Celulita mea: 6 legume care o elimină

Indiferent că eşti mai grăsuţă, mai slabă ori chiar cu ceva muşchi pe tine, este posibil să te lupţi cu celulita, o problemă tot mai frecventă pentru multe femei. Din păcate, nu există un tratament medicamentos. Şi nici nu este vreun mod garantat de a scăpa definitiv de ea.

Indiferent că eşti mai grăsuţă, mai slabă ori chiar cu ceva muşchi pe tine, este posibil să te lupţi cu celulita, o problemă tot mai frecventă pentru multe femei. Din păcate, nu există un tratament medicamentos. Şi nici nu este vreun mod garantat de a scăpa definitiv de ea. Orele petrecute la sala de fitness ori la salonul de înfrumuseţare nu ajută nici ele prea mult. Ce poţi face totuşi? Să încerci să reduci numărul de celule grase din corp.

Nutriţioniştii spun că acest lucru poate fi obţinut dacă ai o dietă bogată în legume bio. O astfel de dietă va aduce o îmbunătăţire generală a stării de sănătate şi va ajuta corpul să metabolizeze celulele grase (adipoase), scăzând celulita.

Atenţie! Dacă legumele sunt tratate, vei forţa corpul să proceseze chimicale.

Specialiştii sunt de părere că legumele cele mai potrivite pentru bătălia cu celulita sunt roşia, varza de Bruxelles, morcovul, spanacul, ardeiul gras şi ţelina. Consumul acestora ajută la eliminarea grăsimii existente, reducând celulita.

Roşia
Bogate în antioxidanţi, roşiile ajută corpul să dizolve grăsimea şi nu obturează fluxul sanguin. Licopenul, un puternic antioxidant din această legumă, protejează celulele de distrugere prin oxidare, previne bolile de inimă şi cancerul. Este important să cumperi roşii netratate chimic, pentru că acestea au de trei ori mai mult licopen decât cele tratate.

Varza de Bruxelles
Doar patru din aceste mici dar hrănitoare legume îţi dau aproximativ 240 mg de vitamina K, adică de două ori cantitatea pe care o primeşte organismul tău în mod normal într-o zi.
Te fereşte de cancer şi te ajută la regenerarea celulelor. Prin fierbere, se reduce nivelul substanţelor benefice.

Morcovul
Culoarea lui este dată de beta-caroten, substanţă transformată de corpul tău în vitamina A. Bogat în fibre dietetice, antioxidanţi şi minerale, morcovul ajută organismul în lupta cu celulele adipoase. Morcovul conţine şi mult potasiu, vitamina C şi B6, acid folic, magneziu. Ai toate motivele să-l consumi!

Spanacul
Spanacul are o valoare energetică mare. El este bogat în antioxidanţi, mai ales dacă e consumat proaspăt, gătit la aburi sau fiert foarte rapid. O bogată sursă de vitamina A, conţine şi luteina (un antioxidant foarte important), vitamina C, E, K şi magneziu. Conţine, de asemenea, şi vitamina B9 sau acidul folic, ce ajută organismul să regenereze celulele.
Deci să scapi şi de celulită!

Ardeiul gras
În lupta cu celulita sunt buni ardeii graşi de toate culorile. Însă cel mai potrivit este cel roşu. Acesta este mai bogat în vitamine şi nutrienţi decât cel verde sau galben şi conţine în plus, ca şi roşia, antioxidant licopen. Are de două ori mai multă vitamina C decât ardeiul verde (unul de dimensiuni mari poate avea peste 200 mg de vitamina C, de trei ori mai mult decât o portocală medie). Şi nivelul de caroten este de nouă ori mai mare în ardeiul roşu decât în cei de alte culori. Atenţie: la fel ca spanacul, dacă este gătit la temperatură mare (150 grade Celsius), acesta îşi pierde aproape jumătate din luteina conţinută.

Ţelina
Bogată în vitamina C şi alte câteva substanţe active ce îmbunătăţesc sănătatea, ţelina reduce colesterolul şi ajută sistemul imunitar.
Prin substanţele active conţinute, ţelina relaxează muşchii din jurul arterelor, permiţându-le să se dilate. Cu mai mult spaţiu în artere, presiunea sanguină scade. De asemenea, reduce şi hormonii de stres. Prin urmare, adaug-o în meniul tău zilnic pentru a ieşi învingătoare în lupta cu celulita.