5 alimente care-ţi fac rău fără să ştii

Ai migrene, stări de oboseală permanentă, balonare sau dificultatea de a pierde din greutate? Este foarte posibil să ai intoleranţă alimentară la alimente pe care nici nu le bănuiai. Află ce surse alimentare pot determina aceste simptome!

 

Ai migrene, stări de oboseală permanentă, balonare sau dificultatea de a pierde din greutate? Este foarte posibil să ai intoleranţă alimentară la alimente pe care nici nu le bănuiai.

 

Află ce surse alimentare pot determina aceste simptome!

 

Atunci când consumăm un aliment la care avem intoleranţă alimentară, organismul are o reacţie de respingere la proteinele conţinute de respectivul aliment şi nu îl digeră corespunzător.

 

 

 

Simptomele intoleranţei alimentare

 

  • durerile de cap
  • oboseala cronică
  • apatia
  • balonarea
  • dificultatea de a pierde în greutate
  • constipaţie
  • diaree
  • acnee.


“Deşi intoleranţa alimentară este un subiect destul de puţin cunoscut şi dezbătut în România, probabil mulţi dintre noi îi resimţim efectele în fiecare zi, fără să ştim”, este de părere Prof. Dr.

Dan Cheţa de la Institutul de Nutriţie şi Boli Metabolice “N. Paulescu”.

 

 

Alimente care pot cauza aceste simptome


1. Laptele de vacă
2. Untul
3. Afumăturile
4. Ouăle
5. Produsele care conţin grâu.


Dar pentru a preciza cu exactitate toate alimentele care îţi fac rău poţi să efectuezi un test nou lansat la noi în ţară şi care se numeşte York Test.

 

 

Noul test care depistează intoleranţa alimentară


Depistarea intoleranţei alimentare este cu atât mai importantă, cu cât este cauza cea mai frecventă a unor simptome atât de comune. York Test-ul, testul de depistare a intoleranţei alimentare recunoscut la nivel internaţional, este adus acum şi în România.

Este un test de sânge care arată imediat la care aliment sau alimente ai intoleranţă alimentară.

În timp ce pentru efectuarea vechilor teste era nevoie de luarea de probe de sânge din venă, prin tehnologia Yorktest este suficientă luarea probei respective din vârful degetului şi identificarea alimentelor la care aveţi intoleranţă activă.. Testele de veche generaţie nu reuşeau să facă diferenţa dintre intoleranţa pasivă şi cea activă, iar persoanele erau sfătuite să excludă foarte multe alimente din regimul lor.