Niciodată nu-i prea târziu: A primit diploma de absolvire a liceului la 75 de ani după ce a fost nevoită să renunțe la școală

Eileen Delaney, o femeie în vârstă de 93 de ani din Centerville, statul american Virginia, a fost printre numeroșii oameni din generația sa care nu și-au terminat studiile. Din fericire, această situație s-a schimbat recent.

De ziua ei, la a 93-a aniversare, care a avut loc în urmă cu o săptămână, Eileen a avut parte de o surpriză mare - un cadou sub forma unei diplome de absolvire a liceului.

Astfel, la 93 de ani, Eileen Delaney a primit, în sfârșit, diploma emisă de Port Richmond High School din Staten Island, New York, liceul la care și-a început studiile și din care a fost nevoită să se retragă pentru a munci cu normă întreagă ca să-și poată plăti facturile, relatează People.

Eileen și-a pierdut mama când avea doar 12 ani. După doi ani, tatăl ei s-a recăsătorit.

Și-a găsit o slujbă la New York Telephone Company, iar curând acest job a început să-i placă. Ca să poată munci cu normă întreagă, a trebuit să renunțe la școală, dar a continuat să țină legătura cu colegii ei.

Peste ani și ani, fiica sa, Maureen, a decis să-i facă a 93-a aniversare și mai specială: a luat legătura cu toate rudele și cu prietenii de peste tot și i-a rugat să-i trimită mamei sale felicitări. Și când ai o mulțime de prieteni, plus șase copii, opt nepoți și cinci strănepoți, e clar că primești un munte de felicitări.

Au venit atâtea felicitări pe adresa lui Eileen, încât poștașul a început să se minuneze ce-i cu această avalanșă de expedieri.

Dar surprizele nu s-au oprit aici - era doar încălzirea. Una dintre nepoatele femeii a ținut legătura cu directorul de la Port Richmond High School, școala pe care Eileen a început-o cu 75 de ani în urmă și cu grupul colegilor acesteia. Ea a reușit să obțină emiterea unei diplome onorifice de absolvire în promoția 1945.

Evident, Eileen a fost uimită de această supriză. Niciodată nu și-a închipui că ar putea primi o diplomă de ziua ei, darămite în ziua în care împlinea 93 de ani! Trecuseră 75 de ani de când a abandonat școala, dar, iată, niciodată nu e prea târziu!

Citește și: Metoda eficientă prin care o instructoare de înot îi învață pe copii să supraviețuiască în apă

Pandemia a împiedicat "clanul" să o viziteze de ziua ei, însă familia a pus la cale o reuniune video cu ajutorul aplicației Zoom pentru a vedea reacția sărbătoritei.

"A fost un mod de a încheia fericit ceea ce a fost o parte dificilă a vieții ei", a explicat pentru People fiica femeii, Maureen.

Povestea a devenit virală pe internet, foarte multă lume fiind impresionată de această turnură frumoasă din viața bătrânei. Și așa s-a aflat că Eileen nu este singura care a primit o diplomă de absolvire la o vârstă atât de înaintată - Jane Pickett, care are tot 93 de ani, a primit și ea documentul mult râvnit.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.