E oficial: Michael a fost ucis

L-a omorat doza de Propofol, iar doctorul Conrad Murray va fi acuzat de omucidere.

L-a omorat doza de Propofol, iar doctorul Conrad Murray va fi acuzat de omucidere. Informatiile provin dintr-un mandat de perchezitie facut astazi public. Ordinul a fost eliberat pentru ca politia sa poata perchezitiona mai multe birouri ale medicului Conrad Murray, care l-a supravegheat pe artist in ultimele luni de viata.

Inca de la decesul megastarului, ancheta s-a concentrat asupra lui Murray, cel care s-a aflat langa Michael in momentul in care a decedat, pe 25 iunie, in urma unui atac de cord. Pe tot parcursul investigatiilor, au iesit la iveala aspecte incredibile legate de viata pe care a dus-o Michael Jackson in ultima perioada. Tot atunci s-a aflat ca artistul suferea de insomnie si nu se putea odihni decat daca i se administra un cocktail cu antidepresive si, incredibil, anestezice, foarte puternice si periculoase. Propofolul, substanta care s-a gasit atat in locuinta megastarului, cat si in corpul acestuia, este folosit exclusiv in sala de operatie, sub stricata supraveghere, inainte de operatii.

"Propofol, Valium Ativan si Versed intr-o singura zi"


Cu toate ca stia cat de periculoasa este aceasta substanta, Murray i-o administra frecvent lui Michael, iar aceasta afirmatie este dovedita de declaratiile pe care le-a facut medicul atunci cand a fost interogat de politie.

"Seful Institutului de medicina legala din Los Angeles, doctorul Lakshmanan Sathyavagiswaran, a spus ca a analizat rezultatele testelor toxicologice preliminare si a stabilit ca Jackson a decedat din cauza unei doze letale de propofol (diprivan)", potrivit unui mandat de perchezitie a birourilor lui Murray emis de autoritati. Documentul a fost emis de Tribunalul Districtual din Harris, Houston, unde Murray are un birou, care a fost perchezitionat pe 22 iulie. Intr-un document prin care se cerea emiterea mandatului de perchezitie, se indica faptul ca agentii de politie cauta probe care sa arate ca Murray se face vinovat de omucidere", reiese dintr-un comunicat oficial, citat de Reuters.
25 August 2009