5 exerciţii care te scapă de burtă

Studiile au demonstrat că acumularea grăsimii predominant în regiunea abdomenului reprezintă un risc mare pentru afecţiuni precum hipertensiunea arterială, diabet sau boli cardiovasculare. Trebuie să scapi de ea cu ajutorul acestor 5 exerciţii eficiente!

Studiile au demonstrat că acumularea grăsimii predominant în regiunea abdomenului reprezintă un risc mare pentru afecţiuni precum hipertensiunea arterială, diabet sau boli cardiovasculare. Trebuie să scapi de ea cu ajutorul acestor 5 exerciţii eficiente!

 

O cercetare recentă realizată de oamenii de ştiinţă americani arată că femeile supraponderale prezintă un risc cu 31% mai mare de cancer pancreatic, în timp ce riscul creşte cu 61% la femeile obeze. În cazul în care circumferinţa taliei este mai mare decât cea a şoldurilor riscul creşte cu aproximativ 87%.

 

 

Sfatul specialistului


Potrivit Prof. Dr. Nicolae Hâncu, Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie, Boli metabolice, "dimensiunea taliei unei femei nu trebuie să depăşească 80 centimetri, iar la bărbaţi 94 centimetri. Când talia se măreşte, se acumulează grăsime în interiorul abdomenului, grăsime care este toxică". Chiar dacă ai greutatea corporală normală, iar dimensiunea taliei este mare, aceasta reprezintă un semnal de alarmă.

 

 

Sportul este obligatoriu


Dacă vrei să scapi de şunculiţa de pe burtă, nu ai cum să sari peste exerciţiile pentru abdomen care tonifiază musculatura şi ajută la arderea grăsimilor. Iată cinci dintre cele mai eficiente mişcări pe care trebuie să le efectuezi cu regularitate:

 

Exerciţiul 1

Poziţia de start: în picioare, depărtează uşor picioarele şi ridică mâinile desupra capului cu palmele orientate înspre interior. Păşeşte cu piciorul stâng în faţă până când genunchiul tău formează un unghi de 90 de grade, timp în care menţii celălalt picior drept şi cobori mâinile pe lângă corp.

Se recomandă 15 repetări petru acelaşi picior, după care schimbi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Exerciţiul 2

Poziţia de start: culcat pe spate, picioarele ridicate la 90 de grade, privirea în tavan, mâinile ridicate pe lângă cap şi trunchiul puţin ridicat.

Se execută forfecarea rapidă a picioarelor de 8 ori.
Revino la poziţia de start şi repetă exerciţiul.
Se inspiră şi se expiră în mod constant.

Sfat pentru începători: mişcarea picioarelor poate fi efectuată la o distanţă mai mare de sol, pentru a uşura exerciţiul.

 

Exerciţiul 3

Poziţia de start: culcat pe spate, picioarele uşor depărtate, mâinile pe lângă corp. Ridică un picior înspre tavan, contractând muşchii abdominali şi susţinând greutatea corpului în celălalt picior îndoit şi posteriorul ridicat de pe sol. În acelaşi timp se ridică şi mâinile spre tavan.

Execută 8 mişcări circulare mici cu piciorul ridicat în sensul acelor ceasornicului şi apoi în sens invers. Schimbă piciorul şi repetă mişcările.


 

 

Exerciţiul 4

Poziţia de start: picioarele uşor depărtate. Păşeşte cu piciorul stâng în spatele piciorului drept şi îndoaie ambii genunchi la 90 de grade, ridicând în acelaşi timp mâinile în sus cu palmele înspre interior. În ridicare întinde piciorul stâng într-o parte şi coboară mâinile la nivelul umerilor, cu palmele înspre sol.

Execută câte 12 repetări pentru fiecare picior.


 

 

 

 

 

 

 

 

Exerciţiul 5

Poziţia de start: picioarele depărtate, cu vârfurile îndreptate spre exterior 45 de grade. Îndoaie uşor genunchii şi adu mâinile înspre burtă cu palmele faţă în faţă. Ridică piciorul drept şi aşază talpa pe o latură a genunchiului stâng, timp în care ridică mâinile deasupra capului.

Repetă exerciţiul de 15 ori pentru fiecare picior.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Credit foto: shedyourweight.com