Cinci greseli pe care le faci la micul dejun

Regula de a nu "sari" niciodata peste micul dejun este necesara, dar cu siguranta nu este si suficienta. Cu alte cuvinte, pentru a fi in forma cat mai buna intreaga zi, trebuie sa te asiguri ca organismul tau beneficiaza de necesarul de vitamine si minerale. De multe ori avem tendinta sa trecem peste aceste aspecte si sa consideram ca "ne-am facut datoria" fata de organismul nostru. Iar din nestiinta putem gresi, ceea ce se va "traduce" prin epuizare, ameteli si iritabilitate.



Acest lucru se intampla frecvent, in primul rand pentru ca majoritatea tipurilor de paine nu contin vitaminele din grupa B.

Ideal ar fi ca micul dejun sa-ti furnizeze zece procente din necesarul zilnic de vitamine B. Prin urmare, consuma la micul dejun cereale integrale sau musli, oua, peste, banane si suc de portocale proaspat.



Din dorinta de a-ti mentine silueta, poti ajunge in situatia de a avea probleme de sanatate. Stiai ca organismul are nevoie de grasimi nesaturate (pentru ca nu poate sa le produca singur) si ca acestea nu-ti pun in pericol silueta? Este imperios necesar sa-i asiguri organismului tau necesarul zilnic de acizi grasi Omega 3, care contribuie la functionarea optima a sistemului nervos.
Include in alimentatia ta nuci si produse din soia, doua surse bogate in acizi Omega 3.



In cazul acesta avem de-a face tot cu un exemplu din gama "este necesar, dar nu suficient". Fructele iti asigura un aport excelent de fibre si numeroase substante nutritive, dar nu si magneziu (un element care amelioreaza simptomele depresiei). Poti rezolva aceasta problema consumand migdale, lapte de soia sau cereale integrale.



Problema este ca in urmatoarele 90 de minute dupa ce ai mancat, nivelul glicemiei scade, fapt pe care il vei resimti ca urmare a iritabilitatii si slabiciunii fizice.
Este important ca dimineata sa nu-ti lipseasca proteinele, care te vor ajuta sa faci fata mai usor stresului de peste zi. Include in meniu untul de arahide, ouale, iaurtul, merele sau bananele.



Bine, aici discutam numai despre eventualitatea in care esti consumatoare constanta de cafea. Dupa cum se stie, exista dependenta de cofeina - si daca tot ai ajuns in acest "stadiu", ar fi bine sa-i dai curs. Micsorarea brusca a cantitatii de cafea poate duce la scaderea tensiunii arteriale. Pe de alta parte, daca intentionezi sa reduci consumul de cafea, trebuie sa o faci treptat, pana cand ajungi la nivelul dorit.