Vedete România: Câţi bani "sparg" bogătaşii la nunţi?

31 August 2011

În ultima vreme, actualitatea românească în criză a fost zguduită de nunţile baronilor locali sau ale afaceriştilor. Spun zguduite pentru că sumele cheltuite pot provoca un cutremur mai mare decât cel din martie 1977. În timp ce politicienii ne sfătuiesc să strângem cureaua şi să ne limităm la cheltuielile absolut necesare, Gigi Becali, Cristi Borcea sau Florin Pandele sparg sute de mii sau milioane de euro la nunţile la care sunt capete de afiş. Este adevărat că fiecare "pasăre pe limba ei piere", însă în momentul în care eşti luat în vizor de DNA sau în momentul în care averea ta, ca primar, dă de bănuit, atunci lucrurile ar trebui să stea cu totul şi cu totul altfel.

Cristi şi Alina Borcea, nuntă de un 1 milion de euro

Iniţial aceasta a fost suma care s-a vehiculat, pentru ca mai apoi, când valurile s-au făcut extrem de mari, să iasă naşul Becali pe post şi să spună, la Realitatea TV, că de fapt s-au cheltuit 300 de mii de euro. Tot latifundiarul din Pipera a declarat că Borcea a reuşit să strângă după nuntă numai 150 de mii de euro. Din Libertatea aflăm că darul la nuntă s-a învârtit în jurul sumei de 3000 de euro. Dacă ne gândim că numărul invitaţilor a fost undeva la 600 de persoane, atunci clar suma strânsă a fost mai mare. Şi totuşi, Becali declară pentru Mediafax: "150.000 de euro, atâţia bani s-au strâns la nuntă. De unde 2 milioane de euro? Un sfert din invitaţi a dat 100 de euro. Jumătate n-a dat nimic pentru că erau prieteni ai naşului, ai finului, angajaţi ai finului. Oamenii care au venit din partea finei n-au avere, cum să dea 3.000 de euro la nuntă?".

Gigi Becali: "Dau un milion de euro dar la nunta lu' Pandele"

Înainte să-l conducă la altar pe rivalul lui dintotdeauna, acţionarul de la Dinamo, Gigi Becali a fost naş la nunta Gabrielei Vrânceanu-Firea. Cu ocazia respectivă, latifundiarul declara că este dispus să dea şi un milion de euro ca totul să iasă bine, pentru că "Pandele e primar şi de unde să aibă el atâţia bani de cheltuit la nuntă. Şi chiar dacă are, şi îi cheltuie, după aia îl ia DNA-ul să-l întrebe de unde are el atâţia bani", declara Becali la "Un show păcătos". Din informaţiile făcute publice după nuntă, se pare că naşul a dat  50.000 de euro ca dar de nuntă şi s-a ocupat de toate cheltuielile de la Palatul Stirbey.

Foto: Libertatea

Nicolae Sota, 100 de mii euro pe malul mării

Milionarul Nicolae Sota, aflat în topul celor mai bogaţi oameni din România, s-a căsătorit în această vară cu artista Natalia Barbu. Cununia civilă, dar şi cea religioasă au avut loc în aer liber chiar pe malul mării, iar petrecerea de după tot pe plajă, într-un cort de cinci stele. De toate detaliile s-au ocupat chiar mirii care au cheltuit aproape 100 de mii de euro pentru tot evenimentul.

Irinel Columbeanu, 200.000 în curtea casei

Chiar dacă nunta milionarului de la Izvorani a avut loc acum 5 ani, iar astăzi este în plin divorţ, Irinel Columbeanu nu s-a zgârcit atunci când a decis să o ia de nevastă pe Monica Gabor. La vremea respectivă Irinel Columbeanu a scos din cont nu mai puţin de 200 de mii de euro, pentru ca toată lumea, în frunte cu mireasa, să fie mulţumită.

PSD-istul Adrian Mocanu a câştigat un milion de euro

Chiar dacă tatăl său, Victor Mocanu - preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, este acuzat că a cheltuit fraudulos bani europeni, PSD-istul Adrian Mocanu nu s-a abţinut şi şi-a organizat o nuntă de zile mari. În contrapartidă, de zile mari au fost şi invitaţii care au dăruit ca la carte, reuşind astfel să le dea un start în viaţă de vreun milion de euro mirilor Adrian şi Roberta Mocanu.