Odiseea unui cuplu care a străbătut 7 țări de pe 3 continente cu bicicleta: Fotografiile uimitoare pe care le-au făcut

Pentru cei mai mulți dintre noi, bicicleta este un mijloc de deplasare pe distanțe relativ scurte, de acasă la serviciu sau la o plimbare prin parc. Dar mai există o opțiune pentru un obiectiv îndrăzneț - să pedalezi pentru a vedea lumea și a-ți schimba viața. Asta au făcut Tristan Bogaard și Belen Castello.

Cei doi tineri și-au petrecut trei ani din viață într-o călătorie epică, pedalând 9.320 de mile (15.000 de kilometri) de-a lungul a șapte țări de pe trei continente și prin pustietatea sublimă a stepei Asiei Centrale.

De-a lungul aventurii lor, cei doi temerari au urmat una dintre cele mai înalte șosele din lume, au admirat văi create de ghețari, vârfuri montane și fiorduri de o frumusețe care îți taie respirația și au străbătut platouri din relieful vulcanic ce părea de pe Marte.

Olandezul Tristan Bogaard și spaniola Belen Castello sunt amândoi fotografi talentați, așa că le-a fost ușor să-și relateze uimitoarea aventură într-o carte de fotografii, intitulată "Bike Life".

Volumul cuprinde și descrieri fascinante ale momentelor bune și mai dificile din timpul odiseei lor, povești despre întâmplările trăite, despre oamenii pe care i-au cunoscut și despre locurile prin care au trecut.

"În această carte vom explora ce înseamnă să călătorești pe bicicletă. Părțile bune și sfaturile, efectul de vindecare pe care îl poate avea asupra ta și înțelegerea mentală asupra lumii în care trăim.

Pe bicicletă capeți o altă abordare asupra a ceea ce contează cu adevărat în viață", se arată în prologul cărții lor.

Daily Mail a publicat câteva dintre fotografiile splendide pe care cei doi temerari le-au făcut de-a lungul celor trei ani în care au pedalat prin lume.

Șoseaua de pe coasta norvegiană a Atlanticului, în apropiere de Trondheim.

O imagine fascinantă din insulele Lofoten.

Când s-au aflat în insulele Lofoten, Tristan și Belen au înnoptat în această structură creată de firma de arhitectură 70°N Arkitektur. Construcția se numește The Syklisthuset (adăpost pentru cicliști) și este creată pentru a-i ajuta pe cicliști să se apere de vântul puternic fără niciun cost de cazare.

Cartea descrie Norvegia drept "unul dintre cele mai remarcabile locuri pentru ciclism", cu șosele spectaculoase care urcă și coboară. În imagine, încântătoarea vale din Norangsdalen.

Tristan și Belen au pedalat cu plăcere în Norvegia, o țară prietenoasă cu cicliștii. O familie de localnici i-a invitat la masă și i-a primit o noapte în camera de oaspeți când au ajuns prea devreme la punctul de îmbarcare pe feribot. Imagine din ținutul More og Romsdal.

Imagine de pe "acoperișul Norvegiei", muntele Dalsnibba, înalt de 1.476 metri, care oferă o priveliște spectaculoasă spre Geirangerfjord. Ascensiunea nu-i ușoară. Cicliștii trebuie să facă față unei urcări cu o înclinație de 9,6%, dar partea bună e că nu se plătește taxă pentru bicicletă pentru că "trebuie să fii nebun" să urci cu ea.

Peisaj ca în basme: și-au făcut tabăra de noapte pe marginea lacului Bergheimsvatnet.

Pauză de hidratare în timpul ascensiunii pe Stalheimskleiva, unul dintre cele mai provocatoare drumuri din nordul Europei, cu pante de 18% înclinație. Dar merită din plin efortul - traseul este presărat cu cascade spectaculoase.

Belen, fotografiată în munții Dolomiți din Italia, descriși în carte drept "Mecca cicliștilor".

Belen, pe cea mai mică insulă din Canare, El Hierro. Cei doi spun că este presărată cu păduri dese, roci din lavă sculptate și lacuri.

O șosea plină care șerpuiește prin Gran Canaria. Cei doi spun că fiecare insulă din arhipelagul Canare este ca o mică lume în sine, în care te poți bucura de stilul de viață spaniol.

Tristan, pe malul râului Panj, din Tadjikistan. El a scris că drumul nu-i deloc ușor pentru cicliști. "Zgomotul apei ne-a răsunat în urechi tot mai mult, în fiecare zi, iar praful și vibrațiile ne-au pus motivația la încercare", au scris ei. Ca să fie și mai greu, temperatura atingea ziua 40 de grade Celsius.

O imagine superbă făcută din dronă, cu Tadjikistanul de o parte și Afganistanul de cealaltă parte a râului Panj. Condițiile de viață sunt grele în Tadjikistan, dar oamenii sunt foarte primitori. Drumeții au fost de multe ori invitați la masă de străinii care îi întâlneau.

Sus, departe: drumul Pamirului din Tadjikistan, unde peste 50% din relief e la o altitudine de peste 3.000 de metri.

Kârgâzstanul le-a topit inimile celor doi temerari. Cu astfel de peisaje, nu-i de mirare.

Vedere de pe coasta din Oregon, un loc din care n-ai mai vrea să mai pleci.

Belen și bicicleta ei, pe feribotul care traversa un fiord din vestul Norvegiei.

În Italia au trecut prin cinci pasuri în cinci zile, fiecare având bagaj de 35 de kilograme. Urcările au fost criminale, fiecare având, în medie, 1.400 de metri înălțime. Cumulate, au totalizat un volum mai mare decât urcarea pe Everest.

Poză din dronă cu Tristan și Belen pedalând în peisajul vulcanic din Lanzarote, a patra insulă ca suprafață dintre cele șapte insule Canare.

Să pedalezi prin California, prin pădurile cu copaci înalți, e o plăcere pură. Drumul din Humboldt Redwoods State Park este supranumit "Bulevardul uriașilor".