Pentru muschi tari ca otelul

Cand te gandesti la "construirea muschilor" iti vin in minte trupurile, parca sculptate, ale culturistilor. Anii si orele de antrenament pe care le investesc acesti oameni in dobandirea masei musculare probabil ca iti dau fiori. Chiar daca nu ai in plan sa fii "masiva", nu mai este la moda silueta filiforma a lui Kate Moss, ci coapsele tonifiate si musculoase ale unor dive precum Beyonce. Afla cum poti obtine niste muschi de otel!



Poti obtine cu usurinta muschi tonifiati folosind greutati mai usoare. Insa greutatile se folosesc in functie de partea corpului pe care o lucrezi. De exemplu, vei folosi greutati mai mari pentru coapse si posterior decat pentru brate. Trebuie sa fii constienta de faptul ca iti poti schimba constitutia prin antrenament si ca iti poti forma corpul "clepsidra" la care aspira femeile de secole.



1. Nu ai nevoie de vreun echipament sportiv deosebit. O pereche de adidasi cu talpa flexibila si un training de bumbac iti vor fi suficienti.

2. Asigura-te ca urmezi un program de fitnes perfect adaptat corpului tau si stilului tau de viata. Pentru inceput vei avea nevoie ca antrenorul sa stea langa tine pentru a-ti supraveghea executia exercitiilor.

3. In timp ce faci exercitiile, tine-ti genunchii putin indoiti, spatele drept si abdomenul plat. Chiar daca faci miscare la sol, postura corecta te va ajuta sa faci progrese rapide.

4. In timp ce ridici greutati, nu iti indoi corpul. Daca realizezi ca nu reusesti sa ai o pozitie corecta in timp ce lucrezi, inseamna ca va trebui sa reduci numarul de greutati folosite.

5. Straduieste-te sa faci exercitiile in mod corect. Daca faci greseli numai de "dragul sportului" vei pierde mult timp pretios, iar in plus, te poti alege cu intinderi, febra musculara si alte neplaceri. Rezultatele reale nu le poti obtine decat prin efort sustinut.

6. Sa ai intotdeauna langa tine o sticla cu apa plata. Bea apa de fiecare data cand faci pauze intre serii, chiar daca nu simti neaparat nevoia. Trebuie sa previi deshidratarea.

7. Nu uita sa faci o mica incalzire inainte de fiecare sedinta de fitness. 10 minute de bicicleta sau stepper sunt ideale in combinatie cu intinderile.

8. Dormi! Ai nevoie de somn atunci cand depui efort fizic sustinut, pentru ca muschii tai sa aiba timp sa se refaca. Daca tu consideri ca nu ai dormit suficient intr-o noapte, este mai bine sa nu mergi la sala in ziua respectiva.

9. Organizeaza-ti un plan de alimentatie pe fiecare zi. Astfel vei preveni tentatia meselor la fast-fooduri. Incearca sa respecti orele mesei, pentru a usura "slujba" stomacului si pentru a pastra un metabolism favorabil.

10. Cand vrei sa-ti maresti masa musculara ai nevoie de foarte multe proteine. Consuma gratare de pui, vita sau peste insotite de legume (fibre), nu de cartofi, orez sau paste (carbohidrati). Iti poti "ajuta" dieta consumand cate un shake de proteine pe zi.