Cele mai bune 5 exerciţii pentru o talie subţire

Nu trebuie să petreci ore întregi la sală ca să obţii rezultatele dorite. Aceste exerciţii pentru o talie subţire efectuate cu regularitate te ajută să scapi de câţiva centimentri într-o lună.

Acest set de exerciţii îţi ia doar 15 minute pe zi şi rezultatele sunt vizibile după o lună. Dacă nu ai timp suficient să ajungi la sală şi să faci antrenamente variate nu înseamnă că trebuie să renunţi de tot la sport, aşteptând să se întâmple minuni fără să mişti un deget.

Doar câteva exerciţii efectuate zilnic te pot ajuta să întăreşti musculatura abdominală şi să scapi de câţiva centimetri în talie.

Prin urmare, fă-ţi timp pentru aceste 5 exerciţii pentru o talie subţire şi vei fi mulţumită de rezultatele pe care le vei obţine:

Exercițiul nr. 1

1. Stai în şezut pe saltea, cu picioarele încordate şi depărtate astfel încât să depăşească linia umerilor, având grijă să tragi de vârful degetelor către tine. Mâinile sunt ridicate la 90 de grade, paralel cu solul.

2. Roteşte trunchiul cât mai mult, după care apleacă-te astfel încât să atingi cu mâna dreaptă piciorul stâng (de preferat degetele piciorului).

3. Se revine în poziţia de start şi se repetă mişcarea, apucând cu mâna stângă piciorul drept.

4. Se repetă exerciţiul de până la 30 de repetări pentru o singură parte.

Exercițiul nr. 2

1. Ai nevoie de un disc sau o ganteră pentru acest exerciţiu, deoarece o greutate te va ajuta să execuţi corect mişcarea.

2. Din poziţia şezut, se îndoaie genunchii astfel încât tălpile să fie pe saltea, trunchiul se înclină pe spate la 45 de grade, iar mâinile se ţin în faţă cu greutatea, în dreptul pieptului.

3. Roteşte trunchiul către dreapta precum în imaginea de mai sus, după care se revine în poziţia de start, urmând să roteşti trunchiul către stânga.

4. Se fac câte 30 de răsuciri pentru fiecare parte.

Exercițiul nr. 3

1. Din poziţia stând pe burtă, se încordează abdomenul încercând să menţii buricul ridicat de pe saltea, picioarele întinse sunt lipite şi încordate, iar braţele se duc deasupra capului pe lângă urechi. Se ridică deodată picioarele, braţele, pieptul, menţinând poziţia câteva secunde.

2. Se fac mişcări de forfecare ridicând mâna stângă/piciorul drept apoi mâna dreaptă/piciorul stâng, având grijă să nu atingi salteaua cu mâinile şi picioarele.

3. Se fac 10 seturi de câte 20 de repetări/forfecări, cu pauze de câteva secunde între fiecare set.

Exercițiul nr. 4

1. Din poziţia culcat pe spate, picioarele întinse şi lipite, mâinile pe lângă corp cu palmele pe sol se ridică picioarele, aducându-le către cap, astfel încât vor forma un unghi de 45 de grade.

2. Umerii, gâtul şi capul nu se ridică de pe sol, presând cu palmele în saltea în timp ce laşi picioarele perfect lipite către dreapta, după care le aduci pe centru şi se repetă aceeaşi mişcare ducând picioarele către stânga. Vei simţi muşchii oblici cum lucrează în acest timp. Pe tot parcursul exerciţiului trebuie să te asiguri că umerii nu se ridică de pe saltea!

3.  Repetă de cât mai multe ori exerciţiul pentru fiecare parte, având grijă să inspiri lent şi să menţii picioarele într-o parte câteva secunde.

Exercițiul nr. 5

1. Din poziţia stând pe o parte cu sprijin pe mâna dusă mai departe de linia umărului se menţin picioarele uşor îndoite.

2.  Se încordează abdomenul şi picioarele, în timp ce ridici corpul şi arcuieşti şoldurile, ducând mâna cealaltă deasupra capului. Se menţine câteva secunde poziţia, după care se coboară lent, controlat, fără să te trânteşti pe saltea.

3. Se fac câte 15 repetări pentru fiecare parte.