Lactatele te fac frumoasa primavara!

Dupa o iarna lunga, intotdeauna organismul are nevoie de primenire, de improspatare, iar acest lucru se simte atat in ceea ce priveste aspectul pielii, cat si in momentul in care te cantaresti.

Dupa o iarna lunga, intotdeauna organismul are nevoie de primenire, de improspatare, iar acest lucru se simte atat in ceea ce priveste aspectul pielii, cat si in momentul in care te cantaresti. Tratamentele naturale pentru infrumusetarea pielii si a corpului, in general, au fost folosite inca din antichitate.

Istoriile spun despre Cleopatra ca facea baie si in kefir sa-si mentina pielea frumoasa si tanara. De asemenea, femeile care traiesc in zone in care se prepara culturi de produse lactate au un ten si o piele de o claritate si frumusete de exceptie.

Toate aceste proprietati cosmetice ale unor produse lactate se datoreaza substantelor probiotice componente. Probioticele sunt culturi vii de bacterii care traiesc in tractul nostru digestiv in deplina armonie cu restul organismului. Majoritatea probioticelor sunt produse in urma proceselor de fermentatie lactica, iar cele mai cunoscute microorganisme folosite la producerea probioticelor sunt: Lactobacillus si Bifidobacterium.

Asadar, probioticele pot elimina si bacteriile toxice, cauzatoare de boli dermatologice: alergii, eczema, psoriazis sau acnea.

De asemenea, prin actiunea lor impotriva constipatiei, probioticele ajuta la eliminarea deseurilor si a toxinelor din corp, fapt care se traduce printr-o silueta frumoasa si un ten curat si tanar.

Exista dovezi ca probioticele joaca si un rol important in frumusetea si regenerarea parului. Probioticele existente in kefir sau iaurt, impreuna cu cele doua proteine esentiale, caseina si proteina din zer, ajuta la hidratarea, repararea si cresterea firului de par, precum si la mentinerea sanatatii scalpului.

In plus, printr-un aport dietetic regulat de probiotice, datorita proceselor de reconstructie, la nivelul parului se poate crea o adevarata bariera impotriva factorilor de mediu externi.

Consumul de probiotice s-a dovedit a avea un rol important in mentinerea unei siluete frumoase si zvelte prin felul in care acestea actioneaza si controleaza apetitul. Impreuna cu schimbarea obiceiurilor alimentare nesanatoase, aportul de probiotice actioneaza in sensul scaderii greutatii corporale - reduce absorbtia glucozei in intestin si imbunatateste viteza de metabolizare a acesteia; rezultatul este cel scontat: scade cantitatea de grasimi din depozite.