10 exercitii de un minut pentru un corp mai ferm

In viata de zi cu zi poti sa faci exercitii scurte care sa-ti mentina o musculatura tonifiata, chiar daca nu ai timp pentru un antrenament regulat. Afla cum poti combina activitatile cotidiene cu un pic de miscare fizica, pentru un corp mai ferm.


S-a constatat ca daca ne miscam relativ... cu incetinitorul, ne solicitam mai mult rezistenta muschilor. Asa ca poti sa te misti "in reluare" si sa obtii in timp o musculatura mai tonifiata.


Cand astepti autobuzul sau randul la un cabinet, obisnuieste-te sa faci exercitii pentru fesieri.

Incordeaza-ti fundul, apoi relaxeaza-l si repeta acest exercitiu pe toata durata asteptarii.


Nimic nu poate fi mai enervant decat intreruperea filmului tau preferat de pauzele de publicitate. Foloseste acest timp pentru a face exercitii de brate si trunchi si... asteapta cu nerabdare si urmatoarea pauza.


Oricand iti gasesti cateva minute libere, stai fie pe un picior, fie pe altul cu ochii inchisi. Astfel iti vei solicita musculatura fesierilor, a gambelor si iti vei imbunatati echilibrul.


Sunt multe clipe stresante in viata noastra...
iar atunci apelam la diferite ticuri. Lasa-ti nervozitatea in seama unei mingiute medicinale, pe care s-o strangi de cate ori ai chef si te vei trezi cu niste brate foarte tonifiate.


Un studiu al Universitatii Tufts din Boston confirma ca persoanele care au luat zilnic vitamina E pe parcursul a trei luni au obtinut o musculatura mult mai rezistenta. Tu ce mai astepti?


Pe parcursul convorbirilor interminabile la telefon, ridica-te de pe scaun si fa douazeci de genuflexiuni. Controleaza-ti respiratia astfel incat sa nu dai nimic de banuit.



Dupa ore bune de stat la birou, migrenele si durerile de gat se simt "la ele acasa". Pentru a preveni acest lucru, pune-ti palma pe frunte si impinge capul cu toata puterea in palma, apoi repeta acelasi exercitiu cu barbia si tamplele.


Utilizeaza si timpul in care te speli pe maini sau pe dinti. In fata chiuvetei, incepe sa-ti misti soldurile de la stanga la dreapta si invers. Un mod excelent de a-ti tonifia trunchiul.


Ai auzit cu siguranta ca urcatul scarilor iti ajuta forma fizica, dar pentru a nu obosi, incepe intr-un ritm lent, apoi mareste-ti atat viteza cat si ritmul respiratiei.
Rezultatele nu se vor lasa mult asteptate.