Dieta care face pielea frumoasa

In urma testelor facute in laboratoarele producatorilor de cosmetice Nude , Loreal si Clinique se poate spune ca unele alimente sunt capabile sa imbunatateasca calitatea pielii, in general, si a tenului in special.

In urma testelor facute in laboratoarele producatorilor de cosmetice Nude , Loreal si Clinique se poate spune ca unele alimente sunt capabile sa imbunatateasca calitatea pielii, in general, si a tenului in special.

Puse cap la cap, regulile dietei pentru o piele frumoasa insumeaza noua principii de baza. La acestea, se adauga ingrijirea zilnica a pielii si tenului, tratamentele cosmetice si, nu in ultimul rand, grija generala fata de tine si frumusetea ta.

Omega 3 si Omega 6 – specialisti in frumusete


Controleaza si regleaza consumul de grasimi. Grasimile sunt necesare pentru sanatea pielii, dar este esentiala calitatea si cantitatea lor, spun expertii de la Loreal. Grasimile trebuie consumate in cantitati mici si trebuie sa provina din surse vegetale. Raportul dintre omega 6 si omega 3 trebuie sa fie de 2 la 1. De cele mai multe ori, consumul uzual implica un raport de 15 la 1 ceea ce este daunator si sanatatii, si pielii tale. Omega 6 se gaseste in uleiul de floarea soarelui, in cea mai mare proportie, iar acest ulei este principala sursa de omega 6. O solutie pentru echilibrarea raportului este consumul limitat de ulei de floarea soarelui, o lingura la fiecare masa, si cresterea consumului de uleiuri bogate in omega 3, cum sunt uleiul de masline, de nuci sau a uleiului existent in fructele de avocado.
 

Dulciurile nu fac bine la piele


Carbohidratii din dulciurile rafinate sunt principala cauza a problemelor de natura inflamatorie. La aceasta, se adauga celulita si acneea. Dulciurile rafinate intretin acneea si o favorizeaza. Solutia: renunta la dulciurile rafinate si evitarea a tot ceea ce insemna carbohidrati care provin din surse albe. Este vorba despre zaharul alb rafinat, despre cartofi, in toate formele in care acestia poti fi preparati, si despre produsele de panificatie din faina alba (paine, foetaje, aluaturi).
 

Stresul si nervii dauneaza grav frumusetii


Testele efectuate de Clinique au aratat ca stresul si enervarea, chiar de scurta durata, fac foarte rau pielii. S-a dovedit ca exista un intreg lant hormonal care determina cresterea concentratiei de colesterol, reducerea cantitatii de insulina si o vasoconstrictie daunatoare, care se asociaza cu stresul si enervarea. Fiecare in parte, fac rau. Asocierea acestor fenomene iti afecteaza grav pielea si te imbatranesc.

Ciocolata neagra


Specialistii recomanda ciocolata neagra, pentru tineretea si frumusetea pielii tale. Dar nu orice fel de ciocolata. Cea mai buna alegere inseamna minim 75% cacao si fara creme sau umpluturi. Alege tabletele de ciocolata simpla, cu un continut mare de cacao. Este un energizant sanatos, o sursa de antioxidanti de foarte buna calitate si toate acestea intr-un pachet caloric mic.