Ce mâncăm: Mărcile de pâine fără E-uri

Românii îi depăşesc pe germani şi pe francezi la consumul de pâine. Din păcate, cumpărăm din magazine pâine feliată care conţine aditivi alimentari şi coloranţi, numărul de E-uri variind între zero şi cinci, în funcţie de producător. Există, totuşi, şi variante sănătoase.

Un studiu recent, realizat de Asociaţia Română pentru Promovarea Programelor şi Strategiilor din România (ANPCPPS), în care voluntarii au analizat etichetele a 20 de produse de tip pâine feliată vândute în ţara noastră, a identificat produsele de pâine feliată fără E-uri, dar şi pe cele cu aditivi.

Potrivit cercetării citate de ziarul Adevărul, acestea sunt sortimentele de pâine feliată fără E-uri:  

- Pâine grâu întreg (SC Vel Pitar SRL)
- French toast cu făină integrală (SC Vel Pitar SRL)
- Grâu Întreg-rotundă(SC Vel Pitar SRL)
- Grâu Întreg-franzelă (SC Vel Pitar SRL)
- Pâine cu faină integrală de grâu (SC Carrefour Romania SA)
- Toast integral cu făină măciniş integral (SC Dobrogea Grup SA)
- Pâine feliată (SC Dobrogea Grup SA)
- Pâine cu faină integrală (SC Grewe SRL)
- Integrala oltinească (SC Oltina Impex Prod Com SRL)
- Toast Integral (SC Smart Food SRL)

Totodată, aceste zece produse au în conţinut şi cantităţi mai mici de grăsimi, proporţia variind între 0,15g/100g şi 4,9g/100g.