Fii in forma cu Pilates

Pentru ca anul acesta ti-ai propus ca, printre altele, cei dragi sa iti admire de Sarbatori si silueta, trebuie sa alegi cele mai bune metode si care dau rezultate eficiente. Printre propunerile noastre se afla 6 exercitii de Pilates care, practicate corect, te vor ajuta sa iti modelezi trupul.

Metoda Pilates iti antreneaza corpul intr-un mod armonios si inteligent. Toate exercitiile (in varianta originala exista peste 1000) sunt gandite in asa fel incat sa solicite in acelasi timp anumite zone alese pentru a fi lucrate, dar si intregul corp. Miscarile sunt lente, iar seriile de miscari sunt scurte. O sedinta include mai multe miscari diferite.



Aseaza-te pe spate cu mainile sub ceafa si capul si umerii un pic ridicati de la sol. Indoaie un picior, iar pe celalalt tine-l intins la 90 de grade. Expira si coboara lent piciorul spre sol. Repeta miscarea de 10 ori pentru fiecare picior. Pentru a obtine rezultate fa doua seturi. Acest exercitiu lucreaza abdomenul inferior si coapsele.



Aseaza-te in aceeasi pozitie ca cea de la exercitiul precedent. Expira si trage cotul spre genunchiul opus. Inspira si schimba partea. Exercitiul se va efectua lent. Fa la fiecare sedinta cate 2 sau 3 seturi a cate 10 repetari. Acest exercitiu te va ajuta sa iti lucrezi abdomenul superior si iti va modela si talia.



Aseaza-te pe laterala si sprijina-te pe antebrat. Tine abdomenul si spatele incordat. Picioarele trebuie sa fie intinse. Expira si ridica amandoua picioarele de pe sol, fara sa iti modifici pozitia trunchiului. Acesta este cel mai eficient exercitiu pentru talie. Executa 3 seturi pentru fiecare parte, a cate 10 repetari fiecare.



Aseaza-te pe laterala si sprijina-te pe brat, cu mana indoita sub cap. Tine abdomenul si spatele incordat. Ridica piciorul de deasupra la 45 de grade si mentine-l in aceasta pozitie. Expira si ridica lent de pe sol cel de-al doilea picior. Astfel vei lucra atat zona