Portocala - Sfaturi utile

Daca preferi sa le tai in jumatate, asigura-te ca ai spalat bine coaja. Pentru a le curata de coaja fie sectioneaza coaja longitudinal, fie sub forma de spirala.

Daca vrei sa le storci, tine-le putin la temperatura camerei. Sau un alt truc intalnit este sa freci lamaia intre palme sau de o suprafata tare.

1. caleste ceapa si ghimbir, peste care poti sa torni suc de portocale. Poti sa folosesti acest sos pentru preparatele din somon sau ton;

2. prepara o salata racoritoare din bucati de portocala cu chimen si sfecla de zahar fiarta.


Reactii alergice

S-a constatat ca portocalele se numara printre cele mai intalnite alimente care cauzeaza reactii alergice.

Alte alimente asemanatoare sunt: laptele de vaca, graul, soia, crevetii, spanacul, ouale, carnea de pui, capsunele, rosiile, alunele, carnea de porc, porumbul si carnea de vita. Printre cele mai frecvent simptome care anunta o alergie alimentara se numara: eczema, urticaria, iritatii ale pielii, dureri de cap, secretii nazale apoase, disconfort la nivelul ochilor, respiratie greoaie, tulburari gastrointestinale, depresie, hiperactivitate si insomnie. Daca ai constatat aceste reactii dupa ce ai consumat un anumit aliment cu potential alergenic ar fi bine sa il eviti pe viitor.