Dietă. 5 alimente de pe masa de Crăciun care nu te doboară

Friptura de porc poate să fie o alegere sănătoasă dacă este asociată cu o salată de verdeţuri, crudităţi sau murături fermentate. Descoperă care sunt celelalte opţiuni!

Cu atât de multe alimente hipercalorice preparate cu ocazia Sărbătorilor este destul de dificil să faci alegerile potrivite. Însă, cu puţină atenţie şi cumpătare poţi să eviţi problemele legate de digestie sau alte afecţiuni care sunt exacerbate în această perioadă din cauza alimentaţiei excesive.

Iată ce să alegi de pe masa de Crăciun ca să nu ai probleme:

1. Friptura de porc


Atunci când este asociată cu o salată de crudităţi/verdeţuri, murături fermentate (varză, castraveţi) sau legume făcute la wok sau la aburi este o alegere potrivită care nu îţi va da întreg sistemul digestiv peste cap. Încearcă să o consumi doar în aceste combinaţii şi să eviţi cartofii, pâinea sau pastele alături de ea.


2. Ciorba de perişoare


Dacă optezi pentru 2-3 perişoare şi consumi ciorba fără pâine, ea poate să fie o alegere bună pentru masa de prânz. Având mai multe legume asigură fibre şi lichide pentru o digestie mai bună.
Nu exagera cu perişoarele şi nu consuma după ciorbă o sumenedie de alte feluri de mâncare.