Castiga kilograme in plus cu ajutorul exercitiilor fizice

Exercitiile fizice sunt foarte bune pentru sanatate in general. Acestea sunt benefice atat la cura de slabire, cat si la o dieta de ingrasare.

In primul rand, trebuie sa tinem cont si de ceea ce mancam si cand macam. De multe ori adolescentii confunda luarea in greutate cu dezvoltarea si cresterea normala a corpului.  La o cura de ingrasare sunt recomandate in primul rand 3 mese pe zi. Este bine sa eviti gustarile dintre mese.


Dezvolta si formeaza un corp sanatos

In perioada de crestere este foarte important sa mananci sanatos pentru fuziunea corpului tau cu hrana de care are nevoie. Aceste sfaturi te ajuta sa mananci sanatos si ajuta procesul normal de crestere:

1.

Daca vrei un corp ferm ai nevoie de muschi. Pentru a dezvolta muschii ai nevoie de o dieta bogata in proteine fara grasimi cum ar fi pestele, ouale, carnea fara grasimi si fara pielita.

2. Reducerea carbohidratilor simpli si alimentelor fara zahar te vor ajuta sa-ti controlezi caloriile acumulate. Corpul are nevoie si de carbohidrati sanatosi cum este painea integrala si toate tipurile de vegetale si fructe.  

3. Este important sa bem apa in timpul zilei sau sucuri naturale de fructe. Este bine sa luam multivitamine si daca este posibil suplimente din ulei de peste si seminte de in.

4.
Evita excesul de zahar chiar si la desert, painea dulce, painea alba si dulciurile. Zaharul se depune sub forma de grasimi in corp.


Exercitii fizice utile

Pe langa dieta, sunt necesare si exercitii fizice pentru a te ingrasa. Acestea se fac in functie de varsta pe care o ai, precum si de forma ta fizica. Sunt recomandate exercitii pentru musculatura cu greutati sau la aparate pentru a dezvolta muschii si in special picioarele, fundul si abdomenul.

Acestea cresc muschii, ii fac fermi si bine definiti.
Nu te speria ca nu vei deveni culturista. Alta optinune este sa practici dansuri sau artele martiale. Programul tau de exercitii preferat trebuie sa fie scurt si intens. Ai nevoie doar de un instructor de fitness care sa-ti structureze un program special pentru tine.

Exercitiile nu iti dezvolta doar musculatura, trebuie sa cresti consumul de proteine si alimentatia in general. Daca nu iti palce sa mananci mult, bea ceaiuri cu proteine sau mananca paine cu proteine si bea lapte. De preferat este sa consumi proteinele si alimentele nutritive din mancare.