Lectia de dans cu Wilmark

Dansul este unul dintre cele mai complexe sporturi, unde toti muschiilucreaza iar silueta si picioarele celor care il practica se definescintr-un mod sublim. Dansurile latino-americane sunt cu atat mairecomandate cu cat se practica mai in viteza. Esential aici este sa simtimuzica si atunci dansul devine o placere, ne spune columbianul Wilmark,invitandu-va la "Danseaza cu mine", scoala pe care o conduce cu succes.

Multe persoane adulte se inscriu la cursuri de dans pentru a slabi, altelepentru a invata pasii de salsa, merenghe sau bachata, iar altele pentrua-si petrece timpul liber intr-un mod placut. Oricare din variantelealese, spune Wilmark, este de preferat, pentru ca dansul si muzica latinaiti mai dau, pe langa toate astea si multa buna dispozitie.

La Galeriile Luterane, langa discoteca Salsa 2, Wilmark ne-a aratatcativa pasi de dans, chiar la scoala pe care o conduce, "Danseaza cumine". Cu toate ca recunoaste ca gratia la acest dans se capata doar dacail practici mai din copilarie, Wilmark nu exclude varianta invatariiacesteia la maturitate. Un exemplu in acest sens este partenera lui,Gabriela Serban, careia salsa i-a schimbat viata si silueta.

De trei ani de zile, de cand a invatat sa danseze muzica latina, la scoalade dans dar mai ales in discoteca, Gabriela are o silueta de invidiat,si nu mai face alta miscare sau alt regim pentru a si-o mentine, in afarade circa 2 ore de dans pe zi. "La cursuri inveti pasii, la discoteca iiexersezi", spune Wilmark, care crede cu ardoare in frumusetea si efectelebenefice ale acestui dans.

Wilmark si Gabriela au participat la numeroase concursuri de salsa, siau obtinut de curand, la Congresul International de Salsa din Italia,locul II. Cel mai in viteza dans este salsa traditionala, alaturi demerenghe fiind cele mai solicitante dansuri.




Se incepe cu bataie pe piciorul stang, care este dus lateral pe varfurisi apoi se revine la normal. Acest pas se face in 8 timpi. Cand s-a ajunslateral, se lasa greutatea corpului pe acest picior. Apoi se face miscareacu piciorul drept. Partenera trebuie tinuta de mana, cu palma deasuprapalmei baiatului. Cealalta mana a fetei se duce dupa ceafa parteneruluisau pe umarul acestuia. Salsa traditionala este dansul cu care trebuiesa incepi daca vrei sa simti muzica.