Slabeste prin Tae-Bo

Multe modalitati de slabit s-au tot vehiculat printre femeile care vorsa aiba o silueta frumoasa. Doina Canta, antrenoare de aerobic si Tae-Bo,recomanda ca metoda eficienta si probata de slabit, exercitiile complexecare se executa la Tae-Bo.

Tae-Bo este o ultima moda in materii de exercitii fizice, o combinatieintre aerobic, balet, karate, box, dans hip-hop si antrenament cugreutati. Intr-o ora de antrenament "se ard" cam 500 - 800 de calorii,comparativ cu 300 - 400 calorii pierdute in timpul unui antrenamentclasic de aerobic. Acest "sport" imbunatateste echilibrul, coordonarea,mobilitatea, intareste musculatura si chiar sistemul osos. Doina Canta,antrenoare la Noll Beauty Salon, precizeaza ca nu este un sport pentrupersoanele sedentare si nici chiar cei activi nu pot incepe direct cuexercitiile de Tae-Bo, pana nu trec prin cele de aerobic.

Tae-Bo mai seamana si cu exercitiile de arte martiale, insa nu este uncurs de autoaparare. Exercitiile cu un grad mai mare de dificultate,care implica lovituri inalte de picior si sarituri, sunt caracterizatede o mare solicitare a intregului corp si sunt cele care te vor ajutasa arzi calorii. Tae-Bo poate fi un antrenament cardiovascular, candeste practicat corect.

Sfaturi pentru practicarea in siguranta a Tae-Bo-ului:
- executa incet, jos si usor loviturile de picioare si pumni. Oriceai face, nu azvarli pumnii si picioarele inca de la primulantrenament. Progreseaza incet si loveste cu picioarele la o inaltimede aproximativ o jumatate de metru deasupra solului, in special laloviturile laterale si la cele prin intoarcere. Trebuie sa stii ca inartele martiale picioarele sunt arme cu care se loveste asupra partiiinferioare a corpului, iar cu pumnul se loveste asupra partii superioarea corpului.
- nu se recomanda mai mult de trei antrenamente pe saptamana. Se incepecu un antrenament pe saptamana si se ajunge la trei. Poti mari numarulde atrenamente doar daca ai o buna conditie fizica.
- alterneaza perioadele de antrenament intens cu cele de antrenamentusor.
- alege-ti un antrenor specializat.
- nu trece de perioada de incalzire, inainte de antrenament.
- fa un control medical.

In SUA acest sport este practicat de aproximativ 2 milioane depersoane. De asemenea, multe celebritati, printre care Paula Abdul,Pamela Anderson sau Shaquille O'Neal se antreneaza in Tae-Bo pentru ase mentine in forma.

Exercitiile executate de Doina Canta sunt exercitii complexe de Tae-Bo,facute in forta, iar fotografiile sunt realizate pe etape. Fiecareexercitiu se executa de cate 20 de ori. Incalzirea trebuie sa antrenezecorpul. Se incepe de sus, cu umeri, cap, coate.















Pentru mai multe detalii privind programul de Tae-Bo, vizitati site-ulwww.noll.ro.