România: Top 5 sinucideri din dragoste

11 Februarie 2011
Angelina Jolie de România avea doar 22 de ani, iar motivul pentru care a decis să-şi pună capăt zilelor a fost dragostea neîmpărtăşită. În aceeaşi situaţie au fost şi Bogdan Mitu, cel mai proaspăt caz de sinucidere mediatizat în România, dar şi Bogdan Costache, cunoscut sub numele de Ralph, care s-a îndrăgostit de profesoara lui de română.

Statistic, 8 din 10 tineri vorbesc despre sinucidere. De ce?


Tinerii trec printr-o etapă plină de transformări sociale, termină liceul, intră la facultate, îşi schimbă prietenii, sunt suprasolicitaţi de şcoală. În plus, nu lipsesc întrebările despre propria persoană sau despre viitor.

"Pe fondul acestor transformări, orice mic eşec este dramatizat, astfel că o simplă ceartă în dragoste poate părea o catastrofă.
Trădarea, respingerea, lipsa unui răspuns adecvat sau similar aşteptărilor sale romantice din partea persoanei pe care o iubeşte pot distruge echilibrul fragil al tânărului. Începe să-i scadă încrederea în sine, se instalează tristeţea, sentimentul de inutilitate şi gândul că nu are niciun rost să se chinuie aşa"
, explică psihologul Mirela Zivari, pentru Gândul.

Angelina Jolie de România s-a sinucis de Paşte

Gabriela Giocaşi, pe numele său real, practica modelingul de la 16 ani, fiind o prezenţă constantă în prezentările de modă. Atuul ei a fost, fără doar şi poate, asemănarea izbitoare cu actriţa de la Hollywood, lucru care a propulsat-o imediat în lumina reflectoarelor. Dacă în viaţa publică radia de fericire, în particular tânăra de 22 de ani suferea din cauza iubitului ei care, după spusele apropiaţilor, nu era pregătit şi nici nu voia să aibă o relaţie serioasă. Gabriela a făcut gestul suprem în a treia zi de Paşte, pe 8 aprilie 2010, când nimeni nu se aştepta la aşa ceva, mai ales că mai erau câteva zile până să-şi sărbătorească ziua de naştere. Apropiaţii familiei au declarat că tânără a lăsat un bilet de adio în care îşi explica gestul, însă părinţii ei nu au vrut să-l facă public.

Bogdan Costache, ucis de dragostea pentru profa' de română

Ralph, aşa cum îl ştiau prietenii, nu a putut trece peste eşecul relaţiei de dragoste pe care o avea cu profesoara lui de română, Corina Vasile, şi a decis să se arunce de la balconul apartamentul în care locuia femeia. Avea 18 ani şi o viaţă înainte, însă în disperare a decis că ziua de 4 iunie 2007 trebuie să fie ultima din viaţa lui. Căsătorită fiind, profesoara a considerat potrivit să-i dea speranţe elevului său, fără să-şi dea seama că această relaţie se va termina tragic. Deşi în cadrul public, Corina Vasile nu a recunoscut niciodată relaţia cu Ralph, prietenii tânărului spuneau la înmormântare că cei doi se afişau împreună, ba chiar păreau extrem de fericiţi şi îndrăgostiţi.

Prezentatoare OTV găsită spânzurată în pădure

Diana Maloş, o fostă prezentatoare OTV, a fost găsită fără viaţă într-o pădure din Suceava. Tânăra, fostă Miss Litoral, s-a spânzurat, în dimineaţa zilei de 11 decembrie 2008, iar în urma necropsiei s-a stabilit că, înainte să-şi pună capăt zilelor, Maloş întreţinuse relaţii sexuale. Deşi, mult timp după tragicul eveniment s-a speculat că tânără a fost ucisă, oamenii legii au concluzionat că a fost vorba de o sinucidere. Diana Maloş nu a lăsat niciun bilet de adio, însă apropiaţii ei spun că în urmă cu o lună fusese părăsită de iubit.

Bogdan Mitu, măcinat de boală, a decis să se sinucidă

Deşi corpul nu i-a fost găsit nici până astăzi, în cazul evenimentelor petrecute pe 3 ianuarie la Cernavodă, concluzia este clară: omor urmat de sinucidere. Bogdan Mitu, grav bolnav, a decis să termine cu viaţa însă, înainte de asta, şi-a omorât soţia, pe Gabriela. Singurul martor al evenimentului, fratele de 14 ani al Gabrielei, a declarat că i-a văzut pe cei doi intrând în apă, în Canalul Dunăre-Marea Neagră, înainte de a fi daţi dispăruţi. Cadavrul tinerei a fost găsit, în schimb, trupul bărbatului este căutat în continuare de anchetatori. Se pare că Bogdan nu a putut concepe viaţa fără Gabriela şi a decis să "o ia" cu el în cea mai lungă călătorie.

DJ de 20 de ani, găsit spânzurat

S-a întâmplat, luni, 7 februarie, în Timişoara. Andrei Drexler, cunoscut de fanii săi drept DJ Ro-land, a fost găsit fără viaţă chiar în camera sa. Potrivit anchetatorilor acesta s-a spânzurat cu un cablu. După ce trecuse printr-un accident de motocicletă care aproape că l-a ucis, tânărul de 20 de ani nu a putut să treacă peste despărţirea de iubita lui. Se cunoşteau de la 12 ani şi tot de atunci se iubeau, însă pasiunea lui pentru muzică a determinat-o pe iubita geloasă să pună punct relaţiei. Fără să-şi dea seama, însă, a pus punct şi vieţii fostului ei iubit.