Eurovision, inca un esec!

Elena Gheorghe, locul 19. Presa britanica ataca! Romania se apara! Cam acestea sunt ecourile dupa editia de anul acesta a concursului Eurovision.

Elena Gheorghe, locul 19. Presa britanica ataca! Romania se apara! Cam acestea sunt ecourile dupa editia de anul acesta a concursului Eurovision. Poate ca nu a fost o surpriza foarte mare locul pe care s-a clasat Romania! Din pacate, a devenit o obisnuinta sa fim in coada clasamentului. Dupa Luminita Anghel si Sistem, care s-au clasat pe 3, in 2005, si Mihai Traistariu pe 4, in 2006, niciun alt artist nu a mai reusit sa prinda, cel putin primele 10 locuri, care asigura calificarea directa la editia Eurovision din anul urmator.

Anul acesta, insa, lucrurile s-au schimbat la capitolul comentarii.

Daca noi am fost rezervati in a arunca cu noroi in participanti, presa britanica a tinut sa taxeze grav prestatia Elenei Gheorghe. Spre exemplu, in editia de duminica a publicatiei Daily Mail, a aparut un articol care anunta faptul ca reprezentanta Romaniei a facut playback.

In plus, jurnalistii britanici sustin ca cea care a cantat cu adevarat sambata a fost, de fapt, Lucia Dumitrescu, cea care facea backing vocals. Mai mult decat atat, ei se intreaba daca nu cumva adevarata vedeta a fost fata din backing si nu artista calificata in finala?

"In timp ce femeia imbracata sumar canta (Elena Gheorghe, n.r.), o figura singuratica se putea vedea in umbra, dar reprezentantii Romaniei au insistat asupra faptului ca aceasta era o simpla cantareata de backing vocals", scrie Daily Mail.

Acuzatiile continua, sustinute fiind de Graham Norton, prezentatorul televiziunii britanice.
"Speculatiile au fost alimentate de Graham Norton, prezentatorul televiziunii britanice, care a dezvaluit ca regulile concursului stipuleaza ca toti interpretii trebuie sa fie prezenti pe scena, insa ca regulile nu indica daca ceilalti pot sa mimeze", mai spune cotidianul britanic.

Reactiile din partea delegatiei Romaniei nu au intarziat sa apara. "Este o mare tampenie! Lucia Dumitrescu a cantat pe post de backing vocal, de asta s-a aflat pe scena, nu ca sa cante in locul Elenei. Nici nu merita sa comentez....", a declarat Dan Manoliu, seful delegatiei romane la Moscova.


Nici protagonistele, asa zisului scandal, nu au trecut cu vederea aceste barfe, pe care le-au taxat prin declaratiile lor: "Mi se pare penibil sa se spuna ca nu am cantat eu. Pot demonstra oricand ca am cantat, ca era vocea mea. Eu pot chiar sa-i dau in judecata si sa le cer daune", sustine intrigata Elena Gheorghe.

Pe de alta parte, Lucia Dumitrescu a declarat: "Doamne fereste, cum sa facem asa ceva?! E o mare prostie. Nu te poti face de ras intr-o astfel de competitie, intr-un asemenea mod. Cine o cunoaste pe Elena ii stie foarte bine si vocea".

18 Mai 2009