Lupta impotriva obezitatii! Teo a reusit!

Teo Trandafir, Taufic Masri - antrenor de fitness, Dan Gaita - medic cardiolog la Insitutul de boli cardiovasculare din Timisoara si Gabriela Radulian - medic diabet si boli metabolice, te invata ce sa faci ca sa ai un stil de viata sanatos.
Teo Trandafir, Taufic Masri - antrenor de fitness, Dan Gaita - medic cardiolog la Institutul de boli cardiovasculare din Timisoara si Gabriela Radulian - medic diabet si boli metabolice, te invata ce sa faci ca sa ai un stil de viata sanatos. Peste tot auzim ca trebuie sa fim foarte atenti la ce mancam si ca trebuie sa respectam un program strict de exercitii fizice. Insa, asta nu inseamna totul. Se spune ca este mult mai usor sa previi, decat sa combati. Total adevarat, dar cum facem asta?

Dietele haotice dupa ureche, ceaiurile de slabit care-ti promit marea cu sarea sau pastilele despre care aflam de la prieteni, sunt principali dusmani in lupta noastra cu kilogramele in plus.
I-am intalnit pe Teo Trandafir, pe antrenorul de fitness Taufic Masri, pe medicul cardiolog, Dan Gaita, si pe prof. doctor Gabriela Radulian - medic primar diabet si boli metabolice, la evenimentul de lansare al unui nou medicament de slabit revolutionar  (Alli - orlistat 60mg), care a aparut de curand si la noi.

Acolo, fiecare dintre ei a vorbit despre obezitate, un flagel din ce in ce mai puternic, dar si despre ce inseamna sa fii obez in societatea noastra.

Poveste de viata de la Teo Trandafir


Cu totii suntem la curent cu lupta pe care a dus-o Teo cu surplusul de kilograme. Tot timpul "se plangea" de branza de... veci pe care trebuia sa o manance la indrumarea medicului Mihaela Birlic si de programul extenuant de la sala pe care i l-a recomandat Taufic.
Toate acestea pentru a scapa de multele kilograme in plus pe care le-a acumulat in timp.

"Eu sunt un om eminamente gras. Am fost mai rau decat atat. As vrea sa va impartasesc cateva dintre experientele oamenilor grasi", incepe Teo marturisirea ei.  "Nu stiu daca va mai aduceti aminte, dar eu vin de la o distanta foarte mare, eu am avut 146 de kilograme la un moment dat. Din nefericire, societatea priveste oamenii supraponderali cu oarecare deferenta, cu o spranceana ridicata pe care o simti fara doar si poate", continua ea.

Dar oare ce se intampla cand auzi oamenii pe strada spunand ca esti grasa?

"La un momentat, treceam pe strada si langa mine erau doua persoane, sot si sotie, banuiesc.
Unul dintre ei a spus:
"Uite-o pe Teo"? "Care", intreaba partenerul. "Aia grasa, in verde". Si... eram aia grasa in verde!", explica vedeta.

Disperare...


"Cand auzi aceste cuvinte si din dorinta de a te schimba, incerci tot felul de cure de slabire bizare, haotice, bazate pe sfatul unor prieteni, pe ceaiuri, din cauza carora nu stii niciodata care-ti va fi traiectoria in urmatoarele cinci minute. Le facem pe toate pentru ca nu mai vrem sa fim aia grasi", continua fosta moderatoare tv.

Si tu poti sa fii in pielea ei...


"Pericolul obezitatii te pandeste in permanenta si te loveste cand nici nu te gandesti. Mie mi s-a intamplat ca din martie pana in septembrie, sa ma ingras 25 de kilograme, cu mare atentie la ce mancam.
Din cauza unui accident. I se poate intampla oricui. Se vorbeste din ce in ce mai des, despre schimbarea stilului de viata. Si, din proprie experienta, spun ca acest lucru te inspaimanta. Cand auzi ca trebuie sa schimbi din nou ceva in viata ta, e greu, dar lucrurile nu sunt chiar atat de dramatice"
, incheie Teo.