Românii au talent la TV: 5 show-uri noi de toamnă

Ne aşteaptă o toamnă plină de surprize şi show-uri noi care vor intra în grila programelor TV. Vocea României, X Factor sau Vrei să fii milionar sunt câteva dintre emisiunile pe care televiziunile mizează că vor aduce multă audienţă.

Iată show-urile care te aşteaptă în această toamnă!

1. "X Factor", din toamnă la Antena 1

Din toamnă, în fiecare sâmbătă şi duminică Antena 1 va difuza show-ul X Factor. Mihai Morar, Paula Seling şi Adrian Sînă (Akcent) sunt cei care vor căuta şi vor găsi factorul X în România pentru a-l premia cu 200.000 de euro. Cel mai mare show de divertisment din lume va fi prezentat de Răzvan şi Dani, prietenii de nedespărţit de la matinalul "Neatza cu Răzvan şi Dani" de pe Antena 1. 

Formatul X factor se diferenţiază de alte show-uri din lume, prin faptul că juriul, format din personalităţi reprezentative din domeniul muzical, nu doar aleg finaliştii, ci îi şi îndrumă. Pe parcursul emisiunii, juriul se transformă din judecători în adevăraţi mentori.

Lansat în Mare Britanie în 2004 de Simon Cowell, spectacolul a cucerit lumea întreagă, astfel că, în iunie 2011, a ajuns la un număr de 53 de câştigători ai formatului, printre care şi Leona Lewis, vocea care a revigorat scena muzicală britanică. Formatul emisiunii a fost rapid achiziţionat de televiziuni din întreaga lume. 

 

2. "Vocea României", din septembrie la ProTV

Loredana, Smiley, Marius Moga şi Horia Brenciu caută “Vocea României” pentru a o premia cu 100.000 de euro. Unul dintre cele mai aşteptate show-uri "Vocea României" va fi difuzat din toamna aceasta la ProTV, avându-l ca prezentator pe actorul Pavel Bartoş şi ca juraţi-antrenori pe Loredana Groza, Smiley, Marius Moga şi Horia Brenciu. Rolul prezentatorului este de a-i intervieva pe concurenţii care urmează să intre în scenă, să le afle povestea şi să stea de vorbă cu susţinătorii aflaţi în culise. Cei 4 juraţi-antrenori vor forma echipe cu 12 concurenţi. "Vocea României este o competiţie între concurenţi, dar şi între antrenori pentru că ei practic trebuie să ajungă în finală cu cel mai bun concurent şi pentru asta deciziile pe care le iau şi alegerile pe care le fac sunt vitale în fiecare moment al competiţiei atât pentru noi cât şi pentru concurenţi”, spune Loredana Groza.

Difuzat până acum în SUA, Olanda şi Ucraina, show-ul creat de John de Mol, părintele Big Brother, a adunat milioane de fani în întreaga lume. Spre deosebire de pregătirile din alte ţări care durează aproximativ 6 luni, în România acest lucru s-a realizat în 2 luni. De asemenea, s-a modificat şi numărul concurenţilor. “În România, fiecare echipă este formată din 12 concurenţi. În America au fost doar două show-uri de audiţii pe nevăzute, în România au fost cinci”, dezvăluie producătorul Mona Segall pentru oglindadevest.ro

3. "Vrei să fii milionar" a început din 24 august la Kanal D

“Vrei să fii milionar?” este un quiz show prezentat de Virgil Ianţu pe care îl poţi urmări pe Kanal D. Revenit după 8 ani la cârma unui format care a făcut istorie în televiziune, Virgil Ianţu s-a simţit în elementul său pe platourile de filmare.

"<Vrei să fii milioanar> este un format de care m-am ataşat foarte mult şi în care mă simt confortabil. Cunosc deja paşii de urmat, iar acum rolul meu este să îi fac pe concurenţi să uite de emoţiile inerente unui asemenea concurs şi să răspundă corect la întrebări”, a declarat prezentatorul emisiunii, Virgil Ianţu.

Vrei să fii milionar îşi propune să îi premieze cu 1 milion de lei pe cei care îşi dovedesc cunoştinţele de cultură generală.

Emisiunea se difuzează la Kanal D, din 24 august a.c., de miercuri până vineri, de la ora 20.00.

 

4. "Draga mea prietenă" a început din 15 august la Kanal D

Emisiunea “Draga mea prietenă”, prezentată de Gabriela Cristea Toader este un cocktail de informaţii utile şi bună dispoziţie, cu pronunţat caracter interactiv. Formatul este unul dinamic, cu invitaţi specialişti din diverse domenii, gata să disece alături de telespectatorii Kanal D cele mai diverse situaţii şi probleme. Părinţi, bunici, copii, cu toţii vor putea afla soluţii la îndemână ale diverselor situaţii cu care se confruntă în viaţa de zi cu zi, în spaţiul domestic, la şcoală sau în societate.   

“Mă bucur mult că mă reîntorc în casele telespectatorilor şi abia aştept opiniile lor despre “Draga mea prietenă”. Sper ca în această emisiune, cei care ne privesc să găsească răspunsuri la multe dintre întrebările pe care şi le pun”, a declarat Gabriela Cristea Toader.

Temele predilecte ale emisiunii vor fi sănătatea, nutriţia, educaţia,  viaţa de familie şi cea a comunităţii. Nu vor lipsi din platoul emisiunii nici vedetele, fie că vin din domeniul muzicii, cinematografiei, sportului sau al televiziunii.

Emisiunea se difuzează la Kanal D, din 15 august a.c., de luni până vineri la ora 10:00 - 12:30.

5. "Mireasă pentru fiul meu", din 29 august la Antena 1

Singura care va lipsi din peisajul viitoarei emisiuni este Gabriela Cristea, deoarece emisiunea care a fost difuzată iniţial pe postul Kanal D ("Noră pentru mama") se va muta la Antena 1. Astfel, din toamnă poţi să urmăreşti la Antena 1 un reality show matrimonial care va fi prezentat de Mirela Boureanu Vaida, cea care a prezentat şi jumătate din sezonul 5 al emisiunii la Kanal D. Emisiunea va aduce din nou în centrul atenţiei poveşti de dragoste, întâmplări spectaculoase, reguli dure, confruntări acide, emoţii, suspans şi multe provocări.

Emisiunea se va difuza la Antena 1, din 29 august a.c., de luni până vineri între 10:50 - 11:10 şi 14:00 - 16:00.