshall este Peter Bretter, care la un moment dat bea un cocktail într-un bar și amintește de serialul Sex and the City. „Sunt în Sex and the City! Ce faci, Miranda?”, spune Peter. În acel moment, Cynthia Nixon, actrița care interpretează personajul Miranda Hobbes în celebrul serial, trece pe lângă el.

Identificarea replicanților - Blade Runner 2048, 2017

În acest film, „replicanții” pot fi identificați dacă sunt priviți în ochi, atunci când se uită în partea stângă sus. Pe ochi este tatuat codul numeric care se traduce prin „replicant”.

Verigheta - A Star Is Born, 2018

Personajul Jackson “Jack” Maine din A Star Is Born, interpretat de Bradley Cooper, slăbește mult în perioada sa de vindecare. Acest lucru este evidențiat și de verigheta pe care o poartă, și care pare să fie prea largă.

Un băiat familiar - Groundhog Day, 1993

În scena de la spital din filmul Groundhog Day poate fi observat în cadrul îndepărtat un băiat cu piciorul rup. Este același băiat pe care personajul principal Phil îl va salva de la cădere.

Brad Pitt este permanent înfometat - Ocean’s Eleven, 2001

Cei mai atenți cinefili au observat că Rusty, personajul lui Brad Pitt din Ocean's Eleven, mănâncă tot timpul ceva. Unii cred că a fost ideea lui Brad Pitt. În scena cu creveții, actorul a trebuit să mănânce 40 de creveți pentru a filma toate cadrele.

Steagul Pan-African - Black Panther, 2018

În scena din casino, din filmul Black Panther, culorile hainelor purtate de cele trei personaje amintesc de steagul Pan-African. Acest steag a fost creat pentru a reprezenta rasa africană și toate persoanele de culoare din întreaga lume. Bănuielile cinefililor au fost confirmate de Ryan Coogler, regizorul filmului Black Panther.

Cărți fără titluri - Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004

În scena desfășurată în bibliotecă putem observa cărți neobișnuite, care nu au titluri. Regizorul și-a dorit să accentueze faptul că personajul Joel, interpretat de Jim Carrey, nu își putea aminti toate detaliile.

Momentul catastrofei - Titanic, 1997

La finalul filmului, Rose își amintește toate persoanele cu care s-a întâlnit pe vas. Când vine rândul lui Jack, putem observa în spatele lui un ceas care arată ora 2:20. Este exact ora la care Titanicul s-a scufundat.