Madalina Manole a luat o decizie inexplicabila...

... si-a luat "Adio" de la aceasta lume. Dupa mai bine de 15 ani de tratamente si incercari, devenise in sfarsit mama, isi gasise sufletul pereche, astazi implinea 43 de ani, terminase cel de-al 9-lea album din cariera de peste 25 de ani, toata lumea o iubea si o astepta sa se reintoarca in forta in lumina reflectoarelor, insa ea - Madalina Manole, a ales altceva, a ales un alt drum...
... si-a luat "Adio" de la aceasta lume. Dupa mai bine de 15 ani de tratamente si incercari, devenise in sfarsit mama, isi gasise sufletul pereche, astazi implinea 43 de ani, terminase cel de-al 9-lea album din cariera de peste 25 de ani, toata lumea o iubea si o astepta sa se reintoarca in forta in lumina reflectoarelor, insa ea - Madalina Manole, a ales altceva, a ales un alt drum... Astazi a iesit din scena vietii brusc, neasteptat, poate premeditat, dar absurd: s-a sinucis.

"Fata cu parul de foc" a tacut pentru totdeauna


Artista a fost gasita fara suflare in holul de la parterul vilei din Otopeni, in care locuia alaturi de sotul ei Mircea Petru, soacra si copilul de 1 si o luna. Cel care a facut descoperirea a fost sotul ei care a sunat imediat la politie si ambulanta, insa acestia nu au mai putut face nimic pentru ca Madalina Manole era deja decedata. Langa artista a fost gasita o sticla cu insecticid din care, dupa primele investigatii efectuate la fata locului, se pare ca a consumat Madalina Manole, fapt confirmat si de procurori. In urma cu cateva minute Parchetul a confirmat ipoteza sinuciderii, insa mai multe detalii nu au fost facute publice, rezultatele finale fiind asteptate, maine, dupa efectuarea autopsiei.

Apropiatii sustin ca Madalina Manole se schimbase in ultima vreme.
Refuza sa participe la evenimente, raspundea foarte greu la telefon, era absenta. Problemele medicale, de natura cardiaca, au intervenit, se pare, in timpul sarcinii, acestea agravandu-se dupa ce a nascut, fapt care a dus chiar la amanarea evenimentului de lansare al celui de-al 9-lea album. In plus, aceiasi apropiati sustin ca Madalina Manole nu este la prima tentativa de suicid, ultima petrecandu-se in jurul datei de 17 iunie cand, in urma unei combinatii de paracetamol si ibuprofen, a ajuns la spital.

Speculatiile sunt multe, asa cum se intampla de fiecare data in aceste cazuri, singura certitudine este ca Madalina Manole a lasat un mesaj de adio pe care nu a mai apucat sa-l transmita sotului ei, acesta fiind gasit pe telefonul artistei la sectiunea "Mesaje salvate", conform cotidianului Puterea. Desi acesta nu a fost facut public din dorinta familiei, s-a aflat totusi ca artista ar fi spus ca este constienta de cat de mult este iubita de cei din jur, dar ca nu se mai simte frumoasa, ca se simte terminata fizic. Isi cere scuze pentru gestul facut, dar nu exista alta solutie.

Bogdan Staicu, purtator de cuvant al Parchetului a declarat intr-o conferinta de presa care a avut loc la ora 15.00: "Persoana in cauza a ingerat in mod voluntar o substanta toxica, motivandu-si gestul printr-un mesaj tip sms".

Motive...


O iubire imensa pentru Serban Georgescu, asa cum sustine textiera Roxana Popescu, care nu s-ar fi stins in timp, aparenta neimplinire pe plan profesional, problemele de sanatate, depresia, aceastea sunt in parte cateva dintre motivele care ar fi putut sa o impinga pe artista sa faca acest gest, care, din pacate, au cantarit mai mult decat dragostea pe care o simtea pentru puiul ei pe care a ales astazi sa-l paraseasca.

Ce poate fi in gandul unei mame, in inima ei, atunci cand alege sa faca un asemenea pas, stiut fiind faptul ca tot ce si-a dorit mai mult in aceasta viata a fost sa devina mama. Artista declara intr-un interviu acordat acum cateva luni ca piesa care-i place cel mai mult fiului ei este "De ziua ta, mamico!".
Din pacate, o piesa pe care, de astazi, acesta nu o va mai putea auzi cantata de mama lui.

Informatii de ultima ora, neconfirmate oficial, publicate de cotidianul Puterea, vorbesc despre problemele de sanatate ale Madalinei Manole care, daca se confirma, sunt mult mai serioase decat ne asteptam. Rezultatele analizelor efectuate pe 17 iunie, atunci cand a fost internata in urma unei supradoze de paracetamol, au scos la iveala faptul ca artista suferea de o disfunctie hepato-renala. In plus, tot atunci, specialistii au observat o anomalie la pancreas, care i-a dus cu gandul la aparitia unui neoplasm de cap de pancreas, o forma de cancer. Atunci a fost indrumata sa faca o serie de investigatii suplimentare, insa nu se stie daca s-a si intamplat acest lucru.

Un copil din provincie, artist in Bucuresti


Supranumita "Fata cu parul de foc", Madalina Manole s-a nascut pe 14 iulie 1967 in localitatea Valenii de Munte. Debutul in muzica l-a facut la varsta de 15 ani la Cenaclul Tineretului din Ploiesti. Intre anii 1982 - 1985, artista a fost membra a cenaclului "Serbarile Scanteii Tineretului", condus de Lucian Avramescu si a facut parte din duetul Alfa si Beta. Intre 1985 si 1988 a studiat canto-muzica usoara la Scoala Populara de Arta, la clasa condusa de Ionel Tudor si Mihaela Runceanu.

A devenit cunoscuta in toata tara in anul 1988 cand a debutat la Festivalul National Mamaia, unde a obtinut o mentiune cu melodia "Un om sentimental".
Acesta a fost si momentul in care a inceput sa colaboreze cu cel care urma sa-i devina sot in 1994, compozitorul Serban Georgescu.

"Te-am vazut, mi-ai placut", "Fata draga", "Ei si ce", "Vreau sa uit", "Cand dansez cu tine" si "Tu n-ai avut curaj" sunt numai o parte dintre piesele de succes pe care le-a lansat in cei aproape 30 de ani de cariera, iar in perioada 1990-2000 artista a sustinut peste 3000 de concerte.

Primele trei albume lansate intre 1991 si 1994 au inregistrat vanzari de peste doua milioane de unitati, pentru acestea casa de discuri Electrecord acordandu-i artistei trei discuri de aur.

In 1997 artista a lansat albumul de folclor autentic romanesc "Lina, Lina Madalina", cu melodii din repertoriul Mariei Tanase, Mariei Lataretu si Lucretiei Ciobanu.

Madalina Manole a fost declarata campioana a popularitatii la Premiile Industriei Muzicale Romanesti in 2001. In 2003 cantareata a lansat albumul "A fost, va fi iubire", cu 11 cantece compuse de ea, pe versurile Roxanei Popescu, iar intre 2003 si 2005 a sustinut mai multe turnee pentru comunitatile romanesti din Germania, Austria, Belgia si SUA.

Anul acesta a lansat cel de-al 9-lea album din cariera ei, denumit sugestiv "O9 Madalina Manole" care, din pacate, nu a beneficiat de un eveniment de lansare asa cum era stabilit, din cauza problemelor de sanatate pe care le-a acuzat artista in ultima vreme.
14 Iulie 2010