Irina Columbeanu: drama unui copil de milionar

Micuţa de 4 ani este astăzi personaj principal în lupta atroce pe care o duc cei doi părinţi ai ei. Irinel şi Monica Columbeanu, acest cuplu care a stârnit multe controverse în momentul în care a devenit public, sunt acum duşmanii cei mai aprigi ai fiicei lor. Considerând că trebuie să câştige acest trofeu de numai câţiva anişori, cei doi adulţi aleg să o plimbe pe micuţă dintr-o casă în alta, dintr-o grădiniţă în alta şi de la un părinte la altul.
Micuţa de 4 ani este astăzi personaj principal în lupta atroce pe care o duc cei doi părinţi ai ei. Irinel şi Monica Columbeanu, acest cuplu care a stârnit multe controverse în momentul în care a devenit public, sunt acum duşmanii cei mai aprigi ai fiicei lor. Considerând că trebuie să câştige acest trofeu de numai câţiva anişori, cei doi adulţi aleg să o plimbe dintr-o casă în alta, dintr-o grădiniţă în alta şi de la un părinte la altul.

Irina Columbeanu s-a născut pe 17 ianuarie 2007, într-o clinică privată din Bucureşti, într-o familie în care banii şi confortul nu erau nicio problemă. Fiecare dintre ei se arătau fericiţi de sosirea ei în viaţa lor şi, pentru ca evenimentul să nu treacă neobservat, au acceptat ca naşterea să se întâmple în prime-time, în direct, într-o emisiune cu un rating destul de bun la acea vreme, prorpiul show al mamei - ”By Monica” la B1TV. Au urmat apoi alte noi episoade în care Irinel şi Monica Columbeanu îşi prezentau comoara, îmbrăcată în haine de firmă şi cu ochelari de soare, deşi copilul, atât de mic, nici nu reuşea să distingă dacă afară era zi sau noapte.




Nici botezul, un eveniment aşteptat de toată presa din România, nu a dezamăgit. Spuma lumii mondene din România, maşini luxoase, aranjamente strălucitoare, cristale Swarovski şi cadouri pompoase, toate acestea au fost elementele care i-au urat bun venit Irinei în viaţă. Trei ani mai târziu, prinţesa de la Izvorani s-a văzut implicată într-un scandal fabricat de părinţii ei, ea fiind cea care are cel mai mult de pierdut.

Episodul 1: Plecarea de la Izvorani, cazarea în apartamentul din Calea Victoriei


Motivând că fetiţei îi va fi mult mai uşor să ajungă la grădiniţă, Monica Columbeanu se mută împreună cu Irina în apartamentul donat de Irinel Columbeanu. Suspiciunile privind un eventual divorţ au apărut încă de atunci, iar concretizarea a venit câteva zile mai târziu, când fosta Scorpie de la Izvorani a depus cererea de divorţ.

Episodul 2: America, noua locuinţă a Irinei


Pentru a-i asigura un trai bun fiicei sale, Monica Columbeanu plecă în America, la cursuri şi contracte de modelling. Irina, împreună cu bunica, îşi urmează mama şi, mai mult decât atât, este înscrisă la o grădiniţă acolo. Copilul, după spusele de mai târziu ale milionarului, nu s-a adaptat în State, iar Monica a decis să o trimită înapoi în ţară.

Episodul 3: Irinel câştigă custodia provizorie a micuţei


Iniţial, judecătorii i-au dat câştig de cauza milionarului, decizia lor fiind aceea ca Irina să locuiască la Izvorani, casa în care a crescut. Atacat de Monica, în încercarea ei de a-şi recâştiga copilul, Irinel decide să-şi înregistreze fetiţa în timp ce spune că nu i-a plăcut deloc în America şi, mai grav decât atât, că mama ei o bătea.




Episodul 4: Irina trebuie să stea cu mama


După o altă luptă în declaraţii şi plângeri penale, judecătorii Tribunalul Bucureşti revin asupra deciziei iniţiale, şi anunţă de Irinei îi va fi mult mai bine alături de mamă, aşa că decid acordarea custodiei provizorii Monicăi care, însă, nu mai avea o casă şi nici un loc de muncă în acel moment.

Episodul 5: Monica sparge poarta de la Izvorani şi fuge către fetiţa ei


După refuzuri repetate de a-i da copilul, după scuze de genul "Irina are rubeolă" sau "Monica nu poate avea grijă de fetiţă", Irinel Columbeanu este obligat de un executor judecătoresc să-i "predea" copilul Monicăi. Totul se întâmplă la televizor, într-o adevărată desfăşurare de forţe, cu poliţie, ambulanţă, jurnalişti, curioşi, avocaţi. După ce sparge poarta de la Izvorani, la propriu, Monica reuşeşte să-şi strângă în braţe fetiţa, pe care o ia, o prezintă presei în faţa porţilor de la Izvorani, şi pleacă cu ea spre Bucureşti.

Episodul 6: Casa din 13 septembrie


Pentru că Irinel Columbeanu a revocat actul de donaţie al apartamentului din Calea Victoriei, Monica Columbeanu se vede nevoită să-şi ducă fetiţa să locuiască în casa iubitului surorii ei, Gabi Bădălău. Împreună cu sora şi cu mama ei, diva încearcă să-i creeze un mediu cât mai civilizat micuţei, permiţându-i totodată tatălui să-şi vadă copilul.

Episodul 7: Casa din Pipera


După ce Ramona Gabor, sora Monicăi, se desparte de Gabi Bădălău, Irina este mutată din nou, de data aceasta la prietena cea mai bună a Monicăi, managerul clubului Bellagio, în Pipera. La fel de repede cum s-a întâmplat mutarea, s-a întâmplat şi retragerea Irinei de la grădiniţa de stat din Bucureşti şi înscrierea ei la o grădiniţă particulară din Pipera, unde Irina este dusă cu microbuzul pus la dispoziţie de unitatea de învăţământ.

Episodul 8: Abandonul Monicăi şi procesul verbal de primire-predare


Când lucrurile păreau să se liniştească, o nouă bombă apare în scandalul Columbenilor. Monica Columbeanu este dată dispărută. Aparent, nimeni nu ştie nimic despre ea, iar Irina rămâne în grija prietenei mamei,  Mădălina. Irinel Columbeanu iese la atac, spunând că fetiţa lui este abandonată de o mamă care a decis să plece în America, unde urmează să facă o întrerupere de sarcină. În mijlocul scandalului, apare Ramona Gabor, sora Monicăi, care prezintă un proces verbal, o înţelegere între ea şi mama copilului, prin care cele două decid ca în lipsa Monicăi, Ramona să aibă grijă de micuţă. Din păcate însă, cererea este formulată totalmente greşit, ridicând o altă mingie la fileul milionarului din Izvorani. "Subsemnata Gabor Ramona Petronela declar că sunt de acord şi accept solicitarea sorei mele Columbeanu Monica în beneficiul şi interesul fiicei mele Columbeanu Irina". Conform acestui document, înţelegem că Ramona este, de fapt, mama Irinei Columbeanu.

Episodul 9: Irina plânge şi vrea la Irinel


Cel mai şocant şi traumatizant moment din toată această isterie a Columbenilor a fost tranşat de micuţa Irina Columbeanu care, pentru a-şi exprima dorinţa clară de a merge la tatăl ei, a făcut o adevărată criză de plâns în faţa presei, în microbuzul grădiniţei care se pregătea să plece, să o ducă la casa prietenei mamei ei, domiciliul ei de acum. Fetiţa l-a prins puternic pe tatăl ei de gât şi l-a implorat aproape să o ia cu el la Izvorani: "Tati, tati, ia-mă cu tine!". Milionarul de la Izvorani a izbucnit, la rândul lui, în plâns, şi i-a promis că în câteva zile o va duce la vilă, acolo unde îşi doreşte ea să fie.

Concluzionând faptele prezentante, am putea spune că în interval de 3 luni de zile, Irina Columbeanu a locuit în 4 case, a urmat cursurile a două grădiniţe, are două sau mai multe mame şi a fost plimbată între avocaţi, protecţia copilului şi IML (Irinel Columbeanu a dus copilul la medicină legală ca să ateste faptul că micuţa a fost agresată de mama ei). Psihologul Monalisa Teordorescu explică pentru onlinecafe ce impact psihologic are tot acest scandal asupra copilului: "În mod clar, toată această nebunie are un impact negativ asupra copilului. Micuţa este într-o relaţie de dependenţă de ambii părinţi şi implicit o afectează, chiar dacă are tot ce-i trebuie din punct de vedere material. Dar nimic nu suplineşte căldura unui cămin. Un copil, când este alături de părinţii lui, nu are nevoie de prea multe jucării sau de cristale Swarovski".
11 Mai 2011