Program pentru un abdomen ferm

Cum vara bate la usa, te gandesti deja la rochitele si topurile tale mulate. Dar te framanta, ca pe cele mai multe dintre noi, de altfel, intrebarea ce poti face pentru a avea din nou un abdomen plat?

Cum vara bate la usa, te gandesti deja la rochitele si topurile tale mulate. Dar te framanta, ca pe cele mai multe dintre noi, de altfel, intrebarea ce poti face pentru a avea din nou un abdomen plat?

Pe timpul iernii, hrana ta a fost un pic mai consistenta, fapt care a determinat si luarea in greutate. Ai mancat mai multe alimente cu un continut ridicat de glucide si mai putine salate si cruditati. Odata cu sosirea verii, vrei sa scapi de kilogramele acumulate si doresti mai ales sa iti sculptezi silueta pentru a purta cu mandrie rochia preferata si costumul de baie.

Cea mai importanta si cea mai simpla regula pe care o poti pune in practica incepand din acest moment este sa bei cat mai multa apa. Mananca fructe si legume proaspete sau fierte cu ajutorul vaporilor.

Consuma carne la gratar si mai ales peste si evita bauturile acidulate, alcoolul sau apa carbogazoasa. Nu vor face decat sa iti umfle abdomenul din cauza gazelor pe care le contin.

O alta regula spune sa mesteci incet alimentele pentru ca eviti balonarea si vei avea o senzatie de satietate. De asemenea, este bine sa consumi multe fibre si sa bei ceaiuri care favorizeaza tranzitul intestinal si previn balonarile.

Daca vrei sa obtii rezultate bune, adauga acestor reguli si o dieta adecvata precum si un program de exercitii pe care sa il respecti zilnic, timp de doua saptamani.

Iata in ce consta dieta ta:


  • Mananca proteine la fiecare masa. Oul, carnea slaba si branza tofu sunt surse excelente de proteine. Ele te vor ajuta sa te saturi mai repede;
  • Sub nicio forma nu manca dupa ora 20. Caloriile asimilate dupa aceasta ora nu vor mai fi arse si vor ramane inmagazinate in organismul tau, principalul vizat fiind abdomenul;
  • Inlocuieste laptele cu 3,5% grasime cu cel cu 1%. Aceasta este o metoda foarte simpla sa mai reduci din calorii. De asemenea, poti sa iti injumatatesti paharul de suc de portocale pe care il bei dimineata si sa completezi cu apa;
  • Uita de covrigii pe care ii rontai intre mese si inlocuieste-i cu fructe. Contin putine calorii si iti usureaza digestia.