Instagram a împlinit zece ani. Postarile cu cele mai multe aprecieri din fiecare an

8 Octombrie 2020
Instagram și-a făcut debutul în anul 2010, schimbând modul în care folosim rețelele de socializare și felul în care interacționăm.

Nimeni nu a profitat mai mult de această aplicație decât vedetele, care au postat de toate, de la selfie-uri sexy și până la anunțarea căsătoriilor sau sarcinilor.

Iată care a fost cea mai apreciată imagine pe Instagram, din fiecare an.

2010: Prima fotografie postată de Kevin Systrom, fondatorul Instagram

În iulie 2010, creatorul Instagram, Kevin Systrom, a postat prima imagine pe Instagram, o fotografie realizată în Mexic, în care apare un câine lângă o tarabă de taco. Fotografia are acum aproximativ 192.000 de likeuri. Fondatorul Instagram are în prezent o avere de 1,8 miliarde de dolari. Facebook a cumpărat Instagram în anul 2012, însă Systrom a rămas la conducere până în 2018, când s-a retras.

2011: Fotografia de familie postată de Justin Bieber

În anul următor, Justin Bieber s-a aflat pe primul loc în topul imaginilor cu cele mai multe aprecieri. Starul pop, la vremea aceea în vârstă de 17 ani, a publicat o fotografie cu tatăl său, Jeremy, și frații săi mai mici Jaxon și Jazmyn. Postarea are acum 270.000 de aprecieri.

2012: Costumele de Halloween ale lui Zayn Malik și Louis Tomlinson

În anul 2012, membrii One Direction încă formau o trupă, iar Zayn Malik și Louis Tomlinson cucereau Instagram cu o fotografie postată de Halloween. Imaginea a primit aproximativ 1,2 milioane de aprecieri.

2013: Will Smith împreună cu Justin Bieber

Uneori, tot ceea ce trebuie ca să obții cele mai multe aprecieri pe Instgram este să-ți faci o fotografie cu un star. Iar când starurile a două generații diferite apar în aceeași poză, rezultatele sunt impresionante. Justin Bieber s-a aflat pentru a doua oară în top în 2013, după ce a publicat o imagine cu Will Smith. Postarea are în prezent peste 1,5 milioane de aprecieri.

2014: Nunta lui Kim Kardashian cu Kanye West

Kim Kardashian și Kanye West s-au căsătorit în Italia în anul 2014. Prima imagine de la nunta lor pe care Kim a publicat-o a strâns 2,4 milioane de like-uri, un record la acel moment.

2015: Părul lui Kendall Jenner

Cine s-ar fi gândit că părul aranjat într-un mod artistic poate să atragă milioane de aprecieri? Kendall Jenner i-a făcut concurență surorii sale Kim Kardashian și a obținut în cinci săptămâni 2,5 milioane de like-uri pentru această fotografie. În prezent, postarea are 3,6 milioane de aprecieri.

2016: Selena Gomez

Selena Gomez a fost pentru o perioadă femeia cu cei mai mulți followeri pe Instagram, titlu care este deținut în prezent de Ariana Grande. Prin urmare, nu ar trebui să ne surprindă faptul că Selena se află în această listă. O postare din 2016, în care cântăreața bea o Coca-Cola, a obținut 7 milioane de aprecieri.

2017: Postarea prin care Beyonce a anunțat că este însărcinată cu gemeni

În 2017, Beyonce a declanșat o adevărată isterie pe Internet după ce a anunțat că este însărcinată și că va avea gemeni. Cântăreața a folosit o imagine în care apare înconjurată de flori pentru a face fericitul anunț. Postarea a strâns 11 milioane de aprecieri.

2018: Prima imagine cu fiica lui Kylie Jenner

Mezina clanului Kardashian-Jenner a surprins pe toată lumea în februarie 2018, când a anunțat că a născut o fetiță. Prima imagine cu micuța a fost publicată pe 6 februarie, când prospăta mămica anunța că și-a numit fiica Stormi. Fotografia a strâns rapid 14 milioane de aprecieri. În prezent, postarea are 18,5 milioane de aprecieri.

2019: Un ou

Deși postarea în care Kylie Jenner anunța nașterea fiicei sale avea deja 18 milioane de like-uri în 2019, titlul pentru cea mai apreciată fotografie din 2019 a fost primit de... un ou.
Oul, postat împreună cu un mesaj care îi indemna pe useri să stabilească un nou record și să-i ofere mai multe like-uri decât cele primite de imaginea publicată de Kylie, a strâns peste 54 de milioane de like-uri.

2020: Decesul lui Chadwick Boseman

Pe 28 august 2020 a fost publicată o postare pe pagina de Instagram a lui Chadwick Boseman, în care era anunțat decesul tragic al actorului din Black Panther. Actorul a murit după o luptă de patru ani cu cancerul de colon. Postarea a acumulat peste 19 milioane de aprecieri, fiind în prezent postarea cu cele mai multe like-uri din 2020.