10 locuri extreme în care au fost făcute filmele de succes

Studiourile Universal au anunțat recent că au pregătit un buget de 200 de milioane de dolari pentru ambițiosul proiect în care Tom Cruise va fi protagonistul primelor scene de film realizate în spațiu. Potrivit Deadline, producția va beneficia de sprijinul NASA și al companiei spațiale înființate de Elon Musk, SpaceX.

Până la transformarea în realitate a acestui obiectiv îndrăzneț, studiourile de la Hollywood "au scotocit" toate colțurile Pământului în căutarea unor locuri neobișnuite, în încercarea de "a aduce spațiul pe Pământ", scrie E!Online. Iată 10 dintre acestea!

Petra, Iordan

Celebrul oraș istoric din deșertul iordanian a găzduit în '89 filmările producției "Indiana Jones and the Last Crusade".

Deșertul Atacama, Chile

"Quantum of Solace" (2008), film din franciza James Bond, a inclus scene filmate în Atacam, unul dintre cele mai extreme locuri de pe planetă.

Salar de Uyuni, Bolivia

Cea mai mare întindere de sare din lume, cu o suprafață de 10.101 kilometri pătrați, deșertul bolivian aflat lângă crestele Anzilor te orbește cu albul său nesfârșit. Aici au fost filmate scenele de pe planeta Crait din "The Last Jedi" (2017), din seria "Star Wars".

Putangirua Pinnacles, Noua Zeelandă

Această formațiune geologică spectaculoasă este un exemplu uimitor al puterii eroziunii. Aici s-au filmat câteva secvențe din "The Lord of the Rings: The Return of the King", lansat în 2003.

Parcul Național Pădurea Impenetrabilă Bwindi, Uganda

Marvel se afla în căutarea unui loc potrivit pentru scenele aeriene din "Black Panther" (2018) și au ales acest parc național ugandez cu o suprafață de 321 de kilometri pătrați. Acest sanctuar natural care găzduiește o mare diversitate de specii de păsări și animale este, așa cum sugerează și numele său, un loc greu accesibil - se poate intra doar pe jos.

Skellig Michael, Irlanda

"The Last Jedi" a avut multe scene superbe, filmate pe coasta de vest a Irlandei. Insula din Atlantic Ahch-To, pe care ajunge Luke Skywalker (Mark Hamill) a fost inclusă în 1996 în patrimoniul mondial al UNESCO.

Terasele orezăriilor din Banue, Filipine

Pentru ultimele scene din "Avengers: Infinity War" (2018), regizorii Anthony și Joe Russo aveau nevoie de un loc liniștit în care Thanos să se retragă, un loc liniștit de pe o planetă îndepărtată. Au ales terasele săpate în muntele Ifugao din Filipine, care poartă titlul neoficial de "a opta minune a lumii".

Parcul Național Zhangjiajie, China

Decorurile impresionante ale Munților Hallelujah din "Avatar" (2009) au fost create digital aproape în întregime. James Cameron a folosit, însă, ca sursă de inspirație acest loc magnific din provincia chineză Hunan.

Wadi Rum, Iordania

Deșertul roșu iordanian, denumit și "Valley of the Moon", a fost în 2015 locul perfect pentru filmarea scenelor din "The Martian", cu Matt Damon în rolul principal. Acesta nu a fost, însă, primul film turnat aici - turismul în regiune a luat amploare după ce în 1962 aici a fost filmat "Lawrence of Arabia".

Kananaskis Country, Canada

Un loc spledid în care ai putea trăi toată viața - această zonă din Canada aflată la vest de Calgary, Alberta, a fost aleasă de regizorul Alejandro González Iñárritu pentru a-l chinui pe Leonardo DiCaprio pe drumul său spre Oscar în "The Revenant" (2015).