5 exerciţii simple care te slăbesc până la Paşte

Mai e puțin până la Paşte şi odată cu înnoirea garderobei, avem nevoie şi de mici retuşuri la siluetă. Fie că zona problemă este abdomenul sau posteriorul, trebuie să trecem la treabă pentru a arăta senzaţional. Iată 5 exerciţii care, efectuate cu regularitate şi alături de o dietă echilibrată, pot face minuni.

Exerciţiul 1


Acest exerciţiu îţi va lucra întreg corpul. Aşază-te în poziţia pentru flotări, cu coatele pe podea. Ridică picioarele şi trunchiul, astfel încât să atingi podeaua doar cu degetele picioarelor şi antebraţele. Rămâi în această poziţie timp de 20-60 de secunde. Este recomandat de 3-4 ori pe săptămână, 3-5 seturi.

Exerciţiul 2


Este recomandat pentru lucrarea muşchilor abdomenului. Aşază-te confortabil pe o saltea de gimnastică sau un covor cu picioarele încrucişate. Din această poziţie, folosind braţele ca suport, coboară-ţi spatele încet, până când corpul ajunge lipit de podea. Păstrează picioarele încrucişate. Plasează-ţi mâinile sub ceafă. Inspiră adânc pe nas, apoi ridică pieptul de pe podea şi expiră pe gură. Revino apoi în poziţia iniţială. Pieptul trebuie direcţionat spre tavan şi nu spre genunchi. Repetă această mişcare de 25 de ori la început, apoi urcă până la 50. Este recomandat de 4 ori pe săptămână.

Exerciţiul 3


Este eficient în tonifierea posteriorului. Folosind o saltea de gimnastică sau un prosop, aşază-te pe spate cu picioarele îndoite şi tălpile lipite de podea. Întinde braţele lângă corp, paralele cu trunchiul şi palmele pe podea. Foloseşte-ţi braţele pentru a te sprijini şi ridică bazinul cât poţi de sus, păstrând umerii şi tălpile lipite de podea. Coboară bazinul, fără a atinge salteaua şi ridică-l din nou. Sunt recomandate 12-15 astfel de mişcări, menţinând poziţia timp de 10 secunde. Repetă exerciţiul de 4 ori pe săptămână.

Exerciţiul 4


Este foarte eficient în lucrarea braţelor. În poziţia de flotări, îndoaie genunchii şi aşază-i pe podea. Foloseşte un prosop sau o saltea de gimnastică. Coboară pieptul spre podea, însă fără a o atinge şi apoi împinge-l în poziţia iniţială. Repetă de 12 ori, 1-3 seturi. Este recomandat de 5 ori pe săptămână.

Exerciţiul 5


Acest exerciţiu este recomandat pentru spate şi şolduri. Îngenunchează, cu fundul aşezat pe călcâie. Apleacă-te cu braţele întinse în faţă şi cu pieptul pe genunchi. Relaxează-te, respiră încet şi împinge braţele în faţă. Stai în această poziţie 10 secunde, apoi revino în poziţia iniţială. Repetă de 10-15 ori, de 4 ori pe săptămână.